17.07.2018  |  Lager & distribution

Wrangler: Sådan forandrer bæredygtig data forsyningskæden

Amerikanske Wrangler har udgivet en rapport, der demonstrerer, hvordan data på bæredygtighedsniveau kan styrke forretningsforbindelser og resultater i hele landbrugets supply chains.

Tøjfabrikanten Wrangler har i samarbejde med softwarefirmaet MyFarms udgivet hvidbogen “From Burden to Benefit: Sustainability Data in the Agricultural Supply Chain”.

Rapporten bygger på Wranglers erfaringer med dets forsyningskæde på bomuld, for at vise, hvordan dataanalyse kan bruges til at fremme økonomiske interesser for hvert led i kæden, skriver environmentalleader.com.

Producenterne må belønnes
I rapporten fokuseres der på forståelse af producenternes beslutningsprocesser for bedre at tilpasse disse interesser til producenter, detailhandlere og andre parter af forsyningskæden.

Læs også: Bridgestone klar med ny bæredygtig supply chain-strategi

”Som en beklædningsfabrikant ønsker Wrangler at forbedre miljøpræstationen af vores produkter. Men for at bede producenterne om at gøre en ekstra indsats for at spore og dele data på gårdniveau, er vi nødt til at skabe noget værdi for dem til gengæld”, siger Roian Atwood, der er bæredygtighedschef for Wrangler.

Derfor har Wrangler indgået et samarbejde med MyFarm - en platform skabt af landmænd til landmænd for at lette deres arbejde og skabe profit.

Rapporten kommer både med eksempler på, hvordan bomuldsindustrien kan gøres mere bæredygtig ved hjælp af data, men også hvordan producenterne kan få gavn af det. 

”Dataene kan udmønte jordbundsundersøgelser som at reducere erosionshastigheder, øge organisk kulstof og forbedre effektiviteten af vandanvendelsen”, skriver forfatterne Roian Atwood og Chris Fennig, der står bag MyFarm.

På producenternes side kan data hjælpe med at sammenligne frøs ydeevne, optimere tidspunktet for såning, evaluere energieffektivitet og meget mere, pointerer de. 

Rapporten bygger på bomuldsindustrien, men disse indsigter kan lige såvel anvendes på fødevare- og fiberforsyningskæder, påpeger forfatterne.

”Ved at tænke strategisk på, hvordan bæredygtighedsengagementer kan gavne landmænd, vælger vi en tilgang, som har vist sig at være vellykket for andre forsyningskædeinitiativer”, konkluderer de.

- JJK

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere