08.12.2008  |  Innovation

Virksomheder lukker for produktionen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Virksomheder verden over kæmper med at nedbringe varelagre for at frigøre likviditet og spare penge på lavere produktion.

Virksomheder verden over kæmper med at nedbringe varelagre for at frigøre likviditet og spare penge på lavere produktion. Den verdensomspændende tendens lægger et markant pres på danske virksomheder og leverandører i hele værdikæden og vil resultere i røde tal i fjerde kvartal. Det forudser analytikere, skriver Børsen. Produktionsvirksomheder i hele verden vil nu nedbringe lagrene for at mindske kapitalbindingen mindst muligt.
”Det er en måde at tilpasse kapaciteten på, indtil de i virksomheden bliver klar over, hvad den rette kapacitet er. Det bliver for de fleste industrier noget lavere niveauer, man skal sigte efter i 2009”, siger Klaus Madsen, analysechef i Handelsbanken.
Nogle af dem, der bliver ramt i Danmark, er bilindustrien og forbrugsvarer, hvor den markante nedgang i efterspørgslen især mærkes. For eksempel har møbelkæden Boconcept nedjusteret, og industrigiganten Danfoss skruer ned for produktionen henover julen.
”Lagernedsættelse og produktionsstop kommer oven i et fjerde kvartal, der i forvejen var i et lavere gear. Det kommer nu endnu længere ned, for ud over at virksomhederne sælger mindre, så vil de altså bringe deres lagre ned til et lavere niveau”, siger analytiker Lars Topholm fra investeringsbanken Carnegie. Også hos Dansk Industri mener man, at opbremsningen er historisk hård:
”Vi har set opbremsninger før, men slet ikke som vi ser nu. Vi har ikke set noget, der er så slemt, i nyere tid”, siger cheføkonom Klaus Rasmussen fra Dansk Industri. – MS

Tags:

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere