08.05.2018  |  Branchenyt

Vil du vide mere om vejen til digitale transportdokumenter?

Indhold fra partner Hvad er dette?

På Transportjuridisk Mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj 2018 får du et unikt indblik i udfordringerne med digitale transportdokumenter. Hør om tre virksomheders erfaringer med digitalisering af dokumentationen i forbindelse godstransport.

VIL DU VIDE MERE OM VEJEN TIL DIGITALE TRANSPORTDOKUMENTER?

På Transportjuridisk Mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj 2018 i Vejle får du et unikt indblik i udfordringerne med digitale transportdokumenter. Hør om tre virksomheders erfaringer med digitalisering af dokumentationen i forbindelse med vej-, sø- og flygodstransport. 

Det er det ene af dagens to temaer. Det andet tema er formidling af forsikringer.

Når det handler om digitalisering af transportdokumenter, er det nemlig nu, at indsatsen skal op i gear. Og det er det, du får god inspiration til på Transportjuridisk Mødedag.

Advokatfuldmægtig i Danske Speditører, Søren Nicolay Edsen Johansen, fortæller, at det er vigtigt at have fokus på, om den juridiske infrastruktur er på bølgelængde med den digitale.

- Transportkonventioner er udviklet i en tid, hvor det var hævet over enhver tvivl, at dokumentationen for transport- og logistikkæderne skulle være papirbaseret. Siden er der foregået en teknologisk udvikling, der betyder, at det i dag er muligt at arbejde papirløst flere steder i transportsektoren, fortæller Søren Nicolay Edsen Johansen.

Som eksempel på, at de juridiske rammer i konventionerne ikke svarer til nutidens teknologiske stadie nævner han, at et stort antal stater inden for søtransporten over en længere årrække har forsøgt at modernisere Haag-konventionen fra 1924, Haag-Visby-reglerne 1968 og Hamburg-reglerne fra 1978.

- Det er endnu ikke blevet til meget, fordi et færdigt udkast fortsat ligger og samler støv i Søfartsstyrelsen på grund af manglende international tilslutning. På Transportjuridisk Mødedag undersøger vi derfor, hvordan gældende transportkonventioner tager i mod branchens visioner om papirløse transportdokumenter, og vi ser på, om den digitale udvikling har samme tempo inden vej-, sø- og lufttransport, fortæller Søren Nicolay Edsen Johansen, der træffes på sej@dasp.dk

På Transportjuridisk Mødedag kan deltagerne også møde Lektor Anders Mølmann, Københavns Universitet der ser på, om transportretten er klar til digitale fragtbreve og konnossementer.

Det andet tema for transportjuridisk mødedag er formidling af forsikringer. Under dette tema får du gode, håndgribelige råd om, hvordan du kan blive bedre til at formidle forsikringer efter de regler, der træder i kraft 1. oktober 2018.

For yderligere information om konferencen og tilmelding – tryk her

Mere fra Danske Speditører

Danske Speditører

http://www.dasp.dk/

Danske Speditører er brancheorganisation for en lang række medlemsvirksomheder, som planlægger og handler med transport- og logistikydelser som bindeled mellem handels- og fremstillingssektoren og transportindustrien.Medlemsvirksomhederne har mere end 8.000 ansatte. Foreningen er opdelt i 8 lokalforeninger. Foreningens sekretariat er beliggende i Børsbygningen ved Christiansborg i København.Danske…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere