Vandhåndtering bliver central i produktionsprocesser

Ifølge en ny McKinsey-analyse vil der mangle op til 40 procent vand på verdensplan i 2030, og hvis bundlinjen ikke skal påvirkes markant, er virksomhederne nødt til at minimere vandforbrug i produktionsprocesserne.

22.02.2010

SCM.dk

Mens fokus i forhold til den grønne forsyningskæde naturligt nok har ligget på CO2-udlednings-minimering og energiforbrug, vil vandhåndtering og -opbevaring sandsynligvis indtage en mere fremtrædende rolle, idet vandomkostninger og –tilgængelighed bliver voksende udfordringer. Den stigende potentielle vandkrise, som fastslås i en ny McKinsey-analyse, vil sandsynligvis manifestere sig på meget konkrete måder på sigt – faktisk kan virkningerne allerede ses nu. For eksempel lukkede Coca-Cola og Pepsi Bottling i 2004 fabrikker i Indien, fordi lokale landmænd og andre interessenter troede, at virksomhederne konkurrerede med dem om vand. I 2007 tvang en tørke US Tennessee Valley Authority til at reducere sin vandkraftproduktion med næsten en tredjedel.

Episoder som disse har fået mange virksomheder til at tænke i vandhåndtering gennem en række genanvendelses- og omlægningstrin, som i nogle tilfælde dramatisk har reduceret mængden af vand i produktionsprocesserne. For eksempel har fødevaregiganten Kraft reduceret deres vandforbrug med 21 procent siden 2005 ved at ændre i produktionsprocesserne, mens bilfabrikanten Toyota har reduceret vandforbruget med mere end 20 procent på deres Nordamerikanske fabrikker over det sidste årti og har endnu mere ambitiøse planer på tegnebrættet.

I mange dele af verden er vandressourcerne allerede ved at blive knappe. Ikke alene betyder det, som i Indien-tilfældet, at det kan blive opfattet, som om erhvervslivet ”konkurrerer” om de knappe vandressourcer med forbrugere og husholdninger. Det betyder også, at prisen på vand vil stige betydeligt i mange områder, hvilket kan påvirke bundlinjen hos virksomheder, der ikke kan reducere vandforbruget hurtigt nok til at matche de opadgående priser.

Ifølge analytikere hos McKinsey vil vandproduktivitetsforbedringer i forskellige regioner og sektorer over hele verden koste omkring 50-60 milliarder dollars om året over de to næste årtier. Samtidig påpeger analytikerne dog også, at mange af investeringerne kan tjene sig selv hjem igen i løbet af kun tre år.

Læs mere på http://www.thegreensupplychain.com/news/10-01-26-1.php?cid=3169
-JR

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.04.2024SCM.dk

4 dages arbejdsuge understøtter medarbejdertrivsel

19.04.2024SCM.dk

I skal indberette emballage inden den 31. august

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

17.04.2024SCM.dk

Reservedelsleverandør styrker logistik og salg

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle