14.03.2017  |  Branchenyt

USA tester droner – med dukker

På et universitet i Virginia er forskere i fuld gang med at teste droner ved at flyve dem direkte ind i dukker. Det handler nemlig ikke om, hvor godt de kan flyve, eller hvor meget de kan bære, men hvor stor skade de kan forårsage på mennesker.

Før at Google, Amazon og alle de andre kan få lov til at realisere deres droneleveringsdrømme, skal den amerikanske stat være sikker på, at der ikke er nogle sikkerhedsmæssige brist. Der må med andre ord ikke være noget, der gør de små, flyvende robotter livsfarlige, når de flyver rundt over de amerikanske indbyggeres hoveder, skriver Bloomberg Businessweek.

Derfor, beretter det amerikanske medie, er USA nu gået i gang med at teste droner – og dukker – på et dertil indrettet center på universitetet Virgina Tech i byen Blacksburg.

Læs også: UPS tester leveringsdroner i USA

Indtil videre er det kun tilladt at flyve med små eller mellemstore droner, og selv de kan forårsage seriøse skader eller endda dræbe, hvis de rammer et menneske. Hvis beslutningstagerne nogensinde skal lempe reglerne, kræver det derfor både viden om de medførte risici og om hvordan man kan minimere dem, skriver Bloomberg.

”Vi skal have et bedre kendskab til, hvornår det går fra en ikke-dødelig skade til en dødelig skade”, siger Mark Blanks, direktør for det statsgodkendte dronetestcenter i Virginia, til Bloomberg.

Centeret tester ganske enkelt ved at flyve droner direkte ind i testdukker og så undersøge skaderne. Forsøgene skal gerne lede til nogle grænseværdier i forhold til vægt og størrelse for, hvornår det er sikkert at flyve, og hvornår det ikke er.

Læs mere om dronetestene her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere