20.03.2018  |  Lager & distribution

Top-6 features indenfor ergonomi og sikkerhed som du bør overveje til din gaffeltruck…

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er ofte forbundet med stort forbrug af tid og penge i forsøget på at reducere dine omkostninger ved at foretage mindre warehouse-forandringer – men når det drejer sig om det totale omkostningsniveau ved at eje en truck i hele dens levetid, så er føreren ofte den største faktor og kan ofte andrage op til 70% af de samlede omkostninger.

Derfor kan det være en god ide at fokusere på føreren, hvis du ønsker at nedbringe dine omkostninger. Heldigvis er der en række optioner til din gaffeltruck, der kan hjælpe med til at forbedre effektivitet og produktivitet og som samtidig forbedre sikkerheden for din medarbejder. Og som det er alment kendt, så er ergonomi og sikkerhed ikke kun noget, der kommer din medarbejder til gode – det forbedrer også dine bundlinjer!

Lad os således se på nogle af de smarte features indenfor ergonomi og sikkerhed, som du bør overveje til dit warehouse-udstyr:

Justerbare controller og kabiner er vigtigt
Det fysiske omfang på føreren af en gaffeltruck findes i alle former og størrelser, så jo flere ting på din truck, der kan tilpasses individuelt, jo bedre. Ting som justerbar styring, platformshøjde, sikkerhedsbøjler og sæde kan virkelig forbedre ergonomien på en truck, uanset hvem føreren er. Og selv i tilfælde, hvor man ikke kan lave en fuldstændig tilpasning, så kan trucks med modulært design opfylde næsten ethvert behov.

Fordel ved førerløft
I nogle situationer vil føreren have behov for adgang til højere niveau for at kunne plukke varer fra reolen. Igen vil det være vigtigt at begrænse førerens behov for at strække sig unødigt. Hvis du har denne indretning på dit lager, så vil en hævebar platform være en oplagt feature på din ordreplukker, da det tillader at plukke varer på en komfortabel måde i lidt højere højder. Vælger du denne option, kan du også overveje at finde en truck med skridsikkert underlag og sikkerhedsbøjler, som kan øge såvel sikkerhed som ergonomi yderligere.

Tænk på styretøjet
Styretøjet er en af de mest benyttede og vigtige kontrolfunktioner på enhver truck. Set ud fra et ergonomisk perspektiv, vil et minimeret styretøj og såkaldt ’flydende armlæn’ være ideelt – som det også er blevet dokumenteret ved videnskabelige undersøgelser af stressrelaterede skader, der er opstået ved kørsel med truck. Ved at holde styretøj og armlæn tæt på kroppen reducerer man vinklen på førerens nakke, når synet er fokuseret i kørselsretningen. Med denne anordning vil førerens venstre skulder indtage en position, der tillader føreren at reducere vinklen på nakken. Eftersom føreren ser i kørselsretningen i 70% af tiden, så vil denne feature gøre en stor forskel.

Godt udsyn igennem truckens master
Master, der giver et godt udsyn og stabilitet på samme tid, er vanskelige at designe, men fordelene i et warehousemiljø er åbenlyse. At tilsikre det bedst mulige udsyn til føreren rundt om trucken er en vigtig sikkerhedsfaktor, men det forbedrer også effektiviteten. Når alt kommer til alt vil et altid godt udsyn til truckens gafler tilsikrer, at opgaverne kan udføres optimalt.

Gulvafbryder – den traditionelle løsning er ikke nødvendigvis den bedste
Den typiske ’dødemandsknap’ er ikke nødvendigvis den bedste løsning til ordreplukning. Denne knap minimerer ofte førerens bevægelsesfrihed i kabinen, og føreren lægger ofte ubevidst mere vægt på den fod, der aktiverer knappen, hvilket potentielt kan give forstrækninger. Alternativt kan sensorer, der dækker et større område af kabinegulvet, nemt registrere, om føreren står i kabinen. Det giver føreren øget bevægelsesfrihed og tillader øget fokus på selve opgaven.

Hvis du ønsker at vide mere om de fordele, som UniCarriers kan tilbyde dig for at øge sikkerhed og produktivitet, så klik her og send os en mail.

Link: https://www.unicarrierseurope.com/da/uc-sundhed-og-sikkerhed

Mere fra UniCarriers Denmark A/S

UniCarriers Denmark A/S

www.unicarrierseurope.com

UniCarriers Denmark A/S har mere end 50 års erfaring på det danske marked, og vi tilbyder japansk kvalitet og teknologi i et unikt samspil med svensk design, brugervenlighed og ergonomi. Vi er særdeles stærkt repræsenteret i mere end 30 europæiske lande, og på verdensplan er der tale om mere end 5.000 dygtige og dedikerede medarbejdere. Denne platform har relevant og professionel positiv indflydel…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere