Se hele temaet

Tema om intern logistik 2023

Lager & distribution

6 faktorer som påvirker dit valg af el-truck

Der er mange parametre at tage højde for, når du køber elektrisk gaffeltruck. Det er vigtigt at være bevidst om, at alle tilvalg medfører både fordele og ulemper. Det afgørende er at kaste lys på behov og konsekvenser af valg.

Se hele temaet

Tema om scope 3 - dekarbonisering i leverandørbasen

Sourcing

Scope 3 kræver dialog, dialog og dialog

87 procent af Chr. Hansens CO2-udledning foregår i scope 3. Indkøbsafdelingen arbejder derfor ihærdigt på at etablere samarbejder med leverandører om at dekarbonisere. Det sker via dialog og fælles udvikling – og ikke via benhårde kvantitative målinger. Det vigtige er at få startet en bevægelse.

Se hele temaet

Tema om hospitalslogistik 2023

Lager & distribution

Månedens udfordring: Forsyningssikkerheden halter fortsat

Region Hovedstaden har stadig udfordringer med forsyningskvaliteten. Årsagerne er ikke dog længere covid-19. Derudover er prisudviklingen på varer et stort problem.

Se hele temaet

Tema om bæredygtighed & data 2023

Sourcing

Bæredygtighed bliver indkøbskriterie på linje med kvalitet og pris

I Europa er det allerede license-to-operate, i Asien er det mere spredt og i USA er der et stykke vej endnu. Bæredygtighed er på vej til at blive en central del af globale virksomheders indkøbs-DNA, lyder det fra CPO René Wienmann, Chr. Hansen.

Se hele temaet

Tema om resiliens & it-sikkerhed 2023

Strategi & ledelse

Vækstkomet stiller skarpt på resiliens

Producent af totalløsninger til biogasopgradering og CO2-fangst vækster med mere end 100 procent om året. Det kræver styr på forsyningskæden, hvor den største udfordring er usikre forsyninger med lange leveringstider. De har derfor stillet skarpt på supply chain resilience sammen med Syddansk Universitet.

Se hele temaet

Tema om den modstandsdygtige forsyningskæde 2023

Sourcing

Sourcing skifter generations-gear lige nu

De sidste tre års alvorlige forstyrrelser af forsyningskæder har tvunget sourcing-funktionen til at genopfinde sig selv. Sourcing-praksis skal nu ifølge hvidbog fra Maersk og Reuters indkøbe tættere på. Målet er at sikre kortere, mere pålidelige, mindre risikable og mere bæredygtige forsyningskæder.

Se hele temaet

Transportmessen 2023

Læs med når hele transportbranchen samles til fagmessenn Transport 2023 i MCH Messecenter Herning. Glæd jer til tre dage med spændende udstillere, masser af aktiviteter og interessante oplæg om den grønne udvikling.

Lager & distribution

EN SAMLET BRANCHE SATTE FOKUS PÅ GRØNNE LØSNINGER PÅ TRANSPORT 2023

Faglige debatter, dialoger og produktdemonstrationer med fokus på fremtidens grønne transportløsninger var i centrum på den 17. udgave af Transport-messen, der i år kunne fejre 35-års jubilæum i MCH Messecenter Herning.

Se hele temaet

Tema om sourcing 2023

Sourcing

Sourcing skifter generations-gear lige nu

De sidste tre års alvorlige forstyrrelser af forsyningskæder har tvunget sourcing-funktionen til at genopfinde sig selv. Sourcing-praksis skal nu ifølge hvidbog fra Maersk og Reuters indkøbe tættere på. Målet er at sikre kortere, mere pålidelige, mindre risikable og mere bæredygtige forsyningskæder.

Se hele temaet

Tema om lagerautomation marts 23

Lager & distribution

En digital tvilling kan udvikle din lagerautomation

En digital tvilling åbner op for forbedringer af layout, præstationer, organisation, udstyr og automation på dit lager. Den kan for eksempel give et mere sikkert beslutningsgrundlag, når I skal investere i robotanlæg, AGV’er, AMR’er eller anden dyr lagerautomation. Ligesom det er et stærkt værktøj til løbende forbedring af lagerdriften.

Se hele temaet

Tema om scope 3 februar 2023

Strategi & ledelse

Bæredygtighed er klogt, kringlet og krævende

’Ansvarlighed’ er en grundlæggende værdi i virksomheden Linak. Men det er en stor opgave at efterleve kundekrav, lovgivning og forretningsmuligheder, når området bliver oversvømmet med ordninger og begreber, der stritter i øst og vest. Det kræver mange ressourcer og kompetencer.

Se hele temaet

Tema om produktion januar 2023

SCM 4.0

Dansk produktion er kommet på bagkant med digitaliseringen

Danske produktionsvirksomheder har en overraskende lav grad af investeringer i automation og digitalisering. Det viser en undersøgelse fra SDU, hvor forskerne konkluderer, at danske produktionsvirksomheder har et stort investeringsefterslæb.

Se hele temaet

Tema om den ansvarlige forsyningskæde 2022

Strategi & ledelse

Nu kommer der lovkrav om den ansvarlige forsyningskæde

EU barsler med et direktiv, der vil stille lovkrav til store virksomheders ansvarlighed og dokumentation. Det er en stor chance for de mange danske underleverandører, som leverer til større europæiske produktionsvirksomheder. Fordi det kan give et konkurrencemæssigt forspring. Bliv klogere på konference den 8. december.

Se hele temaet

Tema om den digitale forsyningskæde 2022

SCM 4.0

Møbelfabrikken og de 100 softwarerobotter

Den danske møbelproducent Tvilum er verdensførende inden for plademøbler til ”fair priser”. Men producenten er også en af dansk produktions frontløbere, hvad angår effektiv brug af softwarerobotter til at skabe skalerbarhed og mere tilfredse medarbejdere. Fabrikken har i dag cirka 100 robotter i fuld sving med at aflaste medarbejdere for de ’trælse’ rutineprægede opgaver.

Se hele temaet

Tema om lagerstyring & materialehåndtering 2022

Lager & distribution

Dagrofa forbedrer arbejdsmiljø og økonomi på ferskvarelager

Dagrofa Logistik har gennem flere år anvendt instrumenter som lean kaizen, lean kata, nye lithium-ion trucks og datadrevet flådestyring til at forbedre både arbejdsmiljø og effektivitet på ferskvarelageret i Vejle. Resultatet er høj medarbejdertilfredshed, færre arbejdsulykker og en bedre bundlinje.

Se hele temaet

Tema om transport & levering 2022

E-handel

1 ud af 2 e-handelskøb er med gratis fragt

Danskernes e-handel for 2. kvartal 2022 viser, at 49 procent af danskernes seneste online køb var med gratis levering. Det er en stigning på fem procentpoint i forhold til 1. kvartal 2022. Samtidig viser analysen, at pakkeshop er den mest populære leveringsmetode for danskerne, uanset om danskerne havde betalt for leveringen eller ej.

Se hele temaet

Tema om produktion 2022

Produktion

Alle produktionsanlæg skal have en tvilling

Markedet for digital tvilling-teknologi er i hastig vækst, og derfor har Rockwell Automation etableret et nyt nordisk netværk. I Danmark er ProjectBinder valgt som partner. Markedet ventes at vækste med over 40 milliarder $ frem mod 2026. Det ultimative mål er, at alle produktionsanlæg har en digital tvilling.

Se hele temaet

Tema om sourcing 2022

Sourcing

Sourcing skifter fra global til regional

De globale forsyningskæder bliver mindre globale og mere regionale eller endda lokale. En Gartner undersøgelse viser, at 30 procent af verdens virksomheder skifter fokus fra globale til mere regionale forsyningskæder. Pandemien har sparket udviklingen i gang, og Ukraine-krigen og sikkerhedspolitik vil skubbe yderligere på.

Se hele temaet

Tema om planlægning 2022

Planlægning

Planlægning skal balancere ordrevækst og forsyningskvaler

Proaktiv planlægning giver højere resiliens og lavere bullwhip-effekt i Dinex’ forsyningskæde. Men det er ikke let i en tid, hvor ordrebøgerne bugner, og forsyningerne halter samt stiger i pris. Sales & operations planning er det væsentligste redskab.

Se hele temaet

Tema om ledelse & læring 2022

Branchenyt

Pandemien: SCM-uddannelser går som varmt brød

Flertallet af virksomheder har i årtier gjort brug af just-in-time lagersystemer. Men under pandemien førte det til tomme hylder og dyre flaskehalse. Det har sat spotlyset på supply chain-uddannelser i USA og Danmark, som oplever stor søgning af studerende - og som ændrer indhold.

Se hele temaet

Tema om den ansvarlige forsyningskæde

Strategi & ledelse

Pandemien har sat ekstra skub på den bæredygtige forsyningskæde

Forskerne bag MIT’s stort anlagte State of Supply Chain Sustainability Report havde forventet, at covid-19 ville dæmpe interessen for bæredygtighed i forsyningskæden. De tog fejl. Sustainability i supply chain er hot som aldrig før.

Se hele temaet

Tema om it og data 2021

Planlægning

Nu kan vi levere en ordrebekræftelse på bare 5 minutter

Med ROB-EX er planlægningen hos Knudsen Extrusion blevet en lettere, hurtigere og mere gnidningsfri proces. En ordrebekræftelse, der tidligere tog op til 48 timer at levere, kan nu klares på fem minutter.

Indhold fra partner

Se hele temaet

Tema om lager & MH 2021

Lager & distribution

Skarpere lager kan frigøre 19 milliarder euro og 6,9 millioner m2 i nordiske virksomheder

Mere effektiv lagerstyring og -optimering kan frigøre 19 milliarder euro og 6.900.000 m2 lagerplads. Så stort er potentialet i de 100 største virksomheder i hver af de fire nordiske lande. Hvis de bliver skarpe på deres lager. Det er konklusionen på ”The Unnecessary Report 2021” fra Optilon.

Se hele temaet

Tema om levering & transport 2021

Lager & distribution

Sådan byggede DSV Panalpina en corona-luftbro for værnemidler

Den globale logistikgigant DSV Panalpina reagerede hurtigt, da de modtog et signal om hjælp fra de danske myndigheder om forsyning af kritiske værnemidler i foråret 2020. Logistikgiganten etablerede en luftbro fra Kina til Danmark – en kriseforsyning som blev styret stramt af en War Room-tilgang, der sikrede overblik og hastighed i beslutninger.

Se hele temaet

Tema om produktion 2021

Produktion

Vi har fået en bedre forståelse for kollegaens arbejde

”Alle burde arbejde med sales & operations planning og tværfagligt samarbejde”. Så direkte lyder meldingen fra den ene af to ejerledere af BSV Krantilbehør, som har gennemgået et S&OP-forløb med underviser fra Syddansk Universitet.

Se hele temaet

Tema om sourcing maj 2021

Strategi & ledelse

Ni trin til at fjerne klimabelastning i din samlede forsyningskæde

Udledninger af CO2 vil i de fleste forbrugervendte industrier være langt større i forsynings- eller leverandørkæden end, den er i virksomhedens egen drift. Men hvordan får man leverandørbasen med på vognen? Det har World Economics Forum og BCG et svar på med ni konkrete tiltag, som alle CEO’er, CPO’er og COO’er kan tage i brug.

Se hele temaet

Tema om planlægning 2021

Planlægning

Planlægning af friske fødevarer skal være langt mere nuanceret

Det er nødvendigt at arbejde med meget mere differentierede planlægningskarakteristika, hvis dagligvarekæder skal opnå højere præcision i form af højere varetilgængelighed på butikshylden, højere friskhed samt lavere spild og lagerbeholdning. One size fits all-tilgangen er ifølge en dugfrisk Ph.d.-afhandling en død sild.

Se hele temaet

Tema om ledelse & læring

Vi skal uddanne os hele livet, lyder et almindeligt udsagn. Vi taler om livslang læring og den lærende organisation – som forudsætter ledelse, der bevidst fremmer en læringskultur, hvor vi undgår at gentage fortidens fejl og hele tiden tager bestik af nutid og forsyn. Vi går her i temaet lidt på opdagelse i dette felt.

Strategi & ledelse

Ledelse af mennesker er forsyningskædens guld

Vi kender vores high performing SKU’er, men kender vi vores high performing medarbejdere? HR og medarbejderledelse er oversete discipliner i supply chain afdelingen, og det går kraftig udover resultaterne. Sådan lyder det fra Jacob Rye, FLSmidth.

Se hele temaet

Coronavirus

Det globale udbrud af coronavirus præger lige nu klodens forsyningskæder i takt med at ellers åbne samfund lukkes ned, samtidig med at behovet for at transportere varer - herunder livsvigtige forsyninger til eksempelvis hospitaler - er større end nogensinde. I dette fokus samler SCM.dk de mange artikler, vi og vores partnere skriver om emnet.

Strategi & ledelse

De danske erhvervshavne holder fast i den grønne vision

En ny rapport fra Danske Havne tager pulsen på havnesektoren, hvor særligt grøn omstilling stadig er i højsædet på trods af coronakrisen. "Vi er i førersædet i Europa", mener organisationens direktør, Tine Kirk Pedersen.

Se hele temaet

Tema om distribution i 2020

Distribution i 2020 rummer mange aspekter, som virksomheder – store som små – er nødt til at forholde sig til. Teknologiske løsninger som eksempelvis wearables, AR og biometriske sensorer giver muligheder for at løfte morgendagens supply chain, mens strukturelle initiativer kan fremme innovationen blandt medarbejderne. Samtidig skal brændstofferne i virksomhedernes lastbilflåder være grønne, men hvordan gør man lige det? Og hvad med den globale forbundethed? Læs mere om alt det i dette tema.

Innovation

Logistikvirksomhed henter innovation hos medarbejderne på gulvet

FREJA Transport & Logistics har etableret et struktureret innovationskoncept, der opfanger medarbejdernes idéer til små og store forbedringer og innovationer. Alle idéer bliver undersøgt, og nogle går videre til virksomhedens innovationscockpit. I 2019 endte 40 medarbejderidéer med at blive behandlet.

Se hele temaet

Tema om SCM i 2020

Branchenyt

Sådan går det med SCM i 2020 - del 1

Samarbejde på tværs af funktioner, flere handelsbarrierer, endnu mere gennemsigtighed, digitalisering og ikke mindst kompetenceudvikling præger prognoserne for supply chain management i 2020. Én anbefaling lyder: Forstå hvordan forandringer påvirker forsyningskæden og prioritér det, der batter mest. Læs de første fem eksperters svar på de samme to spørgsmål om, hvordan de forventer supply chain-agendaen vil se ud i 2020.

Se hele temaet

Tema: Planlægning i 2019

IT

IT til supply chain planning ser ind i store forandringer

Der sker store forandringer for tiden på SCP-banen for særligt større virksomheder og deres IT-støtte til den vitale planlægningsproces. Systemerne bliver bedre til de taktiske/strategiske opgaver samt inkludering af nye digitale teknologier. Men den operationelle planlægning er fortsat relativt isoleret og siloopdelt.

Se hele temaet

Tema om SCM 4.0 og data i forsyningskæden

SCM 4.0

Seks virksomheder fortæller om digitalisering af forsyningskæden

Læs om hvordan seks virksomheder i dag anvender SCM 4.0-teknologier til at styrke forsyningskæden, og hvordan de planlægger at gøre brug af nye teknologier i den nærmeste fremtid. Vi har stillet de samme fire spørgsmål til fem store virksomheder og en mellemstor.

Se hele temaet

Tema: lagerstyring og WMS i 2019

IT

Robotterne er på vej til et lager i din nærhed

Industri 4.0 breder sig og har naturligt også effekter på lagerstyring. Autonome og forbundne robotter er en central del af det, vi kan kalde Warehousing 4.0. Vi har talt med tre eksperter om status på robotternes indtog på lagergulvet.

Se hele temaet

Tema om distribution i 2019

Lager & distribution

Investering i teknologi giver forspring inden for specialtransport

Den jyske virksomhed Dantra A/S har de sidste fem år investeret 75 millioner kroner i materiel. Det har givet konkurrencemæssige fordele, og den 100 år gamle virksomhed er i dag blandt de førende i Skandinavien.

Se hele temaet

Tema om 2019

Branchenyt

Sådan går det med SCM i 2019 - del 1

SCM.dk har spurgt 16 SCM-eksperter om, hvad der vil ske på SCM-banen i 2019. Svarene tyder på, at følgende tre områder fortsat vil fylde mest: data og digitalisering, S&OP og kompetenceudvikling samt strategi og innovation. Men i 2019 kommer der en ny dimension; samfund og miljø. De 16 eksperters bud er en guldgrube af inspiration til, hvordan du kan udvikle din forsyningskæde. Læs de første fem input her.

Se hele temaet

Tema om IT i forsyningskæden

IT

Dansk startup bag verdens største forsyningskæde

Den succesfulde danske startup Tradeshift er en digital platform for dataflow i forsyningsnetværk, og er muligvis den næste danske unicorn (værdi på mere end 1 milliard US dollars). En af stifterne peger på tre supply chain-løftestænger, der kan hjælpe mange med på den digitale udvikling.

Se hele temaet

Tema om materialehåndtering & datafangst

Branchenyt

Man skal kravle, før man kan Lager 4.0

Det er ikke alle virksomheder, der skal springe direkte til Industri 4.0. Alle virksomheder kan derimod have stor gavn af at sørge for, at alle basics i produktion og lager er på plads. Uanset om man satser stort på det digitale og eksponentielle. En salgsdirektør med praktisk erfaring anbefaler først at se på de fem S’er: Space, security, speed, service og solutions.

Se hele temaet

I fokus: IFS World Conference

SCM 4.0

Vær klar til de digitale fænomener

Digitaliseringen påvirker virksomheder på tværs af brancher i stor stil. IFS brugte, i selskab med bl.a. Gartner, flere sessioner på emnet på sidste uges verdenskongres. Det gælder om at have øjnene åbne for at se mulighederne.

Se hele temaet

Tema om planlægning

Planlægning

S&OP: Det er som at få briller på

Cobham SATCOM, som markedsfører løsninger til satellitkommunikation, har etableret en sales & operations planning-proces (S&OP). ”Det er som om, hele virksomheden pludselig har fået briller på. Alle kan med ét se alle relevante tal tættere, og hele værdikæden fra salg til supply har fokus på hele tiden at være afstemte”, fortæller to ledere fra Operations.

Se hele temaet

Tema om lagerstyring og WMS

SCM 4.0

Krav til lageret: Fart, fleksibilitet og frit overblik

E-handel bliver ved med at vokse vildt og voldsomt, og det vender op og ned på meget i logistikken. Det gælder ikke mindst på lageret, hvor den traditionelle ABC-analyse er ude, og nye softwarestyrede processer og dataanalyser skal sikre fart, fleksibilitet og frit overblik.

Se hele temaet

Tema om distribution

Lager & distribution

Datadeling i transport kæmper med den fragmenterede struktur

Transportsektoren er en branche præget af udpræget brug af underleverandører. Mere end 6 millioner lastbiler og 110.000 vognmænd i Europa gør datadeling til en stor opgave. Når vognmændene så også har lav tillid og oplever uklare sikkerhedsregler, så går datadeling fra stor til meget stor opgave.

Se hele temaet

Tema om SCM-toppen

Lager & distribution

Top 20 leverandører af systemer til materialehåndtering

Tallene fra de globale aktører inden for materialehåndtering viser, at der fortsat er fuld fart på feltet. Vækst og innovation præger billedet.

Se hele temaet

Tema om 2018

Strategi & ledelse

17 SCM-eksperters bud på 2018 - del 1

SCM.dk har spurgt 17 SCM-eksperter om, hvad de forventer vil fylde mest i 2018. Svarene afspejler, at ledelse af forsyningskæden er en mangfoldig opgave. Eksperternes bud dækker alt fra data, digitalisering og disruption over S&OP og kompetenceudvikling til strategi og innovation. Der er masser af inspiration til, hvordan du kan slibe supply chain-knivene og være klar til 2018. Dette er første del.

Se hele temaet

Tema: Distribution

Lager & distribution

De sidste 30 meter er meget svære, og automatisering er måske ikke svaret

Hos Amazon er man besat af sine kunder. Hensynet til dem kommer altid først, også i distributionen. Deres krav om tempo i leveringen gør selskabets konstante arbejde med forsyningskæden udfordrende, men også til et sted, hvor det er ok at fejle.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere