Teknologisk Institut

Strategi & ledelse

Virksomheder omstiller til produktion af værnemidler

Dansk Industri vil styrke den danske produktion af værnemidler til sundhedsvæsenet ved at skabe et nationalt samarbejde med virksomheder, der kan omstille produktionen til dette formål. 3D-print skal bl.a. inddrages.

Produktion

Salling Group vil have mere genbrug og mindre plast i emballagen

Genanvendelse og genbrug er nøgleordene i Salling Groups nye emballageprincipper. Målet er at reducere plastikforbruget og dermed også klimaaftrykket. Dagligvarekoncernen vil gå i dialog med leverandørerne, og håber at hele branchen vil bidrage til bedre brug af plastik.

Innovation

Fortsat støtte til Transportens Innovationsnetværk

Videndelingsorganisationen Transportens Innovationsnetværk er blandt de 17 nationale innovationsnetværksoperatører, der er blevet udvalgt af Uddannelses- og Forskningsministeriet til medfinansiering i perioden 2019 - 2020.

Produktion

Robotter vil vinde stort frem i mindre virksomheder

Inden for de næste år vil tusindvis af mindre danske virksomheder anskaffe sig robotter. Udviklingen skyldes, at robotterne både bliver mere fleksible og billigere.

Indhold fra partner

Produktion

Ny emballage skal mindske madspild

Nye emballagetyper fra flere parter i fødevarebranchen skal mindske madspild - blandt andet ved at være målrettet mindre husstande.

Produktion

Robothøvl sparer penge i byggeindustrien

Den nystartede virksomhed ODICO har i samarbejde med Robotteknologi på Teknologisk Institut udviklet en avanceret robot og software-platform med kælenavnet ”ostehøvlen”, der kan minimere omkostningerne til støbeforme i eksempelvis beton- og glasfiberindustrien.

Indhold fra partner

Innovation

Forskere vil lave robotter, som alle kan kode

Danske virksomheder undgår helst at bruge robotter i produktionen, hvilket skyldes de store omkostninger ved omprogrammering. Et nyt forskningsprojekt skal udvikle produktionsrobotter, der nemt kan omstilles uden hjælp fra en ekspert.

Branchenyt

Kursus om de nye krav i bygningsreglementet

Teknologisk Institut sætter fokus på bygningsreglementet BR18. På et kursus sidst i maj kan man blive opdateret og ajourført med de nye krav og ændringer i BR18 og få en præsentation og gennemgang af den nye strukturelle opbygning

Indhold fra partner

SCM 4.0

Danske virksomheder lukker robotterne ind

Robotterne er de seneste år blevet et almindeligt værktøj i mange danske virksomheder. Men virksomhederne må tage sig i agt for de udenlandske konkurrenter, advarer roboteksperterne.

IT

Danske virksomheder misser roboteventyr

Danske virksomheder har endnu ikke fået øjnene op for robotteknologi. For selvom markedet for specialiserede robotter er stort, tror mange virksomheder fortsat ikke, at deres varer kan produceres ved hjælp af robotter.

Innovation

3D-slagterrirobot får innovationspræmie

Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut har fået en tysk sølvmedalje for sin 3D-afsværingsrobot til slagterier.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere