18.06.2012  |  Strategi & ledelse

Indspark: Indspark: Supply Chain Leadership er forudsætningen for succesfuld SCM

Indhold fra partner Hvad er dette?

SCM risikerer at blive reduceret til teknik og implementering, jo mere teknologien kan understøtte integration og udveksling af data og informationer i supply chain’en. Men SCM handler i højere grad om Leadership og mennesker end om teknik, effektiv eksekvering og Management.

Helt kort handler Leadership om retning, rammer og mening, mens Management handler om effektivt at nå mål og delmål i den rigtige retning inden for de givne rammer. Med andre ord handler Leadership om, hvilken skov vi skal igennem, i hvilken retning og hvorfor; mens Management handler om, hvordan vi effektivt kommer gennem skoven.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)


Teknik
Den teknologiske udvikling har som for så mange andre fagområder drevet mulighederne inden for SCM og har i høj grad sat agendaen for, hvad og hvordan vi gør ting. Vi er altså drevet af ”fordi det er muligt”, og mindre grad drevet af overvejelser om, hvilken retning vi skal i og hvorfor.
Leadership skal øverst på agendaen (igen). Vi er nødt til at kunne formulere og kommunikere klart omkring den retning og de rammer, som vores udviklingstiltag har, og hvad meningen er med dem.
 

Mennesker
Alle supply chains bliver betjent af mennesker, som definerer settings og processer, og som udfører transaktioner og tager beslutninger. Hvor der er snitflader mellem parterne i en supply chain, er der snitflader mellem mennesker fra forskellige organisationer. Retning, rammer og mening er afgørende vigtige som guidance for, hvordan vi gerne vil ha’, at folk samarbejder og agerer, og hvordan vi som ledere gerne vil ha’, at vores forsyningskæder udvikler sig.

Bag om skribenten

Asger Rønnow har en baggrund som produktionsingeniør og master i organisationspsykologi og har mange års erfaring med ledelse bl.a. som Senior Director Global Logistics i Chr. Hansen. Som stifter af Leading2Results arbejder Asger nu med at hjælpe ledere og ledergrupper med at opnå resultater gennem ledelse.

Leadership
Helt overordnet så kræver det Leadership og mod at lede initiativer og tilnærmelser i supply chainen, der skal initiere og etablere frugtbare og gensidigt værdiskabende integrationer af forretningssystemer og forretning i det hele taget. Det kræver Leadership. Det er ikke blot en eksekvering af en projektplan eller procedure, men fordrer, at vi kan skabe tillid og et rum, hvor åbenhed og bæredygtigt samarbejde kan skabes, og hvor vi sammen kan skabe retning, rammer og mening for de involverede mennesker fra begge organisationer.
Det betyder ikke, at Management ikke er vigtigt, men det skal frontloades med Leadership for at give mening. Supply Chain Leadership – SCL – er vejen

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere