27.07.2017  |  Branchenyt

Stigende potentiale for blockchain i supply chains

Digitalisering at kontrakter gennem blockchain ser ud til at være kommet for at blive. Således har op til flere virksomheder allerede benyttet sig af det nye system.

Digitalisering af kontrakter gennem blockchain kan revolutionere supply chain management, men der er både fordele og ulemper ved kontrakthåndtering gennem blockchain, mener en ny rapport fra Chain Business Insights.

Læs også: Smykkefirma vil have en konfliktfri forsyningskæde

Således beskriver stiftere af hjemmesiden i rapporten 'Smart Contracts in Supply Chain: Making Sense of a Potential Game Changer', hvordan kontrakthåndtering gennem blockchain kan være nytænkende inden for supply chain management, skriver CIPS.

Rapporten beskriver også de såkaldte smart contracts eller digital contracts, som er en feature ved blockchain. Heraf fungerer blockchain som et decentraliseret system på nettet, der blandt andet kan indsamle kontraktinformationer, automatisere betalinger og overføre tjenester.

Synlige databaser for alle involverede parter
Derudover kan digitaliseringen af blockchains automatisere forretningsprocesser og gemme data på tværs af flere computere, der blot behøver at være tilkoblet det samme internet, skriver CIPS.

Databaserne i blockchain er synlige for alle involverede parter og tillader realtidsjusteringer, som konstant krydses og opdateres:

”En ’smart contract’ er en datakode, der hostes via en blockchain, der definerer og gennemfører vilkårene for en aftale mellem parter”, siger Ken Cottrill, der er medstifter og forskningschef på Chain Business Insights.

Fordele ved smart contracts
I rapporten identificeres og uddbyes flere fordele ved de såkaldte ”smart contracts”, herunder verifikation, synlighed, lave omkostninger, klarhed i aftalevilkår, tilslutningsmuligheder med mere.

Ifølge Peter Harris, der er medstifter og forskningschef på Chain Business Insights har flere virksomheder allerede benyttet sig af smart conctracts i forsyningskæden, herunder IBM, Maersk, Microsoft og SAP Ariba, skriver CIPS.

Læs også: Hvorfor start-ups har fordele, når de handler med Kina

Peter Harris påpeger samtidig, at man inden for den nærmeste fremtid forventer, at flere virksomheder vil vise interesse for det nye system.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere