09.05.2016  |  Lager & distribution

SSI Schäfer hjælper e-handels-fødevareforretning med logistikløsning

Indhold fra partner Hvad er dette?

SSI Schäfer og Redmart har i fællesskab indrettet et lagersystem, der effektivt kan håndtere både ferske, emballerede og dybfrosne fødevarer samt husholdningsartikler.

Den singaporeanske e-handels-fødevareforretning Redmart sælger både ferske, emballerede og dybfrosne fødevarer samt husholdningsartikler. Så da e-virksomheden havde brug for en ny lagerfacilitet, var der brug for en særlig logistikløsning, der effektivt kan håndtere alle disse forskellige typer af varer.

Læs også: Distribution af fødevarer kræver høj leveringskvalitet

Derfor fik Redmart hjælp af logikstikvirksomheden SSI Schäfer, og i samarbejde har de to virksomheder skabt et nyt og avanceret lager på cirka 10.000 kvadratmeter, der er specielt bygget til e-handelsordrer.

Lagerløsningen består af en intelligent kombination af forskellige standardprodukter: Pallereoler med 1.140 pallepladser, en fritstående mezzanin i to etager på 940 kvadratmeter, langspændreoler med 1.000 lagerniveauer og gennemløbsreoler med omtrent 500 hylder til papkasser.

På grund af de forskellige varer er lageret opdelt i fire temperaturstyrede områder; et med stuetemperatur på 22 grader, to kølerum med en temperatur på henholdsvis 7 og 2 grader og et fryseområde med en temperatur på -18 grader. For at sikre effektiviteten er alle disse områder indbyrdes forbundet.

Lagerstrukturen sikrer en optimal produktlagring og et mere effektivt materialeflow. RedMart kunne mærke fordelene ved det nye lagersystem med det samme, for allerede i løbet af den første uge blev plukkehastigheden fordoblet. Derfor er virksomheden også tilfreds med sit valg af samarbejdspartner til lagerprojektet:

”SSI Schäfers projektteam spillede en vigtig rolle i projektplanlægningen og -realiseringen, og resultatet overgår vores forventninger”, siger medstifter af og COO/CFO hos RedMart, Vikram Rupani.

Læs også: SSI Schäfer vinder pris for førerløs truck

Med det nye logistikanlæg kan RedMart tilbyde Singapores største udvalg af tørre og ferske fødevarer. På grund af kompleksiteten blev projektet opdelt i to faser. Efter første fase kunne RedMart tilbyde over 15.000 lagervarer. I anden fase skal antallet øges til over 50.000 forskellige varer.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere