12.03.2020  |  Branchenyt

Indspark: Seks ting, som du skal forholde dig til, før du går i gang med Dropshipping

Drømmer du om at afsætte jeres varer på nye markeder og åbne nye fremtidige døre? Så er markedspladser og dropshipping muligvis vejen frem – men før du går i gang er her seks områder der bør undersøges og overvejes grundigt!

Af: Kristian Nolting; forretningskonsulent, retail & supply chain management, Columbus.

Product Information Management (PIM) – styr dit data!
I takt med at der åbnes for flere salgskanaler, opstår et øget behov for at styre og vedligeholde distribueringen af master data og produktbilleder. For ikke at tale om behovet for at kunne sortimentsstyre og dele de rigtige prislister på tværs af forskellige platforme. Når der sælges af en eller to kanaler, kan den traditionelle ERP ofte klare denne håndtering – men når der kobles op til flere ekstra salgskanaler på, vil ERP’en ofte komme i bekneb og et behov for en mere dedikeret PIM løsning kan opstå!

Læs mere om PIM

Integrationer – Har I en EDI Partner?
En af tidens største tendenser går i mod genbrug! – og når man snakker om integrationer så giver det virkelig mening, for det udgør ofte en stor del af tidsforbruget samt omkostningerne forbundet med at åbne op for samarbejdet med en ny dropship partner. Behovet for at bygge tunge og dyre integrationer kan reduceres ad to veje, dels ved at integrere virksomhedens systemer ind mod én Electronic Data Interchange (EDI) partner, der varetager den videre dialog eller ved, at integrere op imod mere specialiserede EDI platformsløsninger som f.eks. DSCO ( https://www.dsco.io/ ), der har integrationer mod tusindvis af retailers. Her kan man så kan åbne op for dropship salget gennem én enkelt ”ekstra” salgskanal – der derved kan reducere behovet for dyre og tidskrævende integrationer.

Lær mere om Columbus systemintegrationer ved at læse vores e-bog

Document output management – Følgesedler overalt!
Når man dropshipper, giver man afkald på en stor del af sin brand identitet og langt de fleste retailers kræver da også at man som leverandør kan imødekomme deres dokument layouts. Det kan føles som en lille ting, men afhængig af hvilket system man bruger til at plukke og generere følgesedler, kan det hurtigt udgøre en forholdsvis stor omkostning. Koster et nyt layout f.eks. 50 - 100.000 DKK må man spørge sig selv om hvor mange ordre der skal sendes afsted før man kan forvente at opnå break-even!

Returprocesser – Undgå at drukne i retur leveringer!
Hvis man som wholesaler på sit eget brandsite har en branche gennemsnitlig retur rate, så kan det for tekstilindustrien måske ligge på omkring 10 %, hvilket for de fleste er en overkommelig størrelse. Går man så live på en markedsplads som Zalando,  skal man altså være forberedt på at få op i mod 45 % retur af de afsendte ordrer! (https://corporate.zalando.com/en/newsroom/en/stories/returns-zalando ) Det skaber selvsagt en del udfordringer. Dels skal man som wholesaler geare sin returafdeling til at kunne håndtere det pres, og dels skal det selvfølgelig overvejes om man overhovedet kan tjene penge, hvis man får op mod halvdelen af sine leverede ordrer tilbage igen.

Læs mere om returtømmermændene her.

On-hand inventory: Glade kunder, presset ERP!
Ingen kunder har lyst til at modtage en ordrebekræftelse, for senere hen at få at vide at varen de købte var udsolgt. Udfordringen her opstår, når man skal distribuere nogle af de tungeste ERP-tabeller på tværs af platforme i near-realtime opdateringer, for det kan skabe et enormt pres på ERP databasen. Hvis det er noget man ved man kommer til at gøre mere og mere – bør man klart overveje om ens forretningssystemer er gearet til at håndtere det, eller hvilke tiltag der ligger i udviklingsroadmappet.

Læs mere om Dynamics 365 her.

Styk-pluk: Sig farvel til kolli-pluk!
Er man vant til at håndtere store ordrer og måske endda fastdefinerede kollistørrelser? Det kommer ikke til at ske når man sælger via markedspladser eller dropshipper. Her vil man oftest modtage ordrer med måske kun en enkelt vare. Det er selvfølgelig ikke en udfordring der ikke kan omgås ved blot at tilføre mere bemanding, men det betyder, alt andet lige, at potentialet i at reducere behandlingstiden per ordre forøges markant i takt med, at ordrerne bliver flere og mindre. Ligeledes bliver det langt vigtigere at man som virksomhed er i stand til at batch/cluster plukke sine ordrer og måske endda plukke alle sine enkelt styks ordrer separat, så alt kan plukkes ned i en beholder og man papirløst kan håndtere hele processen. Ligeledes er risikoen for pakkefejl markant reduceret hvis pakkemedarbejderen ved, at hver ordre blot skal have tilsendt én enhed.

Jeg har skrevet to mere teknisk detaljerede blogindlæg om cluster picking og single piece picking. Blogindlæggene findes på LinkedIn og er på engelsk. 

System-directed cluster picking in Dynamics 365 Finance and Supply Chain

Paperless single piece order picking in D365FO

Hvor der er udfordringer er der muligheder!
Og her til sidst; for at det hele ikke skal drukne i udfordringer, vil jeg også lige belyse en af de bestemt største muligheder drop-shipping kan medføre! Får du f.eks. etableret et dropship samarbejde via DSCO med en virksomhed som Macy’s der mest af alt minder om Magasin på steroider (550 mio. unikke online kunder, 1,5 mia. årlige online besøg etc.), så kan det åbne vejen for hyldeplads i de mere end 870 stormagasiner spredt udover hele USA. Det kan med andre ord bane vejen for en kæmpe vækstrejse i USA og der findes masser af disse kæmpe retailers verden over, der tilbyder dropship samarbejde.( https://www.commercehub.com/resources/how-to-drop-ship-for-macys-macys-com-vendor-direct-program-overview-and-interview-with-macys-vice-president-vendor-direct/)

Alt i alt – er dropshipping og det i stigende grad markedsplads koncept altså en potentiel guldgrube, der dog helt sikkert også byder på masser af store og spændende udfordringer man bør undersøge grundigt, hvis det er en strategi man vælger at forfølge, for at øge væksten fremadrettet!

Mere fra Columbus

Columbus Danmark

Ballerup

Columbus er en global IT service- og konsulentvirksomhed med mere end 2.000 medarbejdere på verdensplan. Vi tilbyder forskellige former for løsninger, og vi er kendt for at besidde stor forståelse for forretninger og processer kombineret med en stor viden om de nyeste teknologier og løsninger Vores forretning står på tre ben: Digital transformation…

Se profil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere