SDU

Strategi & ledelse

Bliv klogere på den modstandsdygtige forsyningskæde

SDU har de sidste to år gennemført et omfattende projekt om supply chain resilience. Det er sket i tæt samarbejde med 18 små og mellemstore virksomheder. Den 31. maj og 1. juni bliver projektets resultater opsamlet og præsenteret på to arrangementer på henholdsvis Sjælland og i Jylland.

Strategi & ledelse

Nu kommer der lovkrav om den ansvarlige forsyningskæde

EU barsler med et direktiv, der vil stille lovkrav til store virksomheders ansvarlighed og dokumentation. Det er en stor chance for de mange danske underleverandører, som leverer til større europæiske produktionsvirksomheder. Fordi det kan give et konkurrencemæssigt forspring. Bliv klogere på konference den 8. december.

Strategi & ledelse

SCM Agendaen #16 – Supply Chain Resilience i små og mellemstore danske produktionsvirksomheder

Supply chain resilience handler om at skabe robuste processer, så virksomheder får mere modstandsdygtige forsyningskæder og kan komme tilbage til udgangspunktet eller måske et bedre niveau efter en forstyrrelse. I denne podcast sætter vi fokus på, hvordan små og mellemstore produktionsvirksomheder kan arbejde på at skabe supply chain resilience.

SCM 4.0

Dansk produktion er kommet på bagkant med digitaliseringen

Danske produktionsvirksomheder har en overraskende lav grad af investeringer i automation og digitalisering. Det viser en undersøgelse fra SDU, hvor forskerne konkluderer, at danske produktionsvirksomheder har et stort investeringsefterslæb.

Strategi & ledelse

Sådan styrker du forsyningskædens robusthed

Covid-19 har rystet alverdens forsyningskæder og afsløret mange sårbarheder, og det har på kort tid betydet, at virksomheder skifter fokus fra lean til modstandsdygtighed. Små og mellemstore danske virksomheder får nu en hjælpende hånd fra projekt på SDU.

Branchenyt

Pandemien: SCM-uddannelser går som varmt brød

Flertallet af virksomheder har i årtier gjort brug af just-in-time lagersystemer. Men under pandemien førte det til tomme hylder og dyre flaskehalse. Det har sat spotlyset på supply chain-uddannelser i USA og Danmark, som oplever stor søgning af studerende - og som ændrer indhold.

Strategi & ledelse

Nu skal der bygges bæredygtighed ind i alle dele af kæden

Udenrigsministeriet har i mange år rådgivet virksomheder om salg og eksport. De seneste tre års alvorlige forstyrrelser af forsyninger har fået ministeriet til nu også at rådgive virksomheder om leverandørsøgning og indkøb – og her spiller bæredygtighed en stor rolle. Bliv klogere på tilbud om hjælp på konference den 8. december.

Sourcing

Pandemien har foreløbig ikke ændret væsentligt på indkøbsadfærd

Pandemien og de sidste tre års rystetur har fået 35 procent af danske produktionsvirksomheder til at skifte sourcingstrategi fra globalt til lokalt fokus. Det er først og fremmest prissvingninger på råvarer og komponenter, der får virksomhederne til at forsøge at reducere risici. Men 65 procent har netop ikke ændret strategi. Endnu.

Lager & distribution

Nyt spil skal fremme bæredygtig shipping

Simulering har længe været en integreret del af uddannelsesforløb inden for skibsfart, når det kommer til navigering, samt håndtering af motor og sikkerhedsspørgsmål. Nu bliver spil også brugt inden for logistik og økonomi. Forskere fra SDU har udviklet et spil til at træne digital, effektiv og bæredygtig shipping.

Innovation

Forskere og industrigigant leverer afgørende brik til grøn omstilling

SDU, Aalborg Universitet og Danfoss bag afgørende forskningsprojekt om effektiv konvertering af grøn energi. Projektet er del af Erhvervsfyrtårn Sydjylland, som har fokus på grøn energi og sektorkobling.

Innovation

Verdens første robotcenter for store konstruktioner skydes nu i gang

Selvom centret først står færdigt i 2025, har det nye danske robotcenter LSP allerede sat gang i sine aktiviteter. Et kick-off-arrangement på Odense Havn i sidste uge skød det hele i gang.

Strategi & ledelse

Positionsdata skal hjælpe kommuner med at forstå trafikmønstre

Et nyt samarbejde mellem forskere på Aalborg, Aarhus og Syddansk Universitet samt Rambøll og den fynske robotvirksomhed MIR vil øge udbyttet af positionsdata, og på den måde hjælpe kommuner med skabe en effektiv og miljøvenlig mobilitet.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere