SCM 4.0

SCM 4.0

Brug din energi anderledes, hvis dit kunstig intelligens-projekt skal lykkedes

80 procent af projekter med kunstig intelligens går i vasken, ifølge ny rapport fra Alexandra Instituttet. Samtidig opstiller rapporten flere råd, så virksomheder undgår kendte faldgruber, når de giver sig i kast med AI-teknologi.

SCM 4.0

Indspark: Få styr på processerne, før robotterne kommer

SCM 4.0

Norsk ja åbner for papirfri fragt i Norden

Norge har som det sidste land i Skandinavien godkendt FN-konventionen om elektroniske fragtbreve (e-CMR), hvilket åbner for papirfri fragt i hele regionen. ”En milepæl for os i Norden”, lyder det fra interesseorganisationen Ertico. Vigtige aktører som Tyskland og Italien mangler dog stadig.

SCM 4.0

Sådan implementeres hændelsesrapportering (1/2)

Alle har på et eller andet tidspunkt oplevet en nærveds-ulykke. Du ånder lettet op og fortsætter. For virksomheder gælder den samme logik. Med hændelsesrapportering kan virksomheden lære og dermed undgå fremtidige ulykker. Læs her hvordan.

Indhold fra partner

SCM 4.0

Derfor er kortlægning god forretning

Det er et stigende fokus på leverandørkæden. Virksomheder oplever, at kunderne forventer mere end blot en underskrift på en supplier code of conduct. Seriøs leverandørstyring inkluderer kortlægning og evaluering af leverandører, og offentlige indkøbere kræver indsigt i hele kæden, når det gælder særlige risikoprodukter. Kædeansvar er et kendt begreb i flere brancher.

Indhold fra partner

SCM 4.0

Sådan pakker en UR5-cobot to millioner printplader om året

Fraunhofer Austria Research har sammen Melecs EWS udviklet en kollaborativ robotapplikation til pakning af små printplader. Takket være den nye cobot fra Universal Robots har firmaet øget sin produktivitet på dette anvendelsesområde med 25 procent, samtidig med at de lægger grunden til en mere omkostningseffektiv og enklere automation i fremtiden.

SCM 4.0

Er det svært at få overblikket over hvordan i kan drage nytte af Kunstig Intelligens i Supply Chain?

Kunstig Intelligens er en del af roadmappen for mange virksomheder og Supply Chain organisationer. Det kan dog være svært at gå fra strategi til handling. Download whitepaper om hvordan man skaber konkurrencemæssige fordele med Kunstig Intelligens.

Indhold fra partner

SCM 4.0

Der er vækst i supply chain startup-miljøet

Først var der ti, så var der 20, året efter 40 og i 2020 var der så 50. Tallene er antallet af startups på Kuehne Logistics Universitys årlige KLU Supply Chain Startup Day. Der er vækst i startups inden for forsyningskæden, og i 2020 står der kunstig intelligens og SCM 4.0 hen over mange af de nye opstartsaktiviteter.

SCM 4.0

Boozt fortsætter med at udvide verdens største AutoStore-robotlager

Verdens største AutoStore-anlæg, beliggende hos Boozt i Ängelholm i Sverige, øger nu kapaciteten yderligere. Element Logic står bag udvidelsen.

Indhold fra partner

SCM 4.0

Factlines integrerer sporing af Covid-19 udbrud i leverandørkortlægning

Covid-19 epidemien har slået globale forsyningskæder i stykker, og mens mange virksomheder er dybt fokuserede på at holde sig oven vande på den korte bane, er der allerede nu tegn på, at efterdønningerne kommer til at have stor betydning for den globale handel langt ud i fremtiden.

Indhold fra partner

SCM 4.0

Medlemmerne deler investeringer i AM-maskiner og kompetencer

NEXTTECH er et videnscenter med maskinpark inden for 3D-print eller additive manufacturing (AM). De foreløbig 38 medlemsvirksomheder deler investeringen i maskiner og kompetencer, så de i fællesskab kan blive klogere på, hvordan de får bedst gavn af den nye teknologi.

SCM 4.0

Tre små mobile lagerrobotter sikrer væksten hos ICM

Teknologivirksomheden ICM har indført tre mobile robotter på sit lager, som forsyner højlagertrucks med paller fra varemodtagelsen. Den automatiserede palletransport frigør 40 timer om ugen til mere værdiskabende opgaver.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere