Scania

Lager & distribution

Lastbilgiganter melder klar til Transport 2023

Tre af de helt centrale aktører på lastbilmarkedet har meldt deres ankomst til Skandinaviens førende transportmesse, Transport 2023, der finder sted i MCH Messecenter Herning 20.-22. april 2023. DAF, MAN og Scania tropper alle op med en bred vifte af køretøjer.

SCM 4.0

Elektriske motorveje kan være på vej til Danmark

Hvis vi skal undgå̊ flaskehalse i en elektrificeret transportsektor, så̊ bliver de såkaldte eRoads en nødvendighed i det danske vejnet. Et netop udsendt udbud fra Vejdirektoratet giver fingerpeg om, hvor den første køreledningsstrækning etableres, og det kan få afgørende betydning for udviklingen af fremtidens lastbiler.

Lager & distribution

Danmarks første plugin-hybridlastbil skal køre med medicin

Få dage før nytår kunne Region Sjælland bryste sig af at kunne sætte Danmarks første plugin-hybridlastbil i drift. Lastbilen skal blandt andet transportere medicin, laboratorieprøver og andet medicinsk udstyr mellem Region Sjællands hospitaler i Køge og Roskilde.

Branchenyt

Flere end 275 udstillere klar til Transport 2021

Der er vist stor opbakning til Transport 2021. Flere end 275 udstillere har allerede booket en stand til når messen løber af stablen i september måned. Blandt dem er Mercedes-Benz, Scania og MAN.

Innovation

De første selvkørende lastbiler rammer Europas motorveje

Scania begynder deres første testkørsler af selvkørende lastbiler på offentlige motorveje efter at have fået tilladelsen af de svenske myndigheder. Teststrækningen er omkring 300 kilometer lang, og bliver overvåget af en chauffør, der sidder med i det autonome køretøj.

Innovation

El-hybridteknologi velegnet til bykørsel landet i Danmark

En sættevognstrækker, der både kører på el og diesel, er nu en realitet i Danmark. Scania har tilføjet den til sin udlejningsflåde – og allerede lejet den ud. Lavt støjniveau og manglende emissioner gør sættevognstrækkeren særlig velegnet til bykørsel.

Sourcing

El-lastbilens udbredelse stiller store krav til leverandøren

Interessen for eldrevne lastbiler er større end nogensinde, men omstillingen stiller store krav til lastbilsleverandørerne, for den nye teknologi kræver rådgivning. Derfor har Scania satset på at blive partner hele vejen rundt - fra rådgivning af lastbilmodel til service og finansiering af både bil og ladestruktur.

Branchenyt

78 el-lastbiler skal håndtere Københavnernes affald

Storkøbenhavns fælleskommunale affaldsselskab Amager Ressourcecenter har bestilt 78 el-lastbiler med option på yderligere 23 lastbiler fra Scanias L-serie.

Lager & distribution

Translog Denmark investerer i fremtiden og nye lastbiler

Translog Denmark opdaterer sin vognpark gennem et samarbejde med Scania Danmark, som leverer de nye lastbiler. De skal være med til at sikre en sund vækst og tiltrække de eftertragtede chauffører, som branchen tørster efter.

Lager & distribution

El-skraldebiler overtager affaldsindsamling i København

I takt med Københavns Kommunes udliciteringer af affaldshåndteringen ophører, vil ARC overtage rollen. Nu har ARC sikret at det bliver på en langt mere grøn vis. De har nemlig købt 15 fuldelektriske lastbiler fra Scania til at samle skrald ind allerede fra starten af næste år.

Lager & distribution

Indspark: Grøn transport kræver større lastbiler

Innovation

PostNord tester ny biogaslastbil

I øjeblikket tester PostNord en lastbiltrækker fra Scania, der kører på komprimeret biogas. Med brug af dansk produceret biogas elimineres CO2-udslippet helt.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere