15.11.2019  |  Branchenyt

Indspark: Salgs- og driftsplanlægning: Hvad er dine mål?

En effektiv (S&OP) proces skal trække hold fra hele virksomheden sammen for, at sikre en harmonisk forsyningskædedrift. Uden den rigtige retning og indsigt kan hele processen let resultere i kaos!

Hvordan kan Slim4 understøtte min salgs- og driftsplanlægningsproces?

En effektiv (S&OP) proces skal trække hold fra hele virksomheden sammen for, at sikre en harmonisk forsyningskædedrift. Uden den rigtige retning og indsigt kan hele processen let resultere i kaos! Men hvordan kan Slim4 bidrage til din salgs- og driftsplanlægningsproces?

Vi bliver ofte spurgt af vores kunder, hvordan de kan forbedre og optimere deres salgs- og driftsplanlægningsproces. I denne klumme, undersøger jeg, hvordan Slim4 passer ind i processen, og hvordan vores lagerløsning kan bruges til at hjælpe jeres kunder med at realisere deres mål.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvorfor har du brug for en S&OP-proces?

En af de vigtigste udfordringer, som mange virksomheder står overfor er, at opretholde en god kommunikation i hele organisationen og sikre, at alle hold fokuserer på de samme prioriteter. Uden effektive kommunikationsmidler kan organisatoriske siloer udvikle sig, og afdelingsprioriteter kan kompromittere enhver koordineret handling, der kræves for at opfylde kundernes behov effektivt. I sidste ende vil arbejde på denne dysfunktionelle måde, føre til dårlig kundeservice og mistet salg.

Det er her salgs- og driftsplanlægning kommer ind!

S&OP er effektiv, når det involverer mennesker, der arbejder i en koordineret proces. Denne er muliggjort i forskellige faser af teknologien, til at opfylde virksomhedens mål, fremfor personlige mål. Gennem etablering af en effektiv proces, vil din virksomhed i sidste ende drage fordel af formaliseringen af ​​en mere struktureret udbud- og efterspørgselsplanlægningsproces, som understøttes af regler, der er baseret på organisatorisk ansvarlighed og de økonomiske resultatmål, der er på plads.

Et mål, et fokus

Et integreret økonomisk perspektiv på udbud og efterspørgsel, vil lette den strategiske tænkning om din virksomhed og hjælpe med at forene driftsplanen på tværs af dine teams. Derudover vil resultatindikatorrapporter hjælpe med, at validere effektiviteten af ​​hvert holds planlægningscyklus og sikre, at kontinuerlig kvalitet er en nøgleforventning til din proces. Som den komplette løsning til lageroptimering, kan Slim4 bruges til at give den vision, indsigt og kontrol der kræves for, at forbedre dine lagerprocesser

Salgs- og driftsplanlægning: Det er en holdsport

Som en del af forsyningskædeplanlægningsprocessen, opnår centrale interessenter fra forskellige discipliner inden for virksomheden enighed om forretningsstrategien. Output fra processen er en omjustering af taktiske planer i alle afdelinger, der sikrer, at al aktivitet understøtter virksomhedens forretningsplan.

S&OP-planlægningsprocessen er et instrument til at håndtere ændrede forretningsforhold ved, at gøre det muligt for ledelsen at beslutte, hvad hele virksomheden skal prioritere hver måned.

Nogle af de vigtigste perspektiver i en integreret S&OP-diskussion inkluderer:

• Reflektering over tidligere resultater
• Gennemgang af opadrettede risici og ulemper ved efterspørgselsplaner
• Analyse af forsyningsbegrænsninger og planlægningssimuleringer
• At forstå den skattemæssige virkning af taktiske lagerbeslutninger

Organisationer, der vedtager salgs- og driftsplanlægning, opdager hurtigt, at de kan operere på en mere synkroniseret måde. De forstår effekten af ​​afdelingsafgørelser på andre funktionelle dele af virksomheden, deres kunder og den bredere forretning. Operationer, der ikke anvender disse initiativer godt, formår normalt ikke at kommunikere effektivt og kæmper ofte for, at opfylde forretningsmæssige mål og kundens forventninger.

Hvilke S&OP-processer understøttes af Slim4?

Med sin kernefunktion hjælper Slim4 organisationer med at synkronisere tilbud og efterspørgselsplanlægningsinitiativer. Når det kommer til planlægning, giver vores lagerløsning imidlertid en "ægte vision" om forventet efterspørgsel. Slim4 kan dog også bruges til at omplanlægge lagerbeholdning baseret på nye prioriteter, formulere scenarier omkring produktlivscyklusser, justere sikkerhedslagerstrategier efter dine kunders forventninger og tydeliggøre de potentielle beslutninger om indvirkningsinventar. Slim4's funktionalitet kan understøtte vores kundes salgs- og driftsplanlægningsproces på følgende måder:

Produktporteføljeplanlægning:

Det første trin i en effektiv salgs- og driftsplanlægningsproces er at bestemme, hvilke produkter der skal lagres, og hvilke der skal bestilles, når det er nødvendigt. Slim4 giver relevant indsigt i, at sikre en vellykket beslutningstagning omkring et produkts introduktion såvel som for produkter, der nærmer sig slutningen af ​​produktets livscyklus. Ved at give en sådan indsigt, kan det hjælpe dig med at tage beslutninger om, hvilke varer der skal være på lager, og hvilke varer der skal være bedre stillet som ikke-lagerførte. I sidste ende sikrer Slim4, at de rigtige beslutninger træffes for at understøtte forretningsmæssige mål og strømline pengestrømmen.

Forespørgsel om efterspørgsel:

I betragtning af at alle lagerbeslutninger er baseret på forecasts, skal forsyningskædeteams være sikre på, at antallet er en pålidelig afspejling af den forventet efterspørgsel. Ved hjælp af undtagelseskriterier, identificerer Slim4 uregelmæssige efterspørgselsegenskaber, der kan påvirke din forecast. Ved hjælp af disse data, beregner løsningen automatisk, nøjagtige forecast, baseret på avanceret statistik under hensyntagen til sæsonbestemmelse og udviklende tendenser. Gennem en mere videnskabelige forecast, kan du være sikker på, at alle beslutninger, der træffes under S&OP-processen, er baseret på kvalitetsprognosedata, som du kan stole på.

Salgsfremmende planlægning:

Kampagner kræver omhyggelig planlægning og koordinering mellem forskellige afdelinger. Uanset om du lancerer et nyt produkt eller promoverer sæsonbestemte varer for at øge salget, er salgsfremmende planlægningsmuligheder inden  i Slim4 designet til, at lukke kløften mellem dit opadrettede potentiale og den aktuelle basislinjeprognose. Som et resultat bliver din virksomhed bedre positioneret til at forudse salgsfremmende efterspørgsel, bestemme de optimale ordremængder og justere leveringsplaner. 

Forsyningsplanlægning:

Et af de vigtigste formål med salgs- og driftsplanlægning er at identificere og løse lagerproblemer for at opnå den optimale lagersituation. Slim4's ordreplanlægningsfunktionalitet bestemmer automatisk tidsfase lagerbehov, der er økonomisk justeret. Slim4 understøtter også dynamisk genopfyldning for, at hjælpe med at afbalancere overskydende lagre på tværs af lokationer og sikre, at den rigtige mængde sikkerhedslager er til rådighed for at imødekomme selv de mest krævende kundebehov uden at ofre din fortjeneste.

Optimer din salgs- og driftsproces med Slim4!

Slim4 giver strukturen til at hjælpe med, at genkende og opdage forretningsundtagelser, der kræver gennemgang til støtte for din salgs- og driftsplanlægningsproces. Alle aspekter af en salgs- og driftsplanlægningsproces vedrørende porteføljestyring, salgsstyring og forsyningsstyring understøttes af Slim4. Sammen danner de én generel konsensusplan.
Hvis din S&OP-proces kæmper for at producere resultater, så lad os hjælpe dig med at få den på rette spor!

Mere fra Sandro

Sandro Spasojevic

Marketing Ansvarlig

Se profil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere