11.09.2015  |  Branchenyt

Rekord antal robotter i danske industrivirksomheder

2014 bød på eksplosiv vækst i danske virksomheders brug af robotter. Flere virksomheder anvender teknologien, og væksten sker i nye brancher.

Robotteknologi bliver mere og mere almindeligt blandt danske virksomheder. Det viser en ny opgørelse fra International Federation for Robotics (IFR), der hvert år opgør antallet af robotter i de forskellige landes virksomheder.

Læs også: Robotter bliver stadig mere udbredte

Undersøgelsen peger på, at 2014 blev et sandt robotår, sammenlignet med året før. Således fandt lidt over 600 nye robotter frem til danske virksomheder sidste år - det højeste antal nogensinde - svarende til en stigning på 27 procent, skriver teknisknyt-online.dk.

Med en antagelse om, at danske robotter i snit er i drift i 10 år, anslår rapporten er der i alt 4150 aktive robotter i de danske virksomheder i dag.

Steffen Enemark, direktør for ABB Robotics i Danmark, mener, at fremgangen kan tilskrives, at nye brancher øjner muligheder i robotteknologi, specielt i takt med at teknologien rykker sig.

Læs også: Danske virksomheder misser roboteventyr

”Robotterne anvendes nu langt bredere – i flere industrier og løsninger. Vi oplever særligt stor vækst i segmenter som medicinal-, plast- og fødevareindustrien. Disse nye, sikre kollaborative robotter vil gøre det muligt at automatisere en større del af produktionen til gavn for selv de mindre virksomheder,” siger han. 

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere