01.08.2016  |  Sourcing

Projekt vil guide til ansvarlige indkøb

Nyt projekt vil hjælpe danske virksomheder til at undgå ubevist at støtte eksempelvis skovrydning via sine indkøb.

Selvom de fleste virksomheder gerne vil være ansvarlige og undgå nogen form for støtte til ulovlig fældning af skove, gør komplekse forsyningskæder og selskabernes manglende viden det ofte lettere sagt end gjort, skriver Food Supply.

Det vil et nyt projekt nu lave om på. Det Danida-støttede projekt vil indsamle viden og udvikle nye værktøjer, så danske virksomheder kan få hjælp til hvad der er ansvarligt indkøb af soja, palmeolie, oksekød og kvægskind – og hvad der ikke er.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem landbrugets videnscenter, SEGES, og miljøorganisationen NEPCon. SEGES rådgiver blandt andet virksomheder, som benytter sig af foderstoffer og halvfabrikata, der indeholder soja og palmeolie, mens NEPCon har ekspertise i lovlig og bæredygtig skovdrift.

Læs også: Byggefirmaer kan have slaver i forsyningskæden

En af de største udfordringer for projektet er, at ”vores målgruppe har udfordringer med at tage kædeansvar helt tilbage til skovniveau”, forklarer Gustaf Bock, der er chefrådgiver i Økonomi og Virksomhedsledelse hos SEGES. Han tilføjer:

”Ganske vist findes der certificeringsordninger for nogle af produkterne, som for eksempel ’Roundtable of Sustainable Palm Oil’ for bæredygtig palmeolie. Problemet er bare, at der slet ikke er nok certificerede produkter på markedet".

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere