07.05.2020  |  Branchenyt

Problemstillinger ved cold store arbejde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Selvom foråret er ved at være ankommet, kan man godt sende en tanke til de medarbejdere, som arbejder i køle- og frysehuse til hverdag – hvor temperaturen kan være helt ned til -35°C hele året rundt.

At arbejde under disse ekstreme forhold er ikke altid nemt for medarbejderne. Det sætter store krav til termisk tøj, for at undgå hypotermi og frostskader, samtidigt med at det kan være nødvendigt, at trucken har opvarmede kabiner, hvis medarbejderne tilbringer lang tid i frysehuset.

Derudover kan de lave temperaturer, også være en stor belastning for truckene, hvilket kan forårsage store problemer for betjeningen, hvis det ikke varetages korrekt.

Batteri kapacitet

De lave temperaturer kan påvirke bly-syre batteriers kapacitet markant. Temperaturen, hvorved kapaciteten reduceres er høj, da et batteri mister cirka 1% af sin kapacitet pr. grad under 30°C. Dette lyder måske ikke af meget, men ved ekstremt lave temperaturer, opdager man meget let dette problem. I et frysehus, hvor temperaturen er -35°C, kan batteriet have under halvdelen af den kapacitet, som det ville have haft ved normal rumtemperatur. Lavere kapacitet betyder, at batteriet skal skiftes oftere. Dette skaber ydermere problemer ved, at der dannes kondens på trucken, da trucken normalt skal ud af frysehuset, for at skifte batteri og de varmere temperaturer, uden for frysehuset, vil få isen på maskinen til at smelte.

Udfordringer med olie

Jo lavere temperaturen er, jo tykkere og mere tyktflydende bliver olien, som smører truckens bevægelige dele. Dette kan føre til mekaniske problemer, som skal rettes til og derfor giver nedetid for trucken.

Til specielt tilpassede cold store-maskiner bruges smøremidler, der er mere kulde bestandige, men det er stadig noget, som man skal være opmærksom på.

Rustbeskyttelse

Grundet de ekstreme temperaturer, hvor trucken kan køre fra kolde til varme rum mange gange på en dag, er det nødvendigt at rustbeskyttelsen er i top, for at sikre at maskinerne ikke ruster under materialehåndteringen. Dette skyldes igen at der i løbet af en vagt, vil dannes is på maskinen, som smelter.

Det vil altid være udfordrende at arbejde i så lave temperaturer, men ved at arbejde tæt sammen med din leverandør, kan I sammen finde den bedste løsning, så du er sikker på, at maskinerne kan klare jobbet.

Er du interesseret i at læse mere om udfordringerne ved mere ekstreme materialehåndterings-miljøer? Så kan du klikke dig videre her og få vores gratis cold store guide, hvor du kan læse mere, om de problemer kondens kan skabe og hvordan du undgår dette.

Mere fra Logisnext Denmark A/S

Logisnext Denmark A/S

www.unicarrierseurope.com

UniCarriers Denmark A/S har mere end 50 års erfaring på det danske marked, og vi tilbyder japansk kvalitet og teknologi i et unikt samspil med svensk design, brugervenlighed og ergonomi. Vi er særdeles stærkt repræsenteret i mere end 30 europæiske lande, og på verdensplan er der tale om mere end 5.000 dygtige og dedikerede medarbejdere. Denne platform har relevant og professionel positiv indflydel…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere