02.12.2022  |  Lager & distribution

Praktiske julegaver under danske juletræer i år

Når danskerne har færre penge at bruge, er det praktiske julegaver, der vinder frem. Det viser en ny undersøgelse, som IPSOS har foretaget på vegne af Bring. Størstedelen (55 procent) vil bruge det samme beløb på julegaver i år som sidste år.

Mere end hver anden dansker vil bruge det samme beløb på julegaver i år som sidste år - og hver fjerde (26 procent) vil reducere beløbet noget. Kun seks procent planlægger at øge beløbet de køber julegaver for i år. Og dobbelt så mange mænd (7 procent) som kvinder (3 procent), planlægger at bruge flere penge på årets julegaver.

”Mange husstande har færre penge at bruge i år - trods det oplyser flere end hver anden dansker, at beløbet til julegavekøb for i år er det samme som sidste år - det synes jeg er ret bemærkelsesværdigt”, siger Matilda Adelborg, pressechef hos Bring.

Læs også: Bring og Posten Norge tester droneleverancer

Næsten seks ud af ti (58 procent) mener, at det er praktiske julegaver, der skal under træet i år. Der er flere kvinder (61 procent) end mænd (54 procent), der tænker praktik inden årets julehandel. Hver femte (22 procent) investerer i oplevelser. Gavekort, penge og lidt dyrere luksusforbrug er de varegrupper som færrest vil give i år.

”Når økonomien bliver mere trang, er vi tvunget til at prioritere. At købe praktiske gaver man vil få gavn af, er en smart tilgang. En anden måde at spare penge på er at benytte lejligheden til at handle, når der er rabat. Det er rimeligt at antage, at mange benytter lejligheden til at købe alle deres julegaver under Black Week for at slippe lidt billigere. Vil man derfor gerne slippe for strømper i gaverne under juletræet, kan det være en god idé at skrive en ønskeliste i år”, siger Matilda Adelborg.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere