Optilon

Strategi & ledelse

5 trin til en mere bæredygtig forsyningskæde

De færreste supply chain ledere er efterhånden i tvivl om, at bæredygtighed er vigtig for succesfuld ledelse af forsyningskæden. Men de fleste er nok mindre sikre på hånden, når de skal svare på, hvordan de helt konkret vil gribe arbejdet an. Her følger fem gode råd.

Strategi & ledelse

Sådan fremtidssikrer du din forsyningskæde – del 3

Forsyningskæden har længe været orienteret én og kun én vej (mod kunden) og været storforbruger af ressourcer. Nu er tiden kommet til at tænke i flere dimensioner og redesigne forsyningskæden, så den giver mindst den mængde ressourcer tilbage, som er forbrugt. Fordi det er det eneste, der giver mening. Det mener to ildsjæle, der har startet bevægelsen ’Future-fit Supply Chain’. Dette er den tredje af tre artikler.

Strategi & ledelse

Din forsyningskæde skal være cirkulær. Hvis du vil have en toplinje i 2030

Vi har brugt det hele. Alle ressourcer er stort set væk. Det er derfor definitivt slut med lineære forsyningskæder, der skaber enorme mængder affald. Forsyningskæder skal være cirkulære, og virksomheder, som ikke før 2030 er overgået til cirkulær, vil ikke have en chance.

IT

Når data og følelser arbejder sammen

Nye generationer af teknologier ser kunstig intelligens som et sæt af værktøjer, der skal støtte og ikke erstatte det menneskelige lederskab. Sådan lød budskabet fra dansk forsker i ’Human AI’ på Optilon Supply Chain Conference.

Lager & distribution

Skarpere lager kan frigøre 19 milliarder euro og 6,9 millioner m2 i nordiske virksomheder

Mere effektiv lagerstyring og -optimering kan frigøre 19 milliarder euro og 6.900.000 m2 lagerplads. Så stort er potentialet i de 100 største virksomheder i hver af de fire nordiske lande. Hvis de bliver skarpe på deres lager. Det er konklusionen på ”The Unnecessary Report 2021” fra Optilon.

SCM 4.0

Nej, kunstig intelligens kan ikke løse alle supply chain udfordringer

Der er stadig meget varm luft om kunstig intelligens (AI) og maskinlæring i supply chain, og der er brug for mere klarhed i talen om AI. Der er også brug for at erkende, at AI sjældent alene løser problemer, der er næsten altid også andre teknologier og tilgange på spil. Sådan lyder det fra erfaren AI-specialist.

Strategi & ledelse

Bæredygtige forsyningskæder fordrer ny mental model

Kravene om bæredygtige forsyningskæder stiger, og presset kommer fra alle sider. Men rigtig bæredygtighed fungerer ikke sammen med traditionel ledelse af forsyningskæden. Der er brug for en ny måde at tænke og agere på hos ledere og virksomheder. Det konkluderer ny undersøgelse.

Strategi & ledelse

Sådan fremtidssikrer du din forsyningskæde – del 2

Forsyningskæden har længe været orienteret én og kun én vej (mod kunden) og været storforbruger af energi. Nu er tiden kommet til at tænke i flere dimensioner og redesigne forsyningskæden, så den giver mindst den mængde ressourcer tilbage, som er forbrugt. Fordi det er det eneste, der giver mening. Det mener to ildsjæle, der har startet bevægelsen ’Future-fit Supply Chain’. Dette er den anden af tre artikler.

Planlægning

Skarpere lager kan løfte bæredygtighed markant

Nordiske virksomheder kan reducere enorme mængder CO2 og forbrug af knappe ressourcer. Hvis de bliver skarpe på deres lager. Det er konklusionen på ”The Unnecessary Report 2021” fra Optilon.

Strategi & ledelse

Pandemien har sat ekstra skub på den bæredygtige forsyningskæde

Forskerne bag MIT’s stort anlagte State of Supply Chain Sustainability Report havde forventet, at covid-19 ville dæmpe interessen for bæredygtighed i forsyningskæden. De tog fejl. Sustainability i supply chain er hot som aldrig før.

Strategi & ledelse

Sådan vil moderne forbrugeradfærd påvirke din forsyningskæde

De yngre generationer er opvokset med internet og smartphones, og det skaber et jordskred i forbrugeradfærd. Den internationale ekspert Matt Britton vil på Optilons konference den 15. september forsøge at gøre dig klogere på, hvad det betyder for din supply chain.

SCM 4.0

En digital tvilling kan styrke forsyningskædens resiliens

Naturkatastrofer, terrorhændelser og politiske revolutioner er eksempler på såkaldte disruptions, der sparker benene væk under forsyningskæder. Covid-19, Brexit og blokaden af Suezkanalen er seneste eksempler. En kandidatafhandling argumenterer for, at en digital tvilling kan styrke resiliens eller modstandskraft.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere