06.12.2016  |  Produktion

Indspark: Omkostningsbevidsthed er vigtigere end nogensinde før

Indhold fra partner Hvad er dette?

De produkter, vi producerer i Danmark, er i et internationalt perspektiv i en klasse for sig. Stigende pres fra udlandet stiller dog krav til, at vi nedbringer vores relativt høje enhedsomkostninger.

Kinesiske, indiske – ja selv tyske – industrivirksomheder producerer varer billigere end os. Ikke bedre, men billigere. Og det truer vores konkurrenceevne, både når vi skal eksportere til udlandet og på vores hjemmemarked. Af den simple årsag, at globalisering og lave lønninger hele tiden intensiverer konkurrencen. Danske lønninger og produktionsomkostninger er i gennemsnit relativt høje, og da konkurrencen fra udlandet hele tiden skærpes, stiller det mere end nogensinde før krav til, at vi er effektive. Det gælder lige fra offshore- og marineindustrien over vindmøller og fødevarer til medicinalindustrien.

Et andet eksempel er den danske maskinindustri, der er en af de sektorer, som de seneste to-tre år har oplevet stabil vækst. Den er dog hæmmet af visse strukturelle svagheder. Det viser en ny rapport fra Atradius, der er eksperter inden for kreditforsikring af dansk eksport. Rapporten konkluderer, at de vigtigste succeskriterier for fortsat vækst i branchen er strømlining af omkostninger, investeringer i teknologi og ekspansion til nye markeder. Og så understreger rapporten, at dansk konkurrenceevne er udfordret af høje lønninger og stort energiforbrug.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En af løsningerne på dette problem er at øge fokus på omkostningerne gennem TCO.

TCO, eller Total Cost of Ownership, er et udtryk for de samlede omkostninger gennem et produkts levetid. Beregning af TCO kan spare industrivirksomheder for unødvendige udgifter, fordi man kan optimere lagerstyringen, reducere kapitalbindingen og nedbringe omkostningerne til blandt andet fakturering, drift, energi og bortskaffelse.

De betragtninger er ikke bare fornuftige. De er også nødvendige, hvis danske industrivirksomheder fortsat skal konkurrere på både den danske og den internationale scene.

Et eksempel på en virksomhed, der har haft tydelig gavn af TCO, er Nilfisk Food, som har outsourcet sin lagerstyring til Solar. Logistikkonceptet sikrer lageroptimering, bestilling og opfyldning af de aftalte komponenter. Det betyder, at Nilfisk Food har kunnet reducere lagerbeholdningen med en tredjedel, hvilket har givet en årlig besparelse på cirka 100.000 kr. Dertil kommer gevinster i form af øget sikkerhed i leveringen og reduceret tidsforbrug – både på lageret og i bogholderiet.

Med professionel TCO-rådgivning kan danske virksomheder reducere omkostningerne betragteligt, og det kan både pynte på bundlinjen og åbne nye eksportmuligheder.

Mere fra Solar Danmark A/S

Solar Danmark A/S

www.solar.dk

Solar Danmark A/S, er en sourcing- og servicevirksomhed med fokus på kundens behov, inden for bl.a. el, vvs, ventilation, sikring og vedvarende energi. Solar er en af Danmarks førende og mest moderne virksomheder inden for sit felt. Solar Danmark har hovedkontor og centrallager på 45.000 m2 placeret i Vejen, samt 4 kompetencecentre og 10 servicecentre centralt placeret i Danmark. Solars høje…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere