Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Socialt ansvar på Brødrene Dahls centrallager i Randers

Det tager mindst fem år at modne hele organisationen og kulturen, så den kan løfte et socialt ansvar. Brødrene Dahls centrallager i Randers har arbejdet systematisk med samfundsansvar i mange år, og i dag er det en central del af kulturen. Lageret blev CSR-certificeret i 2017.

Branchenyt

Lyt til to nye levende samtaler om SCM på scm.dk

SCM Agendaen er navnet på podcast-kanalen på scm.dk. To nye udsendelser gør lytterne klogere på transformation af supply chain og på cloud-implementering.

Sourcing

Nu skal indkøb være cirkulært – og det er ikke så kompliceret som det lyder

Den traditionelle lineære forbrugsbaserede model er på vej til at blive erstattet af en cirkulær model, som skaber mere bæredygtige forretningsmodeller. Både målt på CSR og økonomi. Hvad betyder det for indkøb og ledelse af forsyningskæden? Bare rolig, det er ikke så kompliceret, som det lyder, siger ekspert. Tag det trin-for-trin og hold det enkelt.

Lager & distribution

E-handel er accelereret i 2020 – det kræver god teknologi

Tal fra Danmarks Statistik viser en vækst i e-handelen på 5 procentpoint sammenlignet med 2019. Det er den største stigning i syv år. Selvom årets julehandel er sværere at forudse end normalt, er det muligt, at den også vil stige.

Lager & distribution

Robot rydder op på lager og sparer menneskehænder

FM Logistik har på sit logistikcenter nær Warszawa i Polen installeret en MiR200 mobil robot til at transportere tonsvis af brugt papemballage fra pakkelinjen til en tip-container uden at mennesker er involveret.

Strategi & ledelse

SCM Agendaen #4 - Transformation af forsyningskæden

Transformation af forsyningskæder handler om at redesigne forsyningskæden, så den matcher de krav, markederne og kunderne stiller til den. Forretningsmiljøet er dynamisk, hvorfor der løbende opstår ændrede ønsker og krav til levering, kvalitet, fleksibilitet og omkostningsniveau. Gennemførsel af supply chain transformationer indeholder stor kompleksitet, hvor der skal balanceres mellem et menneskeligt og et teknisk fokus samt ske udvikling af forsyningskæden samtidig med en løbende drift. Håndtering af sådanne udfordringer kommer vi rundt om i udsendelsen, hvor vi tager afsæt i TOMS Gruppens erfaringer.

IT

Top 8 supply chain teknologitendenser i 2020

Virksomheder er generelt forsigtige med at indføre nye supply chain teknologier. Men Gartner anbefaler, at virksomheder indtager et åbent sind over for nye teknologier, fordi det kan have stor effekt på virksomhedens langsigtede konkurrenceevne. Her følger otte teknologitendenser, som er værd at holde øje med.

Branchenyt

Forsvarsministeriet vinder Den Danske Supply Chain Pris 2019

Forsvaret modtog i 2015 en alvorlig kritik fra Rigsrevisionen for deres mangelfulde logistik. Det satte gang i en omfattende og intens transformation for at indføre moderne supply chain management i militærmaskinen. Det er lykkedes i sådan en grad, at Forsvaret den 3. november vandt det uofficielle danmarksmesterskab i SCM.

Strategi & ledelse

Der er langt fra forskning til praksis inden for SCM

En dansk undersøgelse konkluderer, at der er behov for mere SCM-viden, men også at der er meget lidt kontakt mellem forskere og praktikere. Forskerne bruger kræfterne på at publicere i akademiske tidsskrifter, mens praktikerne har for travlt med den daglige drift til at søge samarbejde med forskere.

Strategi & ledelse

Tre afgørende spørgsmål til fremtidens logistiknetværk

Begreber som resiliens, agilitet, robusthed og responsiveness har alle mere eller mindre været en del af supply chain lederes ordforråd gennem en årrække. Tidens særlige hændelser, som covid-19 pandemien og Brexit, har gjort begreberne kendte også i den bredere befolkning. Men der er også en række andre tendenser (nogle påvirket af tidens særlige begivenheder), der påvirker fremtidens logistiknetværk.

Sourcing

Klimaspørgsmålet er blevet et konkurrenceparameter i shippingbranchen

Ny rapport viser, at langt størstedelen af de danske shippingvirksomheder oplever en markant øget efterspørgsel på grøn transport.

Lager & distribution

Nyt transport- og logistikcenter på vej ved Kolding

Næste år begynder byggeriet af Hub 65, et helt nyt transport- og logistikcenter med mindre værelser, der ligger ved afkørsel 65, Kolding Syd på motorvej E45. Centeret forventes færdig i 2022

Sourcing

Kun få danske virksomheder kigger der, hvor det gør mest ondt, når de skal opgøre deres CO2-regnskab

Kortlægning af landets 100 største virksomheders arbejde med CO2-reduktion, tegner et mangelfuldt billede. De overser leverandørernes andel, som tegner sig for langt den største andel af klimaaftrykket.

Innovation

Banebrydende samarbejde om et affaldsfrit samfund

Verdens første affaldsfrie samfund kan blive en realitet på Bornholm. Bornholmske BOFA, Danmarks Naturfredningsforening (DN) og den globale fødevarevirksomhed Nestlé arbejder på et pilotprojekt om at genbruge og genanvende plastikemballage. Projektet skal give inspiration til resten af verden.

IT

Læringer fra covid-19 for lagerstyring og pakkelogistik

En ny rapport belyser, hvilke udfordringer og hårde konsekvenser internationale aktører og logistikvirksomheder står overfor som følge af coronakrisen. Det hele ser dog ikke helt sort ud. Rapporten kommer nemlig også med mulige løsninger, der kan ruste virksomheder til at håndtere lignende kriser i fremtiden.

Branchenyt

Lyt til levende samtaler om supply chain management

Udgiveren af magasinet SCM+Logistik og scm.dk Horisont Gruppen udvider nu med en fast podcast-kanal. Det sker i et tæt samarbejde med professor i SCM Jan Stentoft og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær fra Syddansk Universitet.

Lager & distribution

Freja Transport & Logistics og SDK A/S fusionerer

Den 3. november annoncerede FREJA Transport & Logistics Holding A/S og SDK A/S, der ejes af USTC, en fusion, der vil konsolidere de to store familieejede virksomheder i transport- og logistikindustrien.

Strategi & ledelse

Rigtig bæredygtighed kræver at du disrupter dig selv

De fleste bæredygtige forsyningskæder er ifølge professor slet ikke bæredygtige. De gør blot driften lidt mindre belastende for natur og samfund. Men den går kun lige indtil, forsyningskæden bliver udsat for en disruption, der trækker tæppet væk under forretningsmodeller, der ikke formår at disrupte sig selv.

Strategi & ledelse

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi

Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.

Sourcing

Tre trin til bedre leverandørstyring i krisetider

Indkøbsekspert Morten Munkgaard Møller peger her på tre anbefalinger, som de fleste indkøbsafdelinger med fordel kan arbejde med for at forbedre deres leverandørstyring i en krisetid som fx for eksempel covid-19.

Lager & distribution

Desperat mangel på containere i Asien

Det absolut største problem i container shipping lige nu er den radikale mangel på tomme containere i nøgleområder, og det gælder særlig Asien. Der er udsigt til, at problemet vil fortsætte ind i januar eller længere.

Branchenyt

Kraftig CO2-reduktion i produktion af antiskrid-papir

Palcut skærer 45 procent af energiforbruget i produktionen af deres Antim® antiskrid-papir, der bruges som mellemlæg til palletering. Det er til gavn for kunder i industrien, der kan reducere CO2-aftrykket i deres emballageforbrug med 75 tons CO2 om året.

SCM 4.0

SCM Agendaen #5 – Sådan bliver virksomheden mere klar til cloud

Den hastige teknologiske udvikling gør det i dag muligt at gemme data og it-programmer i skyen fremfor på lokale servere. Det åbner op for store forretningsmuligheder, men det er også en stor mundfuld for mange virksomheder. En hybrid-implementering, hvor virksomheden trinvis lægger programmer og data i skyen i takt med, at organisation, processer og modenhed bliver klar til det, kan være den rigtige måde for mange. Hør en levende samtale om drivkræfter og snubletråde med virksomheden L-tek, it-huset Bredana Solutions og supply chain professor fra SDU. Podcasten er sponsoreret af Bredana Solutions.

IT

Robotter er dine nye kollegaer på produktionsgulvet

Vigtigheden i samarbejdet mellem menneske og robot er kun blevet forstærket under coronakrisen. Et samarbejde mellem de to parter er altafgørende for den fremtidige produktion verden over.

Planlægning

Planlægning fra ende til anden er nøglen til kontrol

Planlægning end-to-end i forsyningskæden er én af nøglerne til at forebygge risici og beskytte likviditet i krisetider som covid-19. Brug af avanceret teknologi i en cockpit-funktion kan ifølge ny hvidbog være en effektiv tilgang til planlægning fra ende til anden.

Strategi & ledelse

Praktikere: SCM-forskning spiller ingen rolle i vores hverdag

Tre erfarne supply chain direktører bekræfter, at der er langt fra forskning til praksis på SCM-fronten. Kilder til ny viden er først og fremmest formelle og uformelle netværk – altså kollegaer og konsulenter.

DSV Panalpina opkøber PrimeCargo

DSV Panalpina har købt PrimeCargo af den japanske Mitsui-Soko Gruppe. Opkøbet omfatter PrimeCargos aktiviteter i Danmark, Polen og Kina.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere