Nyhedsarkiv

Branchenyt

Danske Speditører sætter aktualiteten i højsædet

Som Brexit-forløbet har udviklet sig, har vi besluttet at sætte fokus på den juridiske del af Brexit-konsekvenserne. Vi har fået advokat Henrik Thal Jantzen fra Hafnia Law Firm til at føre os igennem de juridiske udfordringer, der opstå efter Brexit.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vil du vide mere om eksportkontrol, så kom til Toldkonference i Danske Speditører

Ruslands annektering af Krim-halvøen og den eksplosive situation i Syrien er to af årsagerne til, at det er vigtigt at være helt oppe på tåspidserne, når det handler om de komplekse regler for eksport. Derfor bliver det et tema på årets Toldkonference.

Indhold fra partner

Branchenyt

Velkommen til transportminister Benny Engelbrecht

Danske Speditører glæder sig til at samarbejde med den nye transportminister Benny Engelbrecht om en transportpolitik, der styrker godstransporten og dermed den handel, som godstransporten understøtter.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vilkår for international transport skal reguleres af EU

Direktør for Danske Speditører, Martin Aabak, siger, at en national dansk mindsteløn for udenlandske lastbilchauffører, der kører i Danmark, bestemt ikke er vejen frem. Vilkårene for international transport skal i stedet reguleres på EU-niveau.

Indhold fra partner

Branchenyt

Logistikkonference med fokus på innovation

Danske Speditører står torsdag den 21. marts bag en konference om på, hvad logistik- og speditionsvirksomheder kan gøre inden for blandt andet digitalisering, blockchain, forvetningsafstemning og relationsopbygning.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til konference om fremtidens logistik

Når snakken falder på fremtidens logistik, kommer ordet disruption og den nye digitale dagsorden hurtigt i spil. Det holder Danske Speditører stor konference om 21. marts 2019.

Indhold fra partner

Branchenyt

Ny kombitermial ved Køge er en god samfundsøkonomisk forretning

Ny analyse fra Københavns Speditørforening viser, at det er en god samfundsøkonomisk forretning for Danmark at etablere en ny international kombiterminal ved Køge.

Indhold fra partner

Branchenyt

Toldkrigen og Brexit giver stor interesse for Toldkonferencen i Danske Speditører

I 2018 holdes Toldkonferencen på samme dato som sidste år, nemlig 19. september. Danske Speditører har indtil videre modtaget omkring 20 procent flere tilmeldinger end på samme tidspunkt sidste år. Hurtig tilmelding tilrådes derfor.

Indhold fra partner

Branchenyt

Mere tysk MAUT end tidligere

Fra den 1. juli 2018 udvides det tyske lastbilgebyr (MAUT) til at gælde for langt flere tyske vejstrækninger end tidligere.

Indhold fra partner

Branchenyt

Nye klausuler om risiko, ansvar og forpligtelser på vej: Danske Speditører holder informationsmøder

Fra onsdag den 1. januar 2020 kommer der til at gælde nye internationale handelsklausuler, der beskriver købers og sælgers risici, ansvar og forpligtelser i forbindelse med international handel.

Indhold fra partner

Branchenyt

Hård Brexit øger behovet for toldmedarbejdere - Danske Speditører sætter fart på ny uddannelse

Meget tyder lige nu på, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale. Virksomheder i mange brancher får brug for flere medarbejdere på toldområdet. Danske Speditører sætter derfor tempoet op i den nye uddannelse til toldassistent.

Indhold fra partner

Branchenyt

Speditørerne advarer mod misbrug af EAN-numre

Logistik- og speditørvirksomheder er blevet brugt som led i et større svindelnummer, hvor offentlige institutioner får misbrugt deres EAN-nummer. Det har politiet fortalt Danske Speditører, der nu opfordrer branchens virksomheder til at være på vagt.

Indhold fra partner

Branchenyt

Rastepladserne mangler i aftalen om investeringer i infrastrukturen

Dagens politiske udspil indeholder mange gode initiativer. Danske Speditører er overrasket over, at der i planen til over 110 milliarder kroner ikke er afsat blot et par hundrede millioner kroner til udbygning af rastepladserne.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til konference om fremtiden inden for spedition og logistik

Når Transport 2019 skydes i gang i Herning, er der en regulær nyskabelse på programmet. Danske Speditører står torsdag den 21. marts bag en heldagskonference, der sætter spotlight på, hvad virksomhederne kan gøre for at få succes med deres innovation.

Indhold fra partner

Branchenyt

Anbefalinger om vækst skal følges op politisk

Danske Speditører har netop kvitteret for anbefalingerne fra vækstteamet for handel og logistik, og administrerende direktør Martin Aabak ser nu frem til, at der bliver sat politisk handling bag ordene.

Indhold fra partner

Branchenyt

Det var tæt på at gå galt i Larvik - Få lavet en risikoanalyse af din virksomhed

Hvis en brand i en trailer ikke var blevet opdaget, inden traileren blev kørt ombord på færgen, kunne det være gået helt galt. Det skete dog ikke. Men sagen understreger betydningen af, at din virksomhed har fået foretaget en risikoanalyse!

Indhold fra partner

Branchenyt

Forbud mod lastbilkørsel i Tyskland om lørdagen

Fra og med lørdag den 7. juli og de følgende syv lørdage er det fra kl. 7 til 20 ikke tilladt at køre med lastbiler over 7,5 tons bruttovægt på store dele af det tyske vejnet. Initiativet er kommet i stand for at øge fremkommeligheden for ferietrafikken.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vil du vide mere om vejen til digitale transportdokumenter?

På Transportjuridisk Mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj 2018 får du et unikt indblik i udfordringerne med digitale transportdokumenter. Hør om tre virksomheders erfaringer med digitalisering af dokumentationen i forbindelse godstransport.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører og hør om vejene til at undgå ekstraomkostninger ved skibsfart

Torsdag den 26. september 2019 holder Danske Speditører Transportjuridisk mødedag. I år handler det om en transportjuridisk udfordring, som det kan koste rigtig mange penge ikke at håndtere på den bedst mulige måde.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til anderledes Toldkonference 24. oktober 2019

Speditørernes velbesøgte - og efterhånden traditionsrige - årlige heldagskonference om told bliver i år anderledes end tidligere. For første gang nogensinde kan deltagerne vælge mellem flere sessioner, der foregår samtidig.

Indhold fra partner

Branchenyt

Danske Speditører siger nej til forslag fra DA og FH

Danske Speditører vil have EU til at regulere vilkårene for chauffører, der kører uden for deres hjemland. Kun på den måde kan vi få en velgennemtænkt og afbalanceret regulering, der ikke forrykker konkurrencevilkårene til ugunst for danske virksomheder.

Indhold fra partner

Branchenyt

Konference med gode råd i øjenhøjde om innovation

Når Danske Speditører holder konference den 21. marts 2019 om fremtidens logistik, foregår det med en meget respekteret fagjournalist som konferencier. Valget er faldet på Jørgen Høg, der er der er redaktør på Dagbladet Børsens logistiksektion.

Indhold fra partner

Branchenyt

2019 bliver også travlt og udfordrende

Administrerende direktør Martin Aabak fra Danske Speditører, skriver at 2019 efter alt at dømme bliver et år, hvor der bliver gamblet med store interesser og værdier.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vil du på kursus hos Speditørskolen?

Vil du vide mere om logistik eller blive uddannet som eksamineret speditør, følge tolddiplomuddannelsen eller blive bedre til toldindsatsen. Speditørskolen giver mange muligheder.

Indhold fra partner

Branchenyt

Styrk kompetencerne hos Danske Speditører

Vidste du, at Danske Speditører også tilbyder kurser til medarbejdere i virksomheder, som ikke er medlem af Danske Speditører? I løbet af kort tid starter Speditørskolen efterårets sidste kurser op. Kurser der er åbne for alle og enhver.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til Toldkonference om udsigten til en mere kundeorienteret dansk toldadministration

Den nye Toldstyrelse bliver etableret 1. juli 2018, og den 19. september 2018 kan du for første gang høre om indsatsen for at sætte kunderne i erhvervslivet mere i centrum. Det sker på Toldkonferencen i Danske Speditører.

Indhold fra partner

Branchenyt

Bliv bedre til at formidle forsikringer

Arbejder du med at formidle forsikringer i forbindelse med godstransport? Er dit svar Ja, er der god grund til at deltage på Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj 2018 i Vejle. Forsikringer er nemlig det ene af de to temaer.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere