Nyhedsarkiv

Branchenyt

Transport-udspil er dyrere – ikke grønnere

Danske Speditører er kritiske overfor regeringens CO2-udspil, der lægger regningen for elbilerne for fødderne af transportbranchen - det bliver dyrere for branchen, dyrere for kunderne og ingenlunde grønnere for samfundet.

Indhold fra partner

Branchenyt

Nytårshilsen: Det lange, seje træk fortsætter

I sin nyårshilsen skriver administerende direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, at hans nytårsønske for 2020 er, at flere får øjnene op for den værdi, vi skaber som branche.

Indhold fra partner

Branchenyt

Danske Speditører lægger op til storstilet informationskampagne om Brexit

EU's medlemslande har godkendt en udsættelse af Brexit til 31. januar 2020. Danske Speditører vil indbyde til informations- og netværksmøder, når tidspunktet og grundlaget for den britiske EU-exit er mere afklaret.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører og hør om vejene til at undgå ekstraomkostninger ved skibsfart

Torsdag den 26. september 2019 holder Danske Speditører Transportjuridisk mødedag. I år handler det om en transportjuridisk udfordring, som det kan koste rigtig mange penge ikke at håndtere på den bedst mulige måde.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til anderledes Toldkonference 24. oktober 2019

Speditørernes velbesøgte - og efterhånden traditionsrige - årlige heldagskonference om told bliver i år anderledes end tidligere. For første gang nogensinde kan deltagerne vælge mellem flere sessioner, der foregår samtidig.

Indhold fra partner

Branchenyt

Danske Speditører siger nej til forslag fra DA og FH

Danske Speditører vil have EU til at regulere vilkårene for chauffører, der kører uden for deres hjemland. Kun på den måde kan vi få en velgennemtænkt og afbalanceret regulering, der ikke forrykker konkurrencevilkårene til ugunst for danske virksomheder.

Indhold fra partner

Branchenyt

Konference med gode råd i øjenhøjde om innovation

Når Danske Speditører holder konference den 21. marts 2019 om fremtidens logistik, foregår det med en meget respekteret fagjournalist som konferencier. Valget er faldet på Jørgen Høg, der er der er redaktør på Dagbladet Børsens logistiksektion.

Indhold fra partner

Branchenyt

2019 bliver også travlt og udfordrende

Administrerende direktør Martin Aabak fra Danske Speditører, skriver at 2019 efter alt at dømme bliver et år, hvor der bliver gamblet med store interesser og værdier.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vil du på kursus hos Speditørskolen?

Vil du vide mere om logistik eller blive uddannet som eksamineret speditør, følge tolddiplomuddannelsen eller blive bedre til toldindsatsen. Speditørskolen giver mange muligheder.

Indhold fra partner

Branchenyt

Danske Speditører opfordrer til nyt syn på 25 timers-reglen

Danske Speditører opfordrer transportminister Benny Engelbrecht til at tage det alvorligt, når EU-Kommissionen nu for anden gang truer Danmark med en retssag om parkeringsbegrænsningen på de statslige rastepladser langs motorvejene.

Indhold fra partner

Branchenyt

Speditørerne: Godt at EU-Vejpakken er kommet i hus

Administrerende direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, glæder sig over, at de netop afsluttede forhandlinger om EU-Vejpakken nu kan skabe klarhed om reglerne i vejgodstransporten. Nu mangler godkendelsen i Europa-Parlamentet og Ministerrådet.

Indhold fra partner

Branchenyt

Danske Speditører sætter aktualiteten i højsædet

Som Brexit-forløbet har udviklet sig, har vi besluttet at sætte fokus på den juridiske del af Brexit-konsekvenserne. Vi har fået advokat Henrik Thal Jantzen fra Hafnia Law Firm til at føre os igennem de juridiske udfordringer, der opstå efter Brexit.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vil du vide mere om eksportkontrol, så kom til Toldkonference i Danske Speditører

Ruslands annektering af Krim-halvøen og den eksplosive situation i Syrien er to af årsagerne til, at det er vigtigt at være helt oppe på tåspidserne, når det handler om de komplekse regler for eksport. Derfor bliver det et tema på årets Toldkonference.

Indhold fra partner

Branchenyt

Velkommen til transportminister Benny Engelbrecht

Danske Speditører glæder sig til at samarbejde med den nye transportminister Benny Engelbrecht om en transportpolitik, der styrker godstransporten og dermed den handel, som godstransporten understøtter.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vilkår for international transport skal reguleres af EU

Direktør for Danske Speditører, Martin Aabak, siger, at en national dansk mindsteløn for udenlandske lastbilchauffører, der kører i Danmark, bestemt ikke er vejen frem. Vilkårene for international transport skal i stedet reguleres på EU-niveau.

Indhold fra partner

Branchenyt

Logistikkonference med fokus på innovation

Danske Speditører står torsdag den 21. marts bag en konference om på, hvad logistik- og speditionsvirksomheder kan gøre inden for blandt andet digitalisering, blockchain, forvetningsafstemning og relationsopbygning.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til konference om fremtidens logistik

Når snakken falder på fremtidens logistik, kommer ordet disruption og den nye digitale dagsorden hurtigt i spil. Det holder Danske Speditører stor konference om 21. marts 2019.

Indhold fra partner

Branchenyt

Ny kombitermial ved Køge er en god samfundsøkonomisk forretning

Ny analyse fra Københavns Speditørforening viser, at det er en god samfundsøkonomisk forretning for Danmark at etablere en ny international kombiterminal ved Køge.

Indhold fra partner

Branchenyt

Anbefalinger om at undgå smitte ved modtagelse og afsendelse af gods

En lang bred kreds af organisationer på transportområdet har formuleret anbefalinger om sikkerhed og sundhed i forbindelse med modtagelse og afsendelse af gods.

Indhold fra partner

Branchenyt

Virksomheder bliver inddraget i systemudvikling og test

Tirsdag den 21. januar 2020 afholdes det første møde, der skal give danske virksomheder mulighed for at tilpasse og udvikle løsninger, der er kompatible med de nye toldsystemer. Tilmeldingsfristen er 20. december 2019.

Indhold fra partner

Branchenyt

Nye klausuler om risiko, ansvar og forpligtelser på vej: Danske Speditører holder informationsmøder

Fra onsdag den 1. januar 2020 kommer der til at gælde nye internationale handelsklausuler, der beskriver købers og sælgers risici, ansvar og forpligtelser i forbindelse med international handel.

Indhold fra partner

Branchenyt

Hård Brexit øger behovet for toldmedarbejdere - Danske Speditører sætter fart på ny uddannelse

Meget tyder lige nu på, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale. Virksomheder i mange brancher får brug for flere medarbejdere på toldområdet. Danske Speditører sætter derfor tempoet op i den nye uddannelse til toldassistent.

Indhold fra partner

Branchenyt

Speditørerne advarer mod misbrug af EAN-numre

Logistik- og speditørvirksomheder er blevet brugt som led i et større svindelnummer, hvor offentlige institutioner får misbrugt deres EAN-nummer. Det har politiet fortalt Danske Speditører, der nu opfordrer branchens virksomheder til at være på vagt.

Indhold fra partner

Branchenyt

Rastepladserne mangler i aftalen om investeringer i infrastrukturen

Dagens politiske udspil indeholder mange gode initiativer. Danske Speditører er overrasket over, at der i planen til over 110 milliarder kroner ikke er afsat blot et par hundrede millioner kroner til udbygning af rastepladserne.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kom til konference om fremtiden inden for spedition og logistik

Når Transport 2019 skydes i gang i Herning, er der en regulær nyskabelse på programmet. Danske Speditører står torsdag den 21. marts bag en heldagskonference, der sætter spotlight på, hvad virksomhederne kan gøre for at få succes med deres innovation.

Indhold fra partner

Branchenyt

Anbefalinger om vækst skal følges op politisk

Danske Speditører har netop kvitteret for anbefalingerne fra vækstteamet for handel og logistik, og administrerende direktør Martin Aabak ser nu frem til, at der bliver sat politisk handling bag ordene.

Indhold fra partner

Branchenyt

Det var tæt på at gå galt i Larvik - Få lavet en risikoanalyse af din virksomhed

Hvis en brand i en trailer ikke var blevet opdaget, inden traileren blev kørt ombord på færgen, kunne det være gået helt galt. Det skete dog ikke. Men sagen understreger betydningen af, at din virksomhed har fået foretaget en risikoanalyse!

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere