Nyhedsarkiv

Branchenyt

Kom til EKFT-arrangement om juridiske udfordringer med told

Toldkrigen mellem USA og Kina raser. Britisk EU-exit nærmer sig. EU har lagt antidumping told på eksempelvis elcykler fra Kina. Der kan være mange grunde til, at toldsatserne bliver højere end man lagde til grund, da man indgik sine kontrakter.

Indhold fra partner

Branchenyt

Britisk EU-exit nærmer sig

Uanset om den reelle britiske exitdato bliver 29. marts 2019 eller om der kommer en overgangsordning opfordrer EKFT til, at dansk erhvervsliv indstiller sig på, at det snart er slut med gnidningsfri toldbehandling mellem Danmark og Storbritannien.

Indhold fra partner

Branchenyt

Forandring i centrum for Toldkonferencen i Danske Speditører

Den nye Toldstyrelse er netop blevet etableret den 1. juli 2018, og den 19. september 2018 kan du for første gang høre om indsatsen for at sætte kunderne i erhvervslivet mere i centrum. Det sker på Toldkonferencen i Danske Speditører.

Indhold fra partner

Branchenyt

Danmark nu ramt af toldkrigen mellem USA og Kina

Ved grænsen i Padborg har en lastbil med aluminium været nødt til at holde stille i et par timer. Det er en udløber af den begyndende toldkrig mellem USA og Kina. Det holder EKFT møder om for sine medlemsvirksomheder i løbet af ganske kort tid.

Indhold fra partner

Branchenyt

Ved du nok om toldkrigen og mulighederne for lavere told ved eksport?

Toldkrigen - trussel eller mulighed? Hvorfor betale for meget i told? Alle medlemsvirksomhederne under EKFT indbydes til fyraftensmøder. Det gælder både alle speditionsvirksomhederne og virksomheder i andre brancher, der har meldt sig ind på www.ekft.dk

Indhold fra partner

Branchenyt

Det vil ske på toldområdet i 2018

I løbet af kort tid nedsætter Skatteministeriet og erhvervslivet arbejdsgrupper, der skal sikre, at erhvervslivet bliver inddraget i planlægningen og afprøvningen af nye IT-systemer på toldområdet. Det mener Henrik Beck, sekretariatsleder i EKFT.

Indhold fra partner

Branchenyt

Sammenhold bevarer toldekspeditionssteder

Virksomhederne kan fortsat benytte sig af alle de nuværende 16 toldsekspeditionssteder. Tre af dem stod ellers til at blive lukket, men sammenhold på tværs i erhvervslivet har fået skatteministeren til at ændre signaler.

Indhold fra partner

Branchenyt

EKFT ser frem til mere erhvervsvenlig dansk toldadministration

Synes du, at det ind i mellem er lidt op ad bakke med de danske toldmyndigheder, så er der håb forude. I løbet af de næste 7-8 år bliver toldadministrationen gjort smidig og digital. Det ser EKFT frem til bliver udmøntet i praksis.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kurser hjælper dig til at følge bedre med på toldområdet

EKFT mærker en stigende efterspørgsel fra virksomheder i mange brancher på medarbejdere, som har viden om told og praktiske færdigheder på toldområdet. Det er ikke mindst vigtigt lige nu, hvor Storbritannien er er på vej ud af EU og Toldkrigen raser.

Indhold fra partner

Branchenyt

Toldkonferencen 2018 kan blive et vendepunkt

EKFT håber, at Toldkonferencen den 19. september 2018 vil give deltagerne et indblik i, at meget bliver bedre og nemmere for de virksomheder, der dagligt kæmper en sej kamp for at undgå, at toldformaliteter bliver en bremseklods for logistikken.

Indhold fra partner

Branchenyt

Hjælp Toldstyrelsen godt i gang

Den nye Toldstyrelse indbyder sammen med Skatteministeriet alle interesserede virksomheder til at deltage i en test af vejledninger til et nyt EU-system. Det skal ske ved et arrangement i Aarhus den 16. august 2018. Fremragende idé, lyder det fra EKFT.

Indhold fra partner

Branchenyt

Udsigt til store told-ændringer: Kom til netværksmøder i EKFT

I løbet af kort tid vil meget ændre sig inden for told og handel mellem EU, Kina og USA. Derfor indbyder EKFT alle sine medlemsvirksomheder til netværksmøder om det. - Jeg vil opfordre alle medlemsvirksomhederne til at deltage, siger Henrik Beck fra EKFT.

Indhold fra partner

Branchenyt

Meget på spil i Brexit-forhandlingerne

EU-topmødet har besluttet, at Storbritannien får en overgangsordning frem til 31. december 2020, hvis EU og Storbritannien allerede i år kan blive enige om en handels- og toldaftale.

Indhold fra partner

Branchenyt

Brexit-forhandlinger om hvad og hvonår er nu inde i den afgørende fase

Nu bliver Brexit-forhandlingerne sat op i gear. I løbet af fire-fem uger bliver det klart, om Storbritannien får en overgangsperiode. Og om hvor lang den bliver. I slutningen af marts 2018 står det klart, hvilken type Frihandelsaftale briterne får.

Indhold fra partner

Branchenyt

Skæv start på IT-understøttelsen af EU-Toldkodeksen

Du undrer dig måske over, at den stort anlagte digitalisering af toldadministrationen herhjemme ikke rigtig er kommet i gang. EKFT giver dig her forklaringen: Det er EU-Kommissionen, der har sovet i timen.

Indhold fra partner

Branchenyt

Brexit bliver en stor udfordring for logistikkæderne

Speditionsvirksomhederne og det øvrige danske erhvervsliv er af gode grunde interesseret i så tidligt som muligt at få klarhed over, hvad Brexit kommer til at betyde

Indhold fra partner

Branchenyt

Bliv bedre til at spare udgifter til told

Eksporterer din virksomhed høreapparater til Mexico, kan du selv vælge, om det skal ske til en toldsats på 5 procent eller 0 procent. Ved eksport af stålprodukter til Canada, bestemmer du selv om tolden skal være 7 procent eller et rundt nul!

Indhold fra partner

Branchenyt

Jura kommer også i centrum ved EKFT-arrangement den 27. august

Toldkrigen mellem især USA og Kina er i løbet af juli blevet optrappet så meget, at EKFT har besluttet at tilføje et juridisk element til netværksarrangementet i Herning den 27. august 2018 kl. 17.

Indhold fra partner

Branchenyt

Nyt netværksarrangement om toldkrigen og mulighederne for at spare udgifter til told

Toldkrigen er kommet op i et højere gear, og nu er EU blevet inddraget. EKFT tager konsekvensen, og indbyder til et nyt netværksarrangement. Denne gang foregår det i Midtjylland mandag den 27. august kl. 17.00.

Indhold fra partner

Branchenyt

Tolddkrigen medfører krav om importlicens for aluminium

Toldkrigen mellem USA og Kina betyder, at der kræves licens ved import af visse aluminiumsprodukter fra lande uden for EU. EU vil følge med i, hvordan flowet af aluminium ind i EU bliver påvirket. De nye regler træder i kraft med det samme.

Indhold fra partner

Branchenyt

Lukker TOLD under en eventuelt kommende konflikt?

Bliver Danmark kastet ud i en storkonflikt efter påske, vil nogle funktioner i TOLD blive undtaget fra en lockout. Vigtige funktioner i forbindelse med import og eksport kan blive påvirket, hvis TOLD er afhængig af eksperter fra andre myndigheder.

Indhold fra partner

Branchenyt

Stilheden før stormen på toldområdet er ved at være slut

2017 er ved at blive til 2018. Erhvervslivets Kompetencecenter for Told (EKFT) ser frem til et travlt og afgørende år, hvor det vil vise sig, at sammenhold på tværs af brancher er mere nødvendigt end nogensinde før.

Indhold fra partner

Branchenyt

Højt spil om Brexit

Handler din virksomhed med Storbritannien? I løbet af meget kort tid afgøres det, om Brexit-forhandlingerne mellem EU og Storbritannien også kan komme til at handle om de fremtidige handels- og toldrelationer. EKFT følger sagen med spænding.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere