Nyhedsarkiv

Innovation

Dansk Luftfart etablerer fond for at nå klimamål

Dansk luftfartsbranche vil danne en uafhængig klimafond. Fonden skal faciltiere luftfartens grønne omstilling og blandt andet bygges op om klimabidrag fra rejser.

Innovation

Regeringen vil have mere kunstig intelligens

Danmark skal løfte brugen kunstig intelligens, mener regeringen. DI hilser strategien velkommen som et vigtigt første skridt, mens IDA minder om, at der også skal være plads til sikre ansvarlighed og data-etik.

Branchenyt

Lejepriser på logistiklokaler stiger fortsat

Manglen på ledige lager-, logistik- og industrilokaler betyder at huslejepriserne fortsætter med at stige, viser de seneste tal fra Ejendomstorvet. Dansk Industri peger – igen – på mere nybyggeri som løsningen.

Lager & distribution

Danmark skal være digital frontløber i handel og transport

Forbrugerne er i stigende grad online. Det skaber nye udfordringer, men også muligheder for handels- og logistikerhvervet. Derfor nedsætter regeringen et nyt vækstteam for handel og logistik, som skal sikre vækst i disse erhverv.

Innovation

Tæt samarbejde styrker forsyningskæden

Et tæt samarbejde mellem leverandør og producent betyder en endnu stærkere forsyningskæde og dermed mere konkurrencedygtige virksomheder, mener brancheorganisationen DI. Og det er præcis hvad samarbejdspartnerne HTH Køkkenforum og Badelement oplever.

Lager & distribution

Dansk Erhverv: Post Danmark skal ikke have særregler

Hvis Post Danmark får fjernet de særregler, der lige nu gør sig gældende for statsvirksomheden, vil det skabe lige konkurrencevilkår mellem pakkedistributørerne – og det vil gavne både forbrugere og butikker

Strategi & ledelse

Lean øger produktiviteten markant hos Lemvigh-Müller

Takket være DI’s leanmodel er produktiviteten på fem år løftet med 80 procent på to af grossisten Lemvigh-Müllers centrallagre.

Branchenyt

Manglende it koster EU’s virksomheder milliarder

EU's virksomheder er i fare for at gå glip af 600 mia. euro over det næste årti, hvis ikke der bliver investeret i ny teknologi.

Produktion

Virksomheder kæmper for dansk produktion

Mange virksomheder tilslutter sig et stort forskningsprojekt, der skal sikre, at industrien kan bevare produktionen i Danmark.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

DI vil have intelligent grøn transport

Årets udgave af Transportens Dag hos Dansk Industri havde bæredygtighed i centrum, med oplæg om, hvordan eksempelvis biogas, selvkørende biler, deleordninger og en transportminister med et ambitiøst CO2-mål i baglommen kan gøre branchen grønnere.

Strategi & ledelse

Dansk Industri vil fremtidssikre infrastrukturen

De danske veje lider under et stigende pres fra både transportbranchen og den kollektive trafik. Dansk Industri vil have Folketinget til at bevillige 70 milliarder kroner frem mod 2030, så de vigtigste vejstrækninger kan udbygges og forbedres.

Branchenyt

Klimaudspil: Godt med transport i fokus, men der skal mere til

Regeringens klimaudspil kommer med gode bud på grøn omstilling i transportsektoren. Men det kunne favne bredere, lyder det fra branchen.

Planlægning

Nye tal puster liv i drømmen om bro over Kattegat

Planen om en bro over Kattegat bliver genoplivet, men forbindelsen vil udelukkende være til biler. Det sker i lyset af nye beregninger fra Transportministeriet.

Branchenyt

Virksomheder vil have bedre veje

Mange danske virksomheder ønsker bedre infrastruktur og transport. Sådan har meldingen været de sidste mange år, men dette på trods ligger Danmark stadig lavt på den internationale liste over infrastruktur.

Lager & distribution

Brancheforening: chauffører i Danmark skal opkvalificeres

Hver fjerde chauffør i Danmark har problemer med skrive-, læse- og it-færdighederne. Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik er gået sammen med 3F for at løse problemet.

Sourcing

Samarbejdet med underleverandører skal styrkes

Dansk Industri og Industriens Fond vil med et nyt projekt styrke samarbejdet i danske virksomheders forsyningskæder.

Indhold fra partner

Branchenyt

Gode udsigter for tysk økonomi

Der er udsigt til fremgang i den tyske økonomi, viser en analyse fra Dansk Industri. Det vil gavne dansk eksport.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Tillid øger muligheden for vækst

Tillid er en vigtig faktor for virksomheders konkurrencedygtighed, viser Dansk Industris ’Lederundersøgelse 2014’.

Indhold fra partner

Branchenyt

Ny aftale sikrer lige vilkår for udenlandske chauffører i Danmark

Efter længere tids forhandlinger, har Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation indgået en aftale, der løser problemerne med underbetaling og dårlige arbejdsforhold for udenlandske chauffører i Danmark. Vedtaget EU-vejpakke hjælper til, mener DI.

Lager & distribution

Forbud flytter lastbiltrailere ud på vejene - kan give flere dødsfald

I kølvandet af togulykken på Storebæltsbroen, gør et forbud det forbudt at køre med lastbiltrailere på godstog. Og det kan føre til flere dødsfald på vejene, fordi de tusindvis af lastbiltrailere vil blive flyttet dertil, lyder det fra sikkerhedschef.

Branchenyt

DI frygter, at redningsplan for PostNord vil skade danske virksomheder

EU-kommissionen mangler stadig at godkende sidste del af redningsplanen for PostNord. Nu frygter DI, at den vil ødelægge den frie og lige konkurrence på det danske marked.

Branchenyt

Ny kampagne skal give transportbranchen et bedre ry

Dansk Industri vil gøre op med transportbranchens negative image med ny kampagne. Initiativet glæder Danske Fragtmænd, der håber, at flere unge vil vælge transportvejen i fremtiden.

Strategi & ledelse

DI: Nyt eksportcenter skal få gang i dansk e-handel

Danske virksomheder skal have hjælp til at få gang i det digitale salg til udlandet. Sådan lyder det fra DI, der foreslår oprettelsen af et e-eksportcenter.

Strategi & ledelse

Organisationer vil optimere de danske forsyningskæder

Der er penge at hente i en effektiv forsyningskæde og derfor har Dansk Industri og Industriens Fond søsat projektet ”Stram kæden”, der skal forbedre de deltagende virksomheders samarbejde med deres underleverandører.

Lager & distribution

Indien investerer massivt i infrastruktur

Den indiske regering har afsat store summer til forbedring af infrastrukturen, så landet er rustet til at udvikle sin økonomi.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Transportfremtiden ser lysegrøn ud

Der er stadig et stykke fra ord til handling, når vi taler grøn transport. Men svenske transportkøbere viser vejen med hensyn til villighed til også at betale for miljøgevinsten. Bedre mix af transportformer og mere banegods kan hjælpe den grønne omstilling, mener Michael Svane, DI Transport.

Branchenyt

DI: Optimisme og nye muligheder i Indien

Den indiske regerings reformpolitik giver danske virksomheder gode muligheder i Indien, mener DI.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere