Nyhedsarkiv

IT

Case: »Vi har meget lettere ved at træffe rigtige valg«

Køkkenproducenterne stiller høje krav til deres leverandører og for Furnipart, der designer og leverer greb til bl.a. HTH og Kvik køkkener i Danmark og nogle af verdens største køkkenproducenter, er virkeligheden ikke anderledes.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Sådan opnår du profitabel vækst

Når en virksomhed har vækstplaner, er det essentielt at sikre at omsætningen overstiger investeringerne og top- og bundlinjen forbedres. Få gode råd til hvordan du sikrer profitabel vækst.

Indhold fra partner

Branchenyt

Salg, Supply Chain og "Historien om den dybe kløft"

I december besøgte 15 virksomheder ABCs VIP arrangement Sales & Operation Planning med eksperterne Jan Stentoft og Bo Quist. Fokus var på ”kløften” mellem den del af virksomheden der er tættest på kunden (salg) og den del af virksomheden som bærer ansvaret for at levere det fysiske produkt til kunden (supply chain).

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Skab dit analytiske dream team

Mange supply chain eksperter arbejder primært i Excel – og sidder alene med de store komplekse regneark. Men noget tyder på at disse ensomme heltes dage er talte.

Indhold fra partner

Branchenyt

Sådan skaber du en superoptimeret supply chain

Nedbryd silotænkning, skab et datagrundlag og del dine prioriteter med leverandøren.

Indhold fra partner

Sourcing

Irrationel adfærd skader din forhandling

Du får ikke den bedste løsning, hvis du forhandler med øjnene stift rettet mod ét tal. Ved at inddrage flere variabler når du forhandler med en leverandør, kan du fjerne irrationelle målsætninger, og nå et bedre resultat.

Indhold fra partner

Branchenyt

Få chefen til at investere i analytiske kompetencer

Flere og flere chefer har fået øjnene op for de markante resultater der kan skabes ved at gå analytisk til værks i indkøb og logistik. Tendensen har været stigende de sidste 3 år, og vidner om et ønske til at arbejde mere datadrevet.

Indhold fra partner

IT

Case: KPI’er i fokus: Uden mål kan man ikke score

For Convena, en internationalt anerkendt leverandør af IT, er overblik og systematisering afgørende for en profitabel vækst. Med over 300.000 varenumre, et forgrenet netværk af kunder og leverandører og en leveringstid på under 24 timer i hele Europa, er det dog lettere sagt end gjort.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

4 sprængfarlige cases fra dansk erhvervsliv

Danske handel- og produktionsvirksomheder risikerer at miste momentum, hvis de ikke arbejder strategisk med deres data. 4 danske virksomheder viser vejen: Dana Lim, Nomeco, Micro Matic og JP Group. Hør dem på ABC Breakfast Club

Indhold fra partner

Innovation

Johannes Fog A/S løfter kundeservice med mere målrettet varesortiment

Trælast- og byggecenterkæden Johannes Fog har strømlinet varesortimentet, så det indeholder de varer, kunderne efterspørger – det ”attraktive sortiment”. Løbende overvågning og fokus på kundeadfærd sikrer det bliver ved med at være "attraktivt".

Indhold fra partner

Innovation

Undersøgelse: 5 barrierer forhindrer danske virksomheder i at balancere lagerbinding og leveringsevne

For nyligt undersøgte ABC Softwork hvordan medarbejdere fra 37 danske handels- og produktionsvirksomheder vurderer arbejdspladsens evne til at skabe værdi. 92% mener de kan forbedre deres leveringsevne - og samtidig drive et sundt lager.

Indhold fra partner

Planlægning

Projektledelse – sådan skaber du resultater

Observationer fra marken: Optimeringsresultater opstår når "de ansvarlige" mestrer basal projektledelse.

Indhold fra partner

Branchenyt

ABC Analyzer 5 fylder 2 år!

Vi fejrer at version 5 af ABC Analyzer fylder år!

Indhold fra partner

Sourcing

65 procent færre restordrer hos Abena

Når håndsæben eller toiletpapiret var i restordre, oplevede danske ABENA ofte, at kunden valgte en anden leverandør. For hvilket hospital eller plejehjem har lyst til at stå uden toiletpapir?

Indhold fra partner

Innovation

Case: Autohuset Vestergaard - Gladere kunder i et af Danmarks største bilhuse

Hos den landsdækkende kæde er der fokus på den gode kundeoplevelse - hele vejen fra første bilkøb til efterfølgende servicebesøg. Læs hvordan Reservedelschef Lars Kromann har udviklet en KPI for den gode kundeoplevelse, og derved sikrer høj service.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Supply chain øger kundetilfredsheden

Flere og flere danske virksomheder erkender, at deres supply chain spiller en afgørende rolle for deres virksomheds succes. Potentialet er enormt. Men hvordan øger man sin leveringsevne og samtidig fastholder sin konkurrencedygtighed? Få svaret her

Indhold fra partner

Innovation

Widex reducerer lead time med 50 %

Verdens femtestørste producent af høreapparater har optimeret deres supply chain. Widex’ lagre og intern lead time er reduceret globalt, samtidig har produktionen rykket decouplings-punktet tilbage i kæden.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

4 sprængfarlige cases fra dansk erhvervsliv

Danske handel- og produktionsvirksomheder risikerer at miste momentum, hvis de ikke integrerer data i deres beslutningsprocesser. 4 danske virksomheder viser vejen: Brdr. Hartmann, DAFA, Frederiksen og Widex. Hør dem på ABC Breakfast Club i marts

Indhold fra partner

Sourcing

7 gode råd til din næste forhandling

Med de syv råd er du bedre klædt på til din næste forhandling. Flere af rådene lægger op til grundigt regnearbejde, men husk, at du kan genbruge analyserne på tværs af forhandlinger med flere forskellige leverandører.

Indhold fra partner

Innovation

"Vagthunde" passer på nye varer hos Sanistål

Sanistål følger systematisk op på nye varer fra første dag de rammer lageret, til de bliver en succes. Det har øget succesraten fra 60 til over 80 procent. Produktkoordinatorerne bruger ABC Analyzer til overvågningen og råber vagt i gevær, hvis en ny vare ikke performer.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere