Nyhedsarkiv

Produktion

Højteknologi skal gøre produktion mere bæredygtig

Outline Vinduer har investeret et tocifret millionbeløb i et højteknologisk træforarbejdningsanlæg, som blandt andet skal bidrage til at modernisere virksomheden, supportere virksomhedens hurtigleveringskoncepter på ned til fire arbejdsdage og sikre størst muligt udbytte af træet. Investeringen har til formål at gøre produktionen mere bæredygtig på den lange bane.

Strategi & ledelse

Talentudvikling handler om at skabe en god kultur

Det er hverken omhyggeligt udtænkte talentprogrammer eller stort anlagte employer branding-kampagner, der bør drive talentudviklingen i danske virksomheder. Det er noget langt mere jordnært, mener Per Kirchner, CEO i Aarhus-bureauet Novicell.

Branchenyt

68 fag er klar til DM i Skills 2023

Når DM i Skills 2023 slår dørene op, præsenterer de talentfulde unge hele 68 forskellige fag - 45 konkurrencefag og 23 demofag. DM i Skills 2023 bliver et festfyrværkeri af faglige uddannelser og talentfuld ungdom.

Lager & distribution

ITD ønsker forandringer for brev- og pakkemarkedet

EU-domstolen har blåstemplet den statslige milliardstøtte til PostNord, som udspringer af en fælles aftale mellem Danmark og Sverige fra 2017. Men dommen ændrer ikke ved, at det hører fortiden til at poste skatteydernes penge i en statslig vognmandsforretning, når private vognmænd lige så godt kan udføre opgaven. ITD opfordrer til et grundlæggende politisk opgør med det statslige PostNord, når den politiske aftale om postbefordringen udløber i 2022.

Branchenyt

Forsyningskrise kalder på flere SCM-specialister

Presset på forsyningskæder verden over har øget behovet for specialister, der kan planlægge og styre virksomheders driftsprocesser. Sådan lyder meldingen fra DTU Engineering Technology, der oplever stor interesse for diplomefteruddannelsen Operations and Supply Chain Management.

Strategi & ledelse

Månedens udfordring: Bæredygtighed og fastholdelse af medarbejdere er topprioritet

Pandemien og Ukraine-krigen udfordrer COOP Logistik på forsyningssikkerheden. Men de største strukturelle og strategiske indsatsområder på både den korte og lange bane er bæredygtighed samt fastholdelse af medarbejdere.

E-handel

Netbutikkerne er nervøse før årets højsæson

Mange netbutikker frygter, at det vigtige 4. kvartal med Black Friday og julesalget vil blive præget af tilbageholdende forbrugere. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

Sourcing

Danskerne forventer at købe mindre

En undersøgelse foretaget af IPSOS på vegne af Bring tager temperaturen på, hvordan danskernes indkøbsvaner forventes at se ud i en urolig økonomi. Undersøgelsen viser, at næsten halvdelen (45 procent) vil reducere deres indkøb noget i en mere urolig økonomi. Tendensen ses tydeligst hos kvinder.

SCM 4.0

Softwarerobotterne kommer sjældent for alvor ud af garagen

Der er stor interesse for softwarerobotter eller RPA, men alt for mange virksomheder kommer aldrig ud af ’garagen’ og ud på arbejde i virksomhedens rutineprægede processer. To eksperter peger her på de tre mest almindelige faldgruber – og på tre anbefalinger.

Branchenyt

Container-konge bliver ’årets ejerleder’

Layland Barker fra Titan Containers A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 ved Landskåringen i PwC i Hellerup. Ejerlederen er ambitiøs, visionær og vellidt, og så har Layland Barker fra bunden opbygget en succesfuld international virksomhed, som i dag har 180 ansatte og en omsætning på vej mod 1 milliard kroner.

Branchenyt

Europas bedste supply chain leder kommer fra Reckitt

Reckitts Sami Naffakh er kåret som nummer ét på ranglisten over top 28 Supply Chain Executives Europe 2022. Bedst og eneste placerede dansker er Karen Marie Katholm fra AkzoNobel, der er ny på listen.

Strategi & ledelse

Nu kommer der lovkrav om den ansvarlige forsyningskæde

EU barsler med et direktiv, der vil stille lovkrav til store virksomheders ansvarlighed og dokumentation. Det er en stor chance for de mange danske underleverandører, som leverer til større europæiske produktionsvirksomheder. Fordi det kan give et konkurrencemæssigt forspring. Bliv klogere på konference den 8. december.

Branchenyt

Virksomheder bebrejder ansatte ødelagte tablets

En ny spørgeskemaundersøgelse fra YouGov sætter fokus på danske virksomheders brug af tablets. Det er der kommet en række bemærkelsesværdige svar ud af.

Branchenyt

Hårdt fysisk arbejde rammer de 40-64-årige

Ny undersøgelse viser sammenhæng mellem hårdt fysisk arbejde og fravær blandt medarbejdere over 40 år. Forebyggende indsatser kan mindske antallet af sygedage.

IT

Store virksomheder benytter kunstig intelligens

Silo AI, en af Europas største, private AI-laboratorier, har i dag offentliggjort sin anden, årlige Nordic State of AI-rapport. Rapporten, som er udarbejdet i samarbejde med 15 offentlige organisationer og forskningsorganisationer i Norden, viser, at AI går fra en opstartsperiode med stor opmærksomhed til en fase, hvor det implementeres i virksomhederne. Danmark arbejder mod at få en fremtrædende rolle inden for AI med det højeste niveau af implementering af AI i EU og at øge investeringerne i AI.

IT

Nye it-sikkerhedskrav koster kassen

Over 1.400 danske virksomheder står til at blive ramt af det kommende NIS2-sikkerhedsdirektiv fra EU, hvilket vil kræve samlede it-investeringer på op til 448 millioner kroner.

Branchenyt

Spacemaker vil sænke bygningers miljøpåvirkning

Ny energianalyse fra Spacemaker estimerer hurtigt en bygnings fremtidige driftsenergiforbrug og gør det nemmere at designe med fokus på energieffektivitet og bæredygtighed. International arkitektvirksomhed roser løsningen.

Strategi & ledelse

Revisorer spiller afgørende rolle for bæredygtighed

EU er godt på vej til at blive en bæredygtig økonomi. Det nye EU-direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD) er et vigtigt led i den omstilling, og her har revisorerne en afgørende rolle, lød det fra EU-kommissær Mairead McGuinness på FSR – danske revisorers årsmøde.

IT

Danmark taber terræn som robotland

På bare to år er Danmark faldet fra en 6. plads til en 12. plads, når det kommer til at være det land med flest industrirobotter per medarbejder i industrien. Det viser en ny analyse fra Dansk Metal. Det er et stort problem, for robotter er fremtiden for de danske produktionsvirksomheder, fordi de både kan frigøre medarbejdere fra slidsomt og ensformigt arbejde, ligesom de kan være en del af løsningen på den store mangel på arbejdskraft.

Produktion

Producent investerer i leverandørers bæredygtighed

I en tid, hvor mange virksomheder i Europa kæmper med stigende omkostninger og generelle nedskæringer, går den italienske tomatproducent Mutti den anden vej. Virksomheden belønner sine leverandører med rekordhøje incitamenter og ekstra bonusser til landmænd, der deltager i initiativer som for eksempel at levere pesticidrestfrie tomater.

Lager & distribution

Kæmpe årlig besparelse på lastbilanløb

Da den nyeste del af nonfood-lageret ved Salling Groups hovedkvarter i Årslev ved Brabrand i Aarhus stod færdigbygget i 2018, blev lagerprocessen langt mere effektiv, og samtidig blev der skåret markant i antallet af leverancer til butikkerne.

Strategi & ledelse

Grundfos får godkendt ambitiøse klimamål

Grundfos får godkendt net zero Science Based Targets som verdens første virksomhed inden for vandløsninger.

Lager & distribution

Imødekommer nye klimakrav med intelligent software

Efter vellykket installation på to tankskibe skal hele flåden hos Christiania Shipping nu udstyres med det danskudviklede Frugal Propulsion til intelligent motorstyring. En betydelig besparelse i brændstofforbruget sikrer, at rederiets tankskibe kan opnå en bedre CII-rating.

Strategi & ledelse

Ny projektleder har sat skik på tingene

Et halvt år efter sin ansættelse som projektleder hos Bast & Co har Claus Brinck strammet op og sat skik på virksomhedens forretningsgange.

Lager & distribution

Aarhus Havn leverer omsætningsrekord

Nye tal viser, at Aarhus Havn endnu engang slår rekord i mængden af gods over kaj. I årets første ni måneder er der samlet set en fremgang for både containere og massegods på hele 13 pct. sammenlignet med samme periode i rekordåret 2021.

Sourcing

Tre sandheder om den professionelle indkøber

Indkøberne er rykket på nettet, og de vil i fremtiden kun købe flere produkter online. En undersøgelse viser tre facts om de professionelle indkøbere. B2B E-handelsanalysen 1. halvår 2022 er udgivet af Dansk Erhverv.

Strategi & ledelse

IFS stiller skarpt på ESG

IFS har løftet sløret for sin seneste opdatering af forretningssystemet IFS Cloud på sin årlige brugerkonference i Miami. Den nye software indeholder adskillige nyheder, der gør det nemmere for virksomheder at indfri deres ESG-mål.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere