Nyhedsarkiv

IT

Millioner til cybersikkerhed i værdikæder

Med fem nye projekter og en bevilling på lige knap 40 millioner kroner styrker Industriens Fond nu danske virksomheders arbejde med gøre deres værdikæder cybersikre. Projekterne skal aktivere over 250 primært små og mellemstore virksomheder i forløb, der med forskelligt afsæt skal løfte den digitale sikkerhed i virksomhedernes kontaktflader og derigennem styrke konkurrenceevnen.

Lager & distribution

Globalt samarbejde skal realisere ny klimastrategi for skibsfarten

Danmark har taget initiativ til en rundbordssamtale i New York om, hvordan verdens lande, når ambitionen om klimaneutral skibsfart og samtidig sikre en retfærdig omstilling af skibsfarten.

Branchenyt

Poolingnetværk genbruger cirka 10 millioner paller

Brambles (CHEP) offentliggør sin Sustainability Review 2023, der rapporterer på koncernens ESG-mål for seneste regnskabsår. Konklusionen er, at virksomheden er på vej til at nå sine bæredygtighedsmål for 2025.

Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling

Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.

Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau

Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.

Branchenyt

Færre iværksættere klarer skærene

Der er relativt færre nystartede virksomheder i Danmark, der er i live efter fem år, end det var tilfældet tidligere. I 9 ud af 10 brancher er overlevelseschancerne faldet. Kun i én branche går det markant bedre. Det er meget bekymrende, mener SMVdanmark, for iværksætterne er innovative, holder de store virksomheder på tæerne og skaber fremtidens vækst og arbejdspladser.

Lager & distribution

Søfarten løftes til nyt grønt niveau

Kommissionsformand Ursula von der Leyen har navngivet verdens første containerskib drevet af grøn metanol i København.

Innovation

Kunstig intelligens forventes at ændre mange jobs

84 procent af danskerne i arbejdsstyrken forventer, at deres job vil blive påvirket af kunstig intelligens inden for de næste 5 år, men kun 8 procent er bekymrede for at miste deres job til kunstig intelligens. Hver fjerde peger dog på omskoling eller videreuddannelse som en nødvendighed for at kunne beholde sit job. Det viser en ny undersøgelse fra PwC om danskernes holdning til kunstig intelligens.

Lager & distribution

Metanol-drevet containerskib får anløb i Danmark

Når verdens første metanoldrevne containerskib fra A.P. Møller – Mærsk sættes ind i Østersøen bliver det med fast anløb til Fredericia Havn. I de senere år har Fredericia Havn fået en større og større betydning på det europæiske containermarked, og den grønne transportkorridor med Fredericia Havn og Taulov Dry Port bliver nu en central del af fortællingen, når A.P. Møller – Mærsk skriver historie med verdens første metanoldrevne containerskib.

Branchenyt

Skanlog køber svensk 3PL-aktør

Skanlog og Hillebrand Gori har indgået en aftale, hvor Skanlog overtager hele Hillebrand Goris indenlandske lager- og distributionsvirksomhed for alkoholholdige drikkevarer i Sverige. Alle berørte medarbejdere vil blive tilbudt ansættelse hos Skanlog. Hillebrand Gori vil fortsat operere i Sverige og vil i fremtiden fokusere på sine internationale logistiknetværks services.

Lager & distribution

Dansk global pakkeboksvirksomhed rammer endnu en milepæl

Sønderborgvirksomheden SwipBox har solgt 40.000 pakkebokse. Det cementerer virksomhedens position som global markedsleder. Guldet findes i den innovative pakkeboks, Infinity.

E-handel

Professionelle indkøbere ønsker den samme shoppingoplevelse som forbrugere

B2B-købere forventer den samme shoppingoplevelse online, som når de handler som forbrugere, men er frustrerede over uklare priser, langsomme hjemmesider og dårlig kundeservice. Det gælder også danske indkøbere og B2B-webshops.

Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale

Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.

Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring

In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.

Branchenyt

En uoverskuelig arbejdsbyrde er hverdag for mange

26 procent af danske medarbejdere oplever oftere end andre en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres daglige arbejdsliv. Det er særligt manglende ressourcer eller urimelige deadlines, som skaber en uoverskuelig arbejdsbelastning. Det viser en ny analyse fra PwC om det danske arbejdsmarked.

SCM 4.0

Skyen baner vejen for robotterne

Robotter er langt mere end fysiske enheder. Systemerne bag, der træner robotterne og gør dem intelligente, er mindst lige så vigtig for robotteknologi. Ifølge Amazon Web Services (AWS) har udbredelsen af cloud-teknologi i høj grad revolutioneret brugen af industri- og logistikrobotter.

Sourcing

Ny strategi for forsyningssikkerhed

Store globale kriser som covid-19 og krigen i Ukraine har vist, at varer og ressourcer kan være svære at få til Danmark under kriser. I den globale handel er vi på nogle områder blevet for afhængige af enkelte lande. Det gør os sårbare. Derfor skal alle de statslige myndigheder med ansvar for landets vigtigste funktioner fremover have mere fokus på, hvor der kan opstå problemer med forsyningen. Det skal være med til at sikre, at vores samfund også kan fungere under fremtidige kriser.

Lager & distribution

Kapitalfond er ny medejer af Logitrans

For første gang i virksomhedens mere end 80 år lange historie har Logitrans A/S i Ribe fået en kapitalfond med ombord. Dansk Ejerkapital har netop investeret i den familieejede virksomhed, og fremtiden byder blandt andet på et ambitiøst robotprojekt.

Branchenyt

Månedens udfordring: Omnichannel og klima ryster forsyningskæde-posen

Pandemien sparkede for alvor gang i e-handlen for IKEA. Det har sat skub i transformation af forsyningskæden for at skabe en omnichannel, der kan det hele på én gang. Sammen med klimakrisens konsekvenser for driften, udgør det to af de største udfordringer for Ikeas forsyningskæde.

Lager & distribution

Nybyggede lagerlokaler bliver revet væk

Der bliver bygget løs i landets industrikvarterer og stort set alt bliver afsat til pladshungrende virksomheder. Det viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk. Et stort efterslæb på nybyggeri, travlhed i erhvervslivet og boligbyggeri i gamle erhvervskvarterer, lyder forklaringer fra to erhvervsmæglere.

Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter

Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.

Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS

Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.

Strategi & ledelse

Kom på forkant med benspænd i din forsyningskædedrift

En ny procesmodel hjælper små og mellemstore virksomheder med at styrke deres modstandsdygtighed og evne til at omdanne kriser til konkurrencekraft. Modellen er udviklet af SDU med støtte fra Industriens Fond.

Produktion

EU-topchef opfordrer til kamp for at sikre europæisk industri

Det er virkelig positivt, at formanden for Europa-kommissionen, Ursula von der Leyen, i sin ”State of the Union”- tale slår fast, at Europa skal kæmpe for at holde industrien på det europæiske kontinent.

Produktion

Ny serieproduktion af elektriske lastbiler i Gent

Volvo Trucks øger produktionen af elektriske lastbiler og indleder nu serieproduktion af tunge elektriske lastbiler på sin fabrik i Gent i Belgien. Det betyder, at elektriske Volvo-lastbiler nu produceres på fire fabrikker – tre i Europa og en i USA.

Branchenyt

Producentansvar på emballage løftes af fællesskab

En bred kreds af erhvervsorganisationer indgår nu et samarbejde med non-profit kollektiv ordningen Emballageretur, som hjælper danske virksomheder med at leve op til kravene i producentansvaret for emballage. Producentansvaret for emballage er en opgave med et estimeret årligt prisskilt på 2,35 milliarder kroner. Om fire måneder skal 41.000 virksomheder have styr på håndteringen af deres emballageaffald.

SCM 4.0

5 årsager til at større virksomheder vender blikket mod cobots

Industrirobotter har spillet en hovedrolle i større virksomheders automatisering af produktion. De større virksomheder vender dog nu blikket mod kollaborative robotter, de såkaldte ’cobots’. Ekspert peger her på fem årsager til, at det kan være en rigtig god idé.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere