Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Covid-19 krisen har ramt virksomheder hårdt på forsyningssiden

Lokal sourcing, bedre planlægning og større lid til tredjepartslogistik kommer til at være de helt store forsyningskædestrategier i kølvandet på covid-19. Det kan en ny rapport konkludere.

Strategi & ledelse

Cost er tilbage på toppen af SCM-agendaen

Cost, kunstig intelligens og CO2 sætter agendaen for supply chain ledere. Det viser en undersøgelse udført af Syncronic lige før Covid-19. Digitalisering og CO2 er gengangere, mens cost rykker frem i bussen i forhold til foregående år. Og så spiller servitization og instant response en voksende rolle.

Strategi & ledelse

Indspark: Syv gode råd til bedre salgs- og købsbetingelser

Strategi & ledelse

Flere kvinder bliver supply chain ledere i nordamerikanske virksomheder

Antallet af kvindelige CSCO’er i nordamerikanske virksomheder er steget med seks procent fra 2019 til 2020. Men der er færre kvinder på VP- og directorniveau.

SCM 4.0

Der er vækst i supply chain startup-miljøet

Først var der ti, så var der 20, året efter 40 og i 2020 var der så 50. Tallene er antallet af startups på Kuehne Logistics Universitys årlige KLU Supply Chain Startup Day. Der er vækst i startups inden for forsyningskæden, og i 2020 står der kunstig intelligens og SCM 4.0 hen over mange af de nye opstartsaktiviteter.

Strategi & ledelse

Læringer fra COVID-19 krisen for lagerstyring og pakkelogistik

Vanderlande har netop offentliggjort en rapport, der belyser, hvilke udfordringer og konsekvenser internationale aktører og logistikvirksomheder står overfor som følge af coronakrisen. Det hele ser dog ikke helt sort ud. Rapporten kommer nemlig også med mulige løsninger, der kan ruste virksomheder til bedre at kunne håndtere lignende kriser i fremtiden.

Planlægning

Ingen nemme svar på CO2-udfordringen

Ifølge professor Alan McKinnon fra Kuehne Logistics University i Hamborg er klimaforandringerne vor tids helt store udfordring, som transportsektoren derfor også er nødt til at bidrage til at løse. Teknologierne står i kø, men det samme gør begrænsningerne.

Branchenyt

Walden (tidligere EHDH) overtager Movianto

Walden (tidligere EHDH) har netop gennemført overtagelsen af Movianto og bliver dermed den førende aktør inden for farmaceutisk logistik og transport i Europa

Branchenyt

Mercedes-Benz Trucks lancerer eftermontering af Højresvingsassistent til lastbiler

For at sikre en fremtid helt uden trafikuheld gør Mercedes-Benz det nu muligt at få eftermonteret Højresvingsassistent i flere af de modeller, der allerede kører på vejene. Og selv for ældre modeller, der ikke er kompatible med Højresvingsassistent, tilbydes flere alternativer, der højner sikkerheden for især de bløde trafikanter.

SCM 4.0

Indspark: Få styr på processerne, før robotterne kommer

Strategi & ledelse

Dansk industri sejler foreløbig fri af konkursskærene

Ført an af oplevelses- og rejsebranchen er Region Hovedstaden hårdest ramt af konkurser under coronakrisen. Det viser nye tal fra eStatistik og FSR – danske revisorer.

Lager & distribution

Top 10 over leverandører af materialehåndteringssystemer

Det går rigtig godt for de globale materialehåndteringsaktører. Det viser omsætningstal fra 2019, der igen slår tidligere rekorder. Når listen bliver genbesøgt næste år, vil coronakrisens konsekvenser dog højst sandsynligt være tydelige i branchen.

Strategi & ledelse

Stærk CSR skaber robusthed over for pandemitrusler

Hvis din virksomhed har veletablerede CSR-principper, vil du sandsynligvis også have en forsyningskæde, der er bedre rustet til at håndtere sundhedskriser. Sådan lyder det i hvert fald ifølge en ny undersøgelse.

Strategi & ledelse

Undersøgelse: Coronakrisen kan permanent ændre forsyningskæder verden over

En ny undersøgelse afslører, at internationale forsyningskæder har skulle tilpasse og ændre aktiviteterne for at efterkomme de konsekvenser, coronakrisen har medført.

Lager & distribution

Logistikcenter opgraderer på det helt tunge udstyr

N.C. Nielsen har netop leveret nyt havneudstyr til Aarhus Logistics Center (ALC). Specialudstyret går under betegnelsen Overheight Frame (OHF) - et semiautomatisk og langbenet aggregat, der monteret på en Konecranes reachstacker fastlåses i et flatrack for at håndtere det fastsurrede gods.

Innovation

Trolleys fra produktion til detail

En af Europas største aktører inden for blomster og planter har et ønske om at producere og transportere mere bæredygtigt. De tester derfor de nye UNI-TROLL trolleys.

Branchenyt

Ny topchef hos den danske robotbranches vækstkomet

Søren E. Nielsen overtager Thomas Vistis lederrolle og bliver President for Mobile Industrial Robots A/S. 2,5 år efter hans tiltrædelse som CTO hos MiR avancerer Søren E. Nielsen dermed til topchef for den ledende producent af mobile robotter til verdensmarkedet.

Branchenyt

Nyt strategisk partnerskab skal styrke transportsektorens grønne omstilling

Et strategisk samarbejde mellem Spirii, som laver innovative ladeløsninger til elbiler, og Danmarks Grønne Investeringsfond accelererer den grønne omstilling af transportsektoren i Danmark. Med en betydelig kapitaltilførsel kan Spirii skalere forretningen yderligere i hele Norden.

Strategi & ledelse

Rapport: Cybertrusler udgør faktisk kun 10 procent af verdens supply chain disruptions

En ny rapport fra 3D Hubs tager pulsen på virksomheder i fremstillingsbranchen og deres forsyningskæders robusthed.

Branchenyt

FDIH vil fusionere med Dansk Erhverv

FDIH og Dansk Erhverv arbejder på at fusionere. Målet er at skabe Danmarks mest betydelige stemme inden for e-handel. Ifølge FDIH vil beslutningen både komme medlemmerne og organisationerne til gode.

IT

10 it-trends for virksomheder i 2020

Ombyggede cloud-miljøer, software defined network og datamængdernes ’tyngdekraft’. Det er nogle af de tendenser, som ifølge Verizon vil præge virksomhedernes anvendelse af it i 2020.

Lager & distribution

Dansk supply chain startup søger yngre ejerteam

Den er designet til at bære varer igennem alle led i forsyningskæden, bygger videre på succesfulde erfaringer fra gartneribranchen og er forberedt til automatisering. Forretningsmodellen er bæredygtig deleøkonomi. Men iværksætterne er oppe i alderen og søger yngre kræfter, der kan udvikle forretningen.

Strategi & ledelse

Indspark: Hvorfor og hvordan skal man rykke supply chain ind i bestyrelseslokalet?

Innovation

Indspark: Grøn omstilling styrker forsyningssikkerhed og reducerer omkostninger i supply chain

Strategi & ledelse

Apples forsyningskæde skal være 100 % CO2-neutral i 2030

Virksomheden, hvis driftsaktiviteter allerede er CO2-neutrale på verdensbasis, planlægger at gøre sin samlede CO2-udledning neutral 20 år tidligere end IPCC-målsætningerne.

Branchenyt

Hver fjerde dansker efterlyser mere bæredygtig trafik efter corona

Flere eldrevne biler, busser og cykler er blandt det efterspurgte fra hver fjerde dansker, viser ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Branchenyt

Ny algoritme skal reducere logistikbranchens klimaaftryk

Det DHL-finansierede startup Greenplan har udviklet en algoritme, der ved blandt andet at inddrage trafikinformation på gadeplan kan spare dens brugere både tid og CO2-udledning.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere