Nyhedsarkiv

Branchenyt

Kosmetik- og hygiejnebranchen producerer grønt

Danske producenter og distributører af kosmetik og hygiejneprodukter har skabt betydelig økonomisk vækst, samtidig med at branchens udledning af drivhusgasser er sænket markant.

Innovation

Banebrydende projekt med havmøller og fødevarer

Hvordan kan man producere fossilfri havmøllestrøm og bæredygtige fødevarer – og samtidig forbedre havmiljøet og biodiversiten i ét og samme havområde? Det skal det nye samarbejde ”Win@Sea” mellem danske universiteter, virksomheder og Vattenfall undersøge.

Produktion

Europa skal fastholde en stærk produktion

Hvis vi skal sikre, at vi også i fremtiden kan få adgang til vindmøller, biler og andre varer, som laves på produktionsvirksomheder, så er det vigtigt, at vi i Europa selv kan producere dem, lyder det fra Dansk Metal.

Strategi & ledelse

Lokal fabrik skaber høj forsyningssikkerhed og unik produktudvikling

Fokus på høj kvalitet, nedbringelse af CO2, lokal produktudvikling og stor forsyningssikkerhed. Det er nogle af de gevinster, som Schneider Electric opnår via deres fabrik ved Ringsted.

Lager & distribution

WMS-udbyder får ny kapital og er klar til vækst

Peak Systems i Støvring offentliggør, at IT- og logistikvirksomheden får en væsentlig kapital-tilførsel. Investeringen skal bruges til vinde større markedsandele både i ind- og udland.

IT

Cyberangreb er giftige for produktionsapparatet

Der er god grund til at sætte fokus på OT-sikkerheden i industri- og forsyningsvirksomheder. Farerne fra cyberspace lurer nemlig i høj grad også, når det kommer til produktionsmaskiner, industrirobotter og andre fysiske produktionsapparater.

Branchenyt

Antallet af kvindelige ledere er stadig lavt

I Danmark vokser antallet af kvinder på ledelsesgangene, men det går langsomt. I 88 procent af danske virksomheder er der flere mænd end kvinder i ledelsespositioner, og der er kun sket en stigning på 3,1 procentpoint i antallet af kvindelige ledere de sidste fem år. Det viser en ny analyse fra data- og analysevirksomheden, Dun & Bradstreet, som er foretaget i anledning af kvindernes internationale kampdag.

Strategi & ledelse

Vækstkomet stiller skarpt på resiliens

Producent af totalløsninger til biogasopgradering og CO2-fangst vækster med mere end 100 procent om året. Det kræver styr på forsyningskæden, hvor den største udfordring er usikre forsyninger med lange leveringstider. De har derfor stillet skarpt på supply chain resilience sammen med Syddansk Universitet.

Lager & distribution

Transport 2023 er køreklar med store lastbilmærker

Grønne lastbilløsninger som Volvo, Mercedes-Benz og IVECO ruller ind på Skandinaviens førende transportmesse, Transport 2023 den 20.-22. april i MCH Messecenter Herning. Alle producenter medbringer elektriske modeller og andre løsninger, der favner fremtiden.

Strategi & ledelse

IKEA forventer vækst og rykker tættere på kunderne

I et år med en usikker verdensøkonomi og en historisk høj inflation holder IKEA Danmark fast i en høj omsætning på 4,9 milliarder kroner. Samtidig er det lykkedes at flytte forretningen i en grønnere retning og tættere på danskerne.

Strategi & ledelse

Tror på Norden som vækstområde

Den paneuropæiske logistik- og ejendomsudviklingsspecialist, Verdion, oplever stærk vækst på det nordiske marked og styrker nu vækstbetingelserne i sin nordiske forretning.

Strategi & ledelse

Optimisme på eksportmarkedet spirer frem

Markante stigninger i de danske eksportvirksomheders forventninger til ordretilgangen i de kommende tre måneder kickstarter optimismen. Det viser kvartalets Eksportbarometer.

Branchenyt

Danmark udmærker sig som fjernarbejdsplads

Danmark gør det godt i forhold til både digital og fysisk infrastruktur med en femteplads, men rangerer som nummer 60 i forhold til leveomkostninger.

Lager & distribution

Første offentlige danske el-lader til tung trafik

I takt med, at der kommer flere el-lastbiler på de danske veje, kræver det, at de kan oplades. Derfor er der nu godt nyt til lastbilchauffører i el-lastbiler. YX har introduceret Danmarks første offentlige lader til lastbiler i Nyborg.

Innovation

Danmark skal op i gear på robotområdet

Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet efter et par år, hvor andre lande er begyndt at kravle over de rød-hvide på robotranglisterne. Teknologisk Institut og DIRA inviterer danske virksomheder til at besøge ROBOTBRAG den 3. og 4. maj 2023 for at lade sig inspirere til igen at blive frontløbere på robotområdet.

Innovation

Løvinde fra TV blev opsøgt af 3D-print virksomhed

Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med i deres virksomhed, der 3D-printer produkter. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skoler.

Innovation

DM i 3D-print kan opleves live på messe

Vinderen af DM i 3D-print skal i år findes på hi Tech & Industry Scandinavia i området 3D TECH, der også byder på udstillere og konference inden for netop 3D-teknologi. Dermed afholdes konkurrencen, der henvender sig til elever på landets erhvervsskoler, for første gang med fysisk fremmøde. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober 2023.

Lager & distribution

Nu kan flypakker sendes med grøn samvittighed

Danmark er blandt de første lande i verden, når DHL Express åbner op for, at virksomheder kan vælge at reducere deres CO2-aftryk på forsendelser via SAF (Sustainable Aviation Fuel). Det sker som et led i kurervirksomhedens målsætning om at være CO2-neutral i 2050.

IT

Top 10 over banebrydende supply chain teknologier

Disruptive teknologier har potentialet til at erstatte indarbejdede og gennemprøvede praksisser. Her følger en liste med bud på en top 10 over aktuelle teknologier, der kan skabe helt nye spilleregler for ledelse af forsyningskæden.

Produktion

Produktsalg skal følges op af servicekoncepter

Små og mellemstore fremstillingsvirksomheder vil om 5-10 år ikke længere kunne leve af rent produktsalg. Derfor sætter Industriens Fond nu 19 millioner kroner bag et nyt projekt, der skal hjælpe virksomheder med at skifte fokus og arbejde mere med servitization og innovative servicekoncepter.

Branchenyt

Danmark spiller højt spil med jordens ressourcer

Der er kraftigt behov for genanvendelse og cirkularitet i vores brug af jordens ressourcer. Det er ikke et element, der er nice to have, men need to have. Det mener Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet, der til foråret er hovedtaler på LOOP Forum.

Lager & distribution

Automatisering takler palle-til-bakke udfordring

Med lanceringen af et nyt de-palleteringssystem bliver Körber Supply Chain den første leverandør af automatiserede logistikløsninger til at tilbyde en totalløsning til omfordeling fra palle til bakke. Målet er at fuldautomatisere og eliminere eventuelle risici og pludselige nedbrud i sorteringsprocessen.

Strategi & ledelse

Månedens udfordring: Resiliens og bæredygtighed kræver stærke relationer

Forsynings- og leveringssikkerhed samt bæredygtighed kræver masser af data og avancerede digitale systemer. Men det kræver først og fremmest relationer og tillid. Synkronisering i forsyningskæden sker først helt rigtigt, når mennesker mødes og opbygger en fælles forståelse. Data gør det ikke alene, lyder det fra Mads Lind, Chr. Hansen.

Lager & distribution

Kraftig opgradering af ladenetværk i Norden

Transportbranchen bevæger sig hastigt imod brugen af el. For at imødekomme de øgede krav om mere ansvarlig transport har IVECO og E.ON indgået en ny samarbejdsaftale. Sammen vil de bidrage til en opgradering af infrastrukturen i Skandinavien til elkøretøjernes indtog.

Strategi & ledelse

Høj grad af indflydelse giver større arbejdsglæde

Indflydelse i arbejdet har betydning for blandt andet medarbejdernes identitetsfølelse, deres opgaveløsning og deres oplevelse af stress. Det viser et omfattende forskningsprojekt, som netop er afsluttet med en række videnskabelige artikler og en dansksproget rapport.

Innovation

Mere kunstig intelligens til produktionen

Danmark og resten af det europæiske produktionsapparat skal gøres mere modstandsdygtigt, bæredygtigt og digitalt ved at udnytte mulighederne inden for kunstig intelligens. Teknologisk Institut skal være den danske EU-spydspids til at levere test- og forsøgsfaciliteter til robot- og teknologivirksomheder, som skal indføre kunstig intelligens, AI, i produktionen.

Sourcing

Sourcing skifter generations-gear lige nu

De sidste tre års alvorlige forstyrrelser af forsyningskæder har tvunget sourcing-funktionen til at genopfinde sig selv. Sourcing-praksis skal nu ifølge hvidbog fra Maersk og Reuters indkøbe tættere på. Målet er at sikre kortere, mere pålidelige, mindre risikable og mere bæredygtige forsyningskæder.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere