Nyhedsarkiv

Branchenyt

Key Trends in the Supply Chain Industry

Listen to this fireside chat where Salim Shaikh, VP Industry Strategies at Blue Yonder talks about new supply chain technologies in the automotive industry.

Indhold fra partner

Branchenyt

Schneider Electric blandt verdens mest bæredygtige

For 12. år i træk optræder Schneider Electric på det internationale forskningsmagasin Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, hvor de er med i top-10. I kategorien ”industrikonglomerat” løber Schneider Electric med førstepladsen. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012.

Lager & distribution

Gevinsterne ved at involvere underleverandørerne i højere grad

Den bedste måde at undgå at producere efter forældede data, at få for meget spild og have twister med dine underleverandører, er at give dem indblik i udviklingen af det, de skal producere for dig. Med PLM er de rette versioneringer tilgængelige for alle.

Indhold fra partner

E-handel

Få styr på de forskellige e-handelsstandarder

Bliv helt skarp på hvilke formatkrav du kan møde, når du sender elektroniske fakturaer.

Indhold fra partner

IT

Indspark: Sådan sikrer Microsolutions vidensopsamling og -deling

Branchenyt

Vælg gaffeltrucks med det bedst egnede drivmiddel

Det er et kompliceret valg, som handler om den enkelte virksomheds behov og en række andre parametre. Toyota hjælper virksomheder med at finde den bedst egnede løsning.

Indhold fra partner

Branchenyt

Automatisering frigiver arbejdskraft og øger produktiviteten

Ud over at logistikautomatisering forbedrer virksomhedens effektivitet, mindsker det også den store mangel på arbejds­kraft. Toyota Material Handling tilbyder førerløse AGV-­løsninger særligt tilpasset din virksomhed.

Indhold fra partner

Branchenyt

TITAN CONTAINERS OPKØBER ALPHA CONTAINERS I DANMARK

Det er med stor glæde, at vi kan offentliggøre, at TITAN Containers d. 31. januar 2023 har opkøbt ALPHA Containers, som dermed bliver en del af TITAN-koncernen. CEO Layland Barker byder samtidig ALPHA-teamet velkommen til TITAN-familien.

Indhold fra partner

Branchenyt

VI VANDT! TITAN VINDER PRISEN SOM DANMARKS EJERLEDER 2022

TITAN CONTAINERS' CEO LAYLAND BARKER VINDER PRISEN SOM ÅRETS EJERLEDER 2022 I DANMARK

Indhold fra partner

Branchenyt

ROCKWOOL med blandt mest bæredygtige virksomheder

ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. En liste, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.

Branchenyt

Robotterne kommer - og de er klimatestet

Universal Robots klimatester deres verdensberømte cobots i et klimakammer udstyret med ståldøre fra DAN-doors.

Indhold fra partner

IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed

Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Branchenyt

Blue Yonder Releases Q4 2022 Company Highlights and Q1 2023 Commerce Industry Insights

Seamless shopping experience, AI growth, need for automation, importance of stores and frontline workers, and stabilizing logistics among top trends Blue Yonder is monitoring heading into Q1 2022.

Indhold fra partner

Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år

Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.

Branchenyt

El som fremtidens bæredygtige energiform

Potentialet for at konvertere motordrevne truck over til el er stort og CO2-besparende. Sådan lyder budskabet fra Toyota Material Handling:

Indhold fra partner

Branchenyt

Svenske Nynas digitaliserer forsyningskæden

Det svenske specialolieselskab Nynas indgår samarbejde med it-selskabet Tech Mahindra. Partnerskabet skal transformere Nynas’ eksisterende forretning og udvide deres IT-landskab med agile, skalerbare og intelligente systemer.

Innovation

Genbrugshandsker skal sænke hospitalers klimaaftryk

Dansk udviklingsprojekt vil på to år skabe et cirkulært alternativ til de blå éngangshandsker af det syntetiske gummi nitril – til gavn for sundhedsvæsenets grønne omstilling og forsyningssikkerheden af værnemidler.

Lager & distribution

Ny pakkeboks styrker 100 år gammel virksomhed

Den familieejede virksomhed Ingvard Madsen har i samarbejde med STIHL og Renz A/S fået opsat en ny og praktisk pakkeboks, STIHL Pick-Up Box, som skal være med til styrke og fremtidssikre den anerkendte virksomhed nær Kolding.

Branchenyt

Titan Containers opkøber Alpha Containers i Danmark

Det er med stor fornøjelse at meddele, at fra den 31. januar 2023 har TITAN Containers opkøbt ALPHA Containers, der bliver en del af TITAN-familien. Som en fremtrædende leverandør af containerløsninger i Danmark byder TITAN, ALPHA-teamet velkommen.

Indhold fra partner

Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse

I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.

Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet

Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.

Branchenyt

REMA 1000 Norge vælger RELEX Solutions til at optimere forecasting, replenishment og space i deres butikker

REMA 1000 vil, udover at reducere spild, øge tilgængelighed og effektivitet i deres butikker. Samarbejdet med RELEX Solutions vil understøtte dennne indsats.

Indhold fra partner

Branchenyt

Ny standard gør op med brug-og-smid-væk-kulturen

Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye standard, som kan være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen.

Lager & distribution

Køligt overblik med Linde cold store-løsning

Med flere opkøb har Lineage Logistics etableret sig som distributør af temperaturkontrollerede fødevarer i Danmark. Den globale koncern har netop opført et nyt køle-fryselager på havnen i Aarhus, hvortil N.C. Nielsen har leveret en række Linde cold store-maskiner. De bidrager nu til at holde den interne logistik kørende og med kraftige kuldepåvirkninger er forholdene ekstreme.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Nye Mitsubishi trucks til EUC Lillebælt

Nye Mitsubishi gaffeltrucks til undervisningen på EUC Lillebælt

Indhold fra partner

IT

Købsguide til dig der overvejer at investere i EDI

Overvejer du EDI til din forretning, og ved du, hvad du bør kigge efter hos en EDI-leverandør?

Indhold fra partner

Lager & distribution

Styr på data og optimering med moderne flådestyring

Toyota giver med deres flådestyring, I_Site, mulighed for at indsamle data fra trucks eller andre maskiner, som kan danne grundlag for større sikkerhed, omkostningsreducering og mere bæredygtighed.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere