Nyhedsarkiv

Lager & distribution

Supply Chain Leaders Forum 2022

En inspirerende dag, hvor de dygtigste virksomheder og personer inden for Supply Chain blev kåret.

Indhold fra partner

Lager & distribution

DHL Express justerer priserne for 2023

Fra 1. januar 2023 justerer DHL Express sine priser i gennemsnit med 7,9 procent i Danmark sammenlignet med indeværende år.

Lager & distribution

T. Hansen installerer Danmarks største robotlager

Butikskæden T. Hansen trykker for alvor på gaspedalen med et kæmpe AutoStore-robotlager fra Element Logic. 100 lagerrobotter skal skubbe til grænserne for, hvor hurtigt T. Hansen kan levere autoreservedele og andre varer ud til forbrugerne.

Branchenyt

Dagrofa vælger RELEX Solutions til at optimere forecast og replenishment

Dagrofa, en af Danmarks største dagligvarekoncerner med over 500 butikker, indgår samarbejde med RELEX Solutions, leverandør af samlede supply chain- og detailplanlægningsløsninger.

Indhold fra partner

IT

Business Intelligence som 'revisionsværktøj'

Formålet med årsregnskabsrevisionen er at give læserne af årsregnskabet tillid til, at det giver et retvisende og fuldstændigt billede af virkeligheden. Dette kræver en høj grad af sikkerhed for, at der ikke er væsentlige fejl i regnskabet.

Indhold fra partner

Innovation

Dansk robotteknologi skal hente prøver på Mars

Teknologisk Institut træder ind i et internationalt teknologikonsortium, der skal udvikle robotteknologi til opsamling af jord- og klippeprøver fra Mars for at afsøge beviser på liv i rummet.

Branchenyt

Carousel Logistics annoncerer opkøb af Alltrans og styrker sin tilstedeværelse i Irland

Paneuropæiske specialist i kritisk servicelogistik, Carousel Logistics, en del af DANX Carousel Group, er glade for at annoncere opkøbet af irske full-service transport- og logistikvirksomhed, Alltrans. Opkøbet spiller en vigtig rolle i at styrke Carousels operation i Irland samt Vesteuropa og støtter DANX Carousel groups ambition om at blive den europæiske leder inden for tidskritisk In-night logistik.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Tjek på din truckflådes omkostninger?

Vi kan hjælpe dig med at få et komplet overblik over din truckflådes omkostninger!

Indhold fra partner

Branchenyt

3 e-commerce tendenser, der er værd at holde øje med

For nyligt udkom E-handelsanalysen fra Dansk Erhverv for første halvår 2022. Med Coronakrisen som et forhåbentlig overstået kapitel, baner nye tal i analysen vejen frem for nye tendenser og en udvikling, som bestemt er værd at holde øje med.

Indhold fra partner

Branchenyt

Breakfast Club: Vareforsyningschef fra Carl Ras holder indlæg om MOQ vs. EOQ.

Vi har kun 5-6 pladser. Vil du have inspiration til hvordan du arbejder med MOQ og EOQ, så varebeholdningen og økonomien hænger sammen? Så sæt X i kalenderen den 4. oktober.

Indhold fra partner

Innovation

Skibsfarten kommer til at mangle grøn strøm til Power-to-X

Der skal mere fart på udbygningen af grønne strømkilder, hvis ambitionerne om grøn skibsfart herhjemme skal indfries i 2030. Det viser studie fra Danske Rederier og Green Power Denmark.

Branchenyt

Vigtige sektorer møder stadig ikke op til jobmesser for datalogi

Når det kommer til detailhandlen som arbejdsgiver inden for datalogi, kan man sige, at sektoren i øjeblikket ikke er på radaren hos de bedste talenter i branchen. Faktisk er organisationer inden for dette område endnu ikke rigtig dukket op på jobmesser.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Stort behov for udvidelse af Aarhus Havn

I en netop offentliggjort analyse, som rådgivningsvirksomheden Rambøll har udarbejdet, konkluderes det, at der er stort behov for en udvidelse af Aarhus Havn.

Strategi & ledelse

Indspark: The year of Integrated Business Planning

Lager & distribution

Dagrofa forbedrer arbejdsmiljø og økonomi på ferskvarelager

Dagrofa Logistik har gennem flere år anvendt instrumenter som lean kaizen, lean kata, nye lithium-ion trucks og datadrevet flådestyring til at forbedre både arbejdsmiljø og effektivitet på ferskvarelageret i Vejle. Resultatet er høj medarbejdertilfredshed, færre arbejdsulykker og en bedre bundlinje.

IT

Overvejer du EDI til din forretning?

I denne købsguide kan du blive klogere på elektronisk samhandel (EDI), værdien du opnår i hverdagen, og hvad du bør kigge efter, når du skal vælge en EDI-leverandør.

Indhold fra partner

Lager & distribution

DHL kåret som Europas bedste arbejdsplads

Great Place to Work® har kåret logistikvirksomheden DHL Express til den bedste arbejdsplads i Europa. Det er resultatet af et årelangt arbejde, der har øget medarbejdertilfredsheden.

Lager & distribution

Topleverandør af lagerautomater vælger danske MiR til ny OEM-løsning

Modula har valgt de autonome mobile robotter fra Mobile Industrial Robots i sin nye integrerede totalløsning til fleksibel automatisering af lagerpluk og intern transport. Idéen er at automatisere det samlede flow på kundernes lager – og undgå øer af automation. Det har den italienske mekatronik-virksomhed Amer SpA for eksempel erkendt og installerer nu AMR-teknologi.

Branchenyt

Ny aftale sætter fart i produktion af grøn brint

En partnerskabsaftale om grøn brint, som er indgået mellem USA og Danmark, vil placere begge lande i førerfeltet, når det handler om at producere fremtidens grønne brændstoffer til lastbiler, skibe og fly, mener Green Power Denmark.

IT

Er din virksomhed klar til de nye globale momsregler?

Hvis du ikke allerede er bekendt med de mange regler inden for elektronisk fakturering i Europa, er det nu, du bør sætte det på agendaen

Indhold fra partner

Lager & distribution

Effektiv containertømning

WMS-systemet LOGIA har ny funktionalitet til optimering af containertømning, sortering og palletering af kolli.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Sådan styrer du flow af varer med begrænset holdbarhed

Lager- og indkøbsstyring af varer med begrænset holdbarhed kan være en stor udfordring. Der er som udgangspunkt god økonomi i volumenindkøb. Men gevinsten forsvinder hurtigt, hvis varen ikke bliver solgt i tide og må kasseres. Det er samtidig vitalt at have varen på hylden, når efterspørgslen er der. Ja, det er ikke så nemt.

Lager & distribution

Nemlig.com har åbnet nyt varehus i Aarhus

Efter knap to års intensivt arbejde har Nemlig.com lukket dørene op for sit nye, energieffektive varehus i Aarhus på 32.000 m2. Nemlig.com råder nu over de to største varehuse i Danmark dedikeret til at sælge dagligvarer online. Et i øst og et i vest.

Innovation

Automatiserede AGV-løsninger baner vej for bæredygtig forretning

Potentialet for at energioptimere driften i logistikbranchen er stort ved konvertering over til førerløse truck. Sådan lyder budskabet fra Toyota Material Handling, der er førende leverandør af gaffeltruck, lagerudstyr og logistikløsninger.

Indhold fra partner

Ny emballageproducent erstatter bobleplast med overskudsuld

Estiske Woola har udviklet en bæredygtig emballageløsning produceret af restuld, som effektivt erstatter bobleplast og andre miljøtunge materialer. Nu gør virksomheden klar til at arbejde med Danmark. Interessen er stor blandt danske virksomheder.

IT

Stregkoder kan guide danskerne gennem mærkningsjunglen

Snart får Danmark et statskontrolleret klimamærke, som kan oplyse og vejlede forbrugerne i forhold til, hvilke fødevarer der er klimavenlige. Men selvom klimamærket er en glimrende og nødvendig idé, vil det også gøre det mere komplekst at vælge varer i supermarkedet og kræve en ekstra indsats af forbrugerne.

Indhold fra partner

Branchenyt

Fearless Females: Brewing Female Leadership

In this DIVE In blog, Inge Keymolen, Director of Digital Transformation Logistics at AB InBev, shares her thoughts on diversity and inclusion, personal anecdotes, and advice to reach your goals in our “Fearless Females of Supply Chain” Blue Yonder Live.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere