Nyhedsarkiv

Produktion

Flere skal opleve mærkbare gevinster ved en digital produktion

Softwarevirksomheden Data Intelligence oplever, at flere og flere fødevareproducenter digitaliserer deres produktion og opnår målbare resultater. Men Data Intelligence vil have endnu flere med. Derfor er de en del af Teknologisk Instituts projekt, som fokuserer på at mindske produktionsspild i fødevarebranchen ved hjælp af digitalisering.

Branchenyt

Zetes releases its Transport & Logistics Insights 2023

This report explores the emerging trends that retailers must consider in order to differentiate themselves through a sustainable, automated delivery experience.

Indhold fra partner

Branchenyt

Scan Global Logistics udvider endnu engang sit globale netværk med opkøb af Sand Road Freight

Den hurtigvoksende transportvirksomhed Scan Global Logistics (SGL) overtager Sand Road Freight i Herning, som et led i virksomhedens ambitiøse vækststrategi. Sand Road Freight er kendt i Danmark som en førende transportør på vejtransport til og fra Benelux-landene (Belgien, Holland, Luxembourg).

Indhold fra partner

Branchenyt

Did you know that technology is evolving with increasing speed

Did you know that technology is evolving with increasing speed, especially in the field of robotics and automation?

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Regeringen vil hjælpe virksomheder med nye EU-krav om bæredygtighed

Landets største erhvervsorganisation, DI, hilser det med begejstring velkomment, at regeringen vil fjerne mest muligt bøvl og byrder fra de nye EU-krav om virksomhedernes rapportering om bæredygtighed.

Lager & distribution

Stor forsyningskæde leverandør satser på digital transformation

CHEP implementerer et førsteklasses system til styring af kunderelationer, hvilket optimerer palleindsamlingsprocesserne og den digitale kapacitet i hele organisationen: Predict-algoritmen.

Strategi & ledelse

Har I brug for en sikkerhedsrådgiver?

Vidste du, at der er krav om, at din virksomhed har en sikkerhedsrådgiver tilknyttet, hvis I udfylder transportdokumenter, mærker, emballerer, læsser, aflæsser, sender eller transporterer farligt gods over den såkaldte “frimængde” (over 1.000 farepoints)?

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Bæredygtighed kræver gennemsigtighed i forsyningskædedata

80 procent eller mere af udledninger og en stor del af andre bæredygtighedsfaktorer foregår i forsyningskæden. Forbedringer kræver kortlægning og opsamling af data i den samlede forsyningskæde fra ende til anden. Det er en af moderne ERP-systemers store opgaver.

IT

Danske havne- og logistikvirksomheder skal skrue op for cybersikkerheden

Cyberkriminalitet er trussel nummer ét mod danske havne- og logistikvirksomheder, lyder det i ny rapport. Risici bliver højere i takt med, at virksomheder digitaliserer med nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens, big data med mere. Der er stort behov for fokus på it-sikkerhed og robusthed tidligt i digitaliseringsudviklingen, lyder det fra ekspert, som her præsenterer tre anbefalinger.

Branchenyt

Case: Den gode kundeoplevelse er sikret med en brandløsning fra DAN-doors

Luksusbilforhandler sikrer den unikke kundeoplevelse med innovative brandløsninger

Indhold fra partner

Branchenyt

Lastbilproducent lander kæmpe kommerciel ordre på elektriske lastbiler

Volvo Trucks har underskrevet en hensigtserklæring om at levere 1.000 elektriske lastbiler fra nu og frem til 2030 til Holcim, der er en af verdens største udbydere af byggeløsninger inden for bygninger, anlæg og infrastruktur. Handlen er den hidtil største kommercielle ordre på Volvos elektriske lastbiler, og de første 130 lastbiler vil blive leveret allerede i 2023 og i 2024.

E-handel

Internethandel er en stigende succes i Danmark

78 procent af befolkningen handlede online i 2022. Det var især digitale tjenester såsom køb af adgang til streaming af film og serier, der lå højt på indkøbslisten, når internetbrowseren blev åbnet. Det er blot ét af mange områder på Danmarks Statistiks nye temaside om digitalisering.

Sourcing

2023 kan være sidste krampetrækning af forsyningskrisen

Problemerne i de globale forsyningskæder efter corona-krisen og krigen i Ukraine er ved at blive løst.

Lager & distribution

Case: Kvalificeret fleksibilitet i opgaveløsningen

Dansk Transport Emballage A/S er Danmarks førende forhandler af emballage i plast til både det private og erhvervskunder.

Indhold fra partner

Innovation

Infrastrukturen for brint i Danmark er godt på vej

Green Power Denmark roser politisk delaftale om rollefordeling og ejerskab af brintinfrastruktur. Men der er behov for flere beslutninger om brintrør samt tættere sammenhæng med blandt andet udbygningen af havvind - ellers går investeringer udenom Danmark, lyder det fra den grønne erhvervsorganisation.

Innovation

Cirkulær elektronik er en gamechanger for miljøet

Man kan spare helt op til 91 procent CO2, 97 procent vand og 80 procent e-affald, hvis man køber genanvendt elektronik i stedet for ny. Det konkluderer en ny livscyklusanalyse, som Refurbed – en af Europas største markedspladser for genanvendt elektronik – har fået foretaget af det anerkendte forskningsinstitut Fraunhofer.

Branchenyt

Bæredygtighedskonference 2023 | Bæredygtige forsyningskæder - Hvordan kommer man fra snak til handling?

Glæd dig til at høre om "Bæredygtige forsyningskæder - Hvordan kommer man fra snak til handling?" af Jan Stentoft, PhD, Professor i Supply Chain Management på SDU Kolding.

Indhold fra partner

Branchenyt

Blue Yonder Recognized as a Leader in Nucleus Research WFM Technology Value Matrix 2023 for Second Year in a Row

Blue Yonder’s workforce management (WFM) solution stands out as a Leader in its ability to improve complex workforce operations for organizations, as well as its functionality and usability

Indhold fra partner

Produktion

EU slår hårdt ned på skovfældende producenter

Det skal være slut med kaffe, kakao og træ, der har været årsag til rydning eller forringelse af skov. Et vigtigt skridt i kampen mod global skovrydning, siger miljøministeren.

Strategi & ledelse

Unleashing people potential

How to unleash creative and entrepreneurial potential in practice

Indhold fra partner

IT

Kundehistorie: Digitalisering hos ILVA

Sådan har ILVA fået succes med deres digitalisering, herunder onboarding af leverandører

Indhold fra partner

Branchenyt

Supply Chain Club d. 14. juni 2023 – FULDT BOOKET

Vi er utroligt glade for at kunne fortælle, at Slimstock Nordic's kommende event på Knudhule Badehotel i Ry er fuldt booket!

Indhold fra partner

Lager & distribution

NDI GROUP sparer en hel hal med Linde smalgangstruck

Hos NDI GROUP i Brørup går det stærkt. Nordens største leverandør af dæk, fælge og hjul har vokseværk med et stærkt stigende antal dæk på lager. Nu har N.C. Nielsen hjulpet med at optimere et eksisterende lager med nyt design og nye Linde smalgangstruck. NDI GROUP har dermed sparet opførelsen af en ny hal, fået større kapacitet på samme areal og forbedret den daglige håndtering af dækkene.

Indhold fra partner

Sourcing

Scope 3 kræver dialog, dialog og dialog

87 procent af Chr. Hansens CO2-udledning foregår i scope 3. Indkøbsafdelingen arbejder derfor ihærdigt på at etablere samarbejder med leverandører om at dekarbonisere. Det sker via dialog og fælles udvikling – og ikke via benhårde kvantitative målinger. Det vigtige er at få startet en bevægelse.

Branchenyt

Explore the myths of lean

Groundbreaking when introduced, the Lean approach originates from Toyota’s car production in the 1990s. Over the years, Lean has become a common management approach, which also brings about a lot of interpretations of what it means “to be Lean”.

Indhold fra partner

E-handel

Netbutikker skal være på tæerne med nye emballageregler

Fra 2025 skal danske virksomheder selv betale for håndteringen af deres emballage, men allerede fra 2024 skal virksomhederne registrere og indberette deres emballageforbrug. Især e-handlerne skal være opmærksomme på de nye regler.

Branchenyt

Når ordentlighed bliver et konkurrenceparameter

DAN-doors har fejret 40 års jubilæum og i den forbindelse har vi interviewet direktør, Amdi Simon Kjærgaard.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere