16.11.2010  |  Strategi & ledelse

Ny lærebog om logistik

Forlaget Trojka har udgivet en ny lærebog om logistik og Supply Chain Management. Ifølge forlaget er bogen velegnet...

Forlaget Trojka har udgivet en ny lærebog om logistik og Supply Chain Management. Ifølge forlaget er bogen velegnet til bl.a. vordende markedsføringsøkonomer, handelsøkonomer og logistikøkonomer samt til brug for andre videregående uddannelser, hvor logistik og SCM indgår.
Logistik og SCM er som bekendt forbundne begreber. Logistikken er ”blæksprutten”, der samler informationerne for de produkter og serviceydelser, som kunden har bestilt. Via logistik koordineres forskellige funktioner i virksomheden, således at kundens behov tilfredsstilles, samtidig med at omkostningerne holdes nede.
Bogen behandler - med logistik som udgangspunkt - problemerne ved den stigende globalisering, som har medført øget outsourcing af opgaver, befinder sig uden for virksomhedens kernekompetencer. Derved udvides logistikopgaven fra en intern koordinerende funktion til noget langt mere vidtrækkende, herunder globalt samarbejde med transportører, leverandører, kunder og servicevirksomheder. Den stærkt udvidede forsyningskæde stiller således helt nye og vanskelige krav til de logistikansvarlige.
Bogen behandler i den forbindelse også nye SCM-styringskoncepter, som medfører integration af logistikprocesser på tværs af virksomheder.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere