30.12.2009  |  Lager & distribution

Ny arbejdsgruppe skal skabe lovgivning om højlagre

Indhold fra partner Hvad er dette?

Erhvervslivets behov for store, centrale højlagre er stigende – men der mangler dansk lovgivning på området. Dansk Industri og brancheforeningen FRI har nedsat en arbejdsgruppe, der skal etablere lovgivningen.

En stadig større del af erhvervslivet vælger i dag at centralisere lagerfunktionen til en eller få lokationer. I takt hermed stiger behovet for større distributionslagre, ofte højlagre. Der eksisterer endnu ikke lovgivning på området, hvilket betyder, at brand- og beredskabsmyndighederne ikke har et endeligt regelsæt at vurdere ud fra. Det er ifølge Langebæk Logistik problematisk, da beredskabsstyrelsen indenfor de sidste par år har måttet stille særlige krav og betingelser i 25-30 sager om året, og det har i nogle tilfælde betydet, at de involverede virksomheder har overvejet at flytte deres aktiviteter til udlandet. Det haster således, ifølge Langebæk Logistik, med at få skabt en fornuftig lovgivning på området. Dansk Industri og brancheforeningen FRI (Foreningen af rådgivende ingeniører), repræsenteret ved Torsten Langebæk, Langebæk Logistik, har i samarbejde med forsvarsministeriet nedsat en arbejdsgruppe, der skal etablere en lovgivning, som matcher de udenlandske regulativer. Arbejdsgruppen skal undersøge de moderne byggeprocesser og sammenholde dem med den måde, myndighederne behandler byggesagerne på. På det grundlag skal arbejdsgruppen give en vurdering af den eksisterende proces for myndighedsbehandling. Derudover skal arbejdsgruppen opstille risikobetragtninger og undersøge, om det er muligt at differentiere i kravene til henholdsvis bemandede og ubemandede lagre. Arbejdsgruppen forventes at være færdig med sit arbejde ved udgangen af 2010, hvorefter gruppens resultater skal danne baggrund for en politisk beslutning.
-JR

Tags: , Langebæk A/S

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere