Byggeriet af Stena Lines to nye, store færger er skudt i gang i Kina. Færgerne blev bestilt i 2018 og skal begge være 30 procent større og mere energieffektive end de tidligere færger. 

Den igangværende pandemi stopper tilsyneladende ikke Stena Line i at modernisere flåden. Således er de sidste to ud af fem færger i E-Flexer-serien, som det svenske rederi har bestilt af Stena RoRo, i gang med at blive bygget ved CMI Jinling Weihai Shipyard i Kina. 

De første to færdigbyggede færger er allerede i drift på Det Irske Hav i foråret, og den tredje færge gennemgår de sidste byggetrin og forventes at blive sat i drift på Belfast-Liverpool-ruten i begyndelsen af 2021.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De to nye, større færger, hvis byggeri netop er påbegyndt, bliver 240 meter lange med en lastkapacitet på 3.600 længdemeter sammenlignet med de første tre, som er 214 meter lange og har en lastkapacitet på 3.100 længdemeter. I alt får de større færger også 50 procent flere kahytter og senge, 30 procent øget passagerkapacitet og yderligere 15 procent lastkapacitet. 

Læs også: Stena Line tvunget til flere coronanedskæringer

”På trods af en hård tid under COVID-19-pandemien har vi vist, hvor vigtig Stena Line er for at forbinde Europas gods- og passagertransport. Vi tror på fortsat vækst og efterspørgsel på alle vores markeder, og med de nye færger vil vi være godt rustet til fremtiden”, siger Stena Lines administrerende direktør, Niclas Mårtensson.  

De fem færger i E-Flexer-modellen, der er designet og bygget i samarbejde med søsterfirmaet Stena RoRo, er blandt verdens mest moderne og effektive RoPax-fartøjer og understøtter Stena Lines ambition om at være førende inden for bæredygtig søfart.

Blandt de typiske kendetegn ved er:

Ud over de fem nybyggede fartøjer i E-Flexer-modellen vil to eksisterende færger i flåden, Stena Lagan og Stena Mersey, blive forlænget med 36 meter og modificeret med effektiv gennemførsel af på- og aflæsning på to plan samtidigt. 

Læs også: Stena Line er på forkant med den bæredygtige søfart

I alt øger det lastkapaciteten med 30 procent og tilføjer i alt 75 kahytter. De to færger forventes at være tilbage i trafik i Stena Lines rutenetværk i 2021.

”Vi bygger videre på vores vellykkede RoPax-koncept med en blanding af fragt og passagerer. Ved at modernisere og standardisere vores flåde sikrer vi, at en pålidelig drift på en endnu bedre måde kan understøtte og vokse sammen med vores kunder”, siger Niclas Mårtensson.

Stena Line har endnu ikke offentliggjort, hvilke ruter de to nye, større færger i modellen E-Flexer eller de to forlængende færger, Stena Lagan og Stena Mersey, kommer til at besejle.

De to færger, der nu er ved at blive bygget, forventes at blive leveret i 2022.

- HCL

Siden 1983 hvor Kvik A/S blev stiftet, har de åbnet over 150 butikker i Europa og Asien. Med mere end 1140 ansatte, hvoraf de 240 er ansat i Danmark, er Kvik A/S i dag en af de førende producenter af køkkendesign.

I over 30 år har Kvik A/S designet køkkener i dansk design til overraskende lave priser. I 2015 besluttede de sig for at indgå samarbejde med Slimstock A/S, og dette med henblik på yderligere at optimere deres effektivitet. "Vores gamle system var maksimalt udnyttet, og i vores søgen efter en dedikeret løsning faldt valget på Slimstock's løsning, Slim4. Den var klart bedst, og vi kunne med det samme se resultater", udtaler Operations Analyst Anne-Dorthe Ildsvad.

Eksponentiel vækst med Slim4

"En af de store fordele ved Slim4 er den store fleksibilitet i løsningen i forhold til at kunne understøtte vores forretning. F.eks. vægter de sidste 3 måneder hos os højere end de foregående måneder. Og det har vi fået tilpasset ind i løsningen på bedst mulig måde. Mens vores forretning er vokset markant alene det sidste år, er vores lager ikke er blevet meget større."

Det seneste års kraftige vækst kunne let have resulteret i et større varelager og stort pres på arbejdsprocesserne. Men det har ikke været tilfældet hos Kvik, som ikke har været tvunget til gå på kompromis med f.eks. kundetilfredsheden: "Typisk når vi har en restordre ude ved os, så er det fordi, en leverandør kikser. Det er ikke fordi, Slim4 i denne sammenhæng laver en fejl", udtaler Anne-Dorthe Ildsvad.

Hun uddyber yderligere: "Med andre ord, så ville vores forretning ikke være den samme i dag, som hvis vi ikke havde Slim4. Jeg tør faktisk slet ikke tænke på, hvordan vi så havde tacklet de udfordringer, vi har stået overfor. Mens hele den positive fremgang har stået på, har vi også bevaret en tilgængelighed på +95%.”

Hurtigere adgang til data og kort leadtime

Da Slim4 blev implementeret i slutningen af 2015, blev dele af Kvik's it-infrastruktur bedre rustet til at kunne understøtte den daglige drift. Beslutningen om at investere i Slim4 var en del af en strategi, hvis overordnede formål var at forblive de markedsførende inden for køkkendesigns. Et af midlerne var at forenkle de allerede eksisterende processer for derved at reducere omkostningerne. "Slim4 er en let og tilgængelig løsning at arbejde med. Den bliver fodret med relevant data, som vi har i vores ERP-system. Udover vores ERP system har vi integreret til vores kassesystem, som er det system, vores butikker arbejder i. Data fra kassesystemet kommer også ind i vores ERP, men blot senere end vi kan se det i Slim4. Så allerede der er vi kommet langt.", udtaler Anne-Dorthe Ildvad.

Ved at automatisere lageret har systemet sparet Kvik tid på bl.a. indkøbsprocesserne og dermed frigjort kapacitet til brug andre steder. Især over for kunderne har vi kunnet mærke, hvordan Slim4 har hjulpet forretningen: "Vi har en ekstrem kort lead time, hvilket betyder, at fra vores butikker har deadline, til at varerne er ude af døren, går der maks. 2-3 dage. Slim4 har gjort os endnu mere effektive og sikrer bl.a., at varerne bliver effektivt brugt hos os, fordi vi ikke har dem til at ligge på lageret i så lang tid", udtaler Anne-Dorthe Ildsvad.

Funktionelt lagerlejemål med tilhørende kontor beliggende i veludbygget erhvervskvarter i Holte/Øverød

SKOVLYTOFTEN 19,
2840 HOLTE

Læs mere om lejemålet her eller kontakt Andersen Erhverv A/S for en fremvisning

Det at bygge et optimalt materialehåndteringsflow begynder ikke ved købet af en truck. I stedet bør det altid begynde med en grundig analyse af dine behov og nuværende materialehåndtering, så du kan se, hvad der fungerer og hvad du ønsker ændret.

I en lageranalyse kan vi nemlig lave en simulering af dit lager og se hvordan ændringer vil påvirke din materialehåndtering – på den måde kan du se løsningerne for dig og vælge, hvad der vil fungere bedst, inden du rent faktisk får bygget (eller ændrer) dit lager.

En lageranalyse er en stor hjælp, både til dig som planlægger at få et helt nyt lager, eller til dig som ønsker at forbedre det nuværende. Den færdige simulering giver fuld dokumentation for den anbefalede løsning, og med en ”alt i én løsning” får du dokumentation, som er både teoretisk velbegrundet, og allerede afprøvet i et omkostningsfrit simuleringsmiljø!

Hvis du er på et tidligt stadie af dit nye projekt og ønsker at finde ud af mere om:

Så læs vores gratis guide, hvor vi har samlet nogle af de største fordele ved sådan en simulering. Guiden finder du her.

BluJay Solutions, oplyser i en pressemeddelelse at de nu tilbyder udvidede muligheder for Microsoft Dynamics-brugere for direkte integration gennem den nye BluJay Gateway til D365

BluJays Gateway til D365,  er tilbudt i samarbejde med NMB Solutions og er designet specifikt til D365-brugere. Løsningen er sikker, i realtid og let at administrere og integrere til BluJays kraftfulde løsninger til transportstyring, pakke, spedition og overholdelse.

”Med dette tilbud åbner BluJay og NMB Solutions en ny verden af ​​logistic, globale handelsbesparelser og kundetilfredshed for D365-brugere,” udtaler Chris Timmer, Chief Revenue Officer hos BluJay Solutions. "Kunderne drager fordel af øget produktivitet og reducerede omkostninger med en problemfri integration certificeret af Microsoft."

BluJay Gateway for D365 hjælper virksomheder, der bruger Microsoft D365 til finansiering og drift, med at fjerne udfordringer fra deres supply chain og tilbyde en række fordele:

What makes a leading electronic proof of delivery (ePOD) solution? Download our free guide to discover 5 Key features to look for in your ePOD solution.

When the last mile can account for 30% of total order fulfilment costs, it’s imperative to be in control of your end-to-end supply chain. From retail to pharma, a next generation ePOD solution delivers sustainable success across all sectors, enabling:

You can make decisions today that improve service and productivity tomorrow but how do you choose the right ePOD solution?

Investigating the themes of real-time visibility, technology, security, usability and multi-carrier performance, this guide is essential reading for all forward-thinking managers in T&L, retail and warehouse operations and supply chain strategy.

Download our guide to discover how a next generation ePOD solution can deliver undisputed excellence for your business.

Bliv nabo til Interdan og Hobbii i GDC Greve Distributionscenter

Kildebrøndevej 42-44
2670 Greve

På lokationen i Greve er der mulighed for leje af enheder i størrelsesordenen 5.000 m² - 100.000 m², med stor fleksibilitet i forhold til indretning, udvidelsesbehov mv.

Der er mulighed for hurtig indflytning med levering inden for 10 måneder.

Bliv nabo til Interdan , som er flyttet ind på de første 14.000 m² og Hobbii , som lejer 10.000 m².

Hver enhed opføres som udgangspunkt med ca. 500 m² kontor og mandskabsfaciliteter, men arealet kan tilpasses behov og ønsker.

Du kan læse mere om lejemålene her eller kontakt os for en fremvisning

Det danske frøfirma Jensen Seeds leverer årligt mere end 10.000 tons frø til sine kunder. Det er altafgørende, at der ikke sker fejl i produktionen og sorteringen af frøene. Her opstod behovet for en RFID-løsning til at spore, lokalisere og identificere.

Det danske frøfirma Jensen Seeds leverer årligt mere end 10.000 tons frø til sine kunder. Derfor er det altafgørende, at der ikke sker fejl i produktionen og sorteringen af frøene. Her opstod behovet for en RFID-løsning til at spore, lokalisere og identificere processen fra avler til fuldautomatisk rensning, sortering og pakning.

RFID-teknologi (Radio Frequency IDentification) er i højere grad begyndt at blive anvendt i flere brancher. Med RFID, også kendt som ’usynlige stregkoder’, kan man automatisk identificere et objekt ved hjælp af radiobølger og på den måde skabe øget sporbarhed og kontrol, eftersom man altid lokaliserer et bestemt objekt, på et bestemt sted, på et givent tidspunkt.

Mange virksomheder udnytter dog ikke den trådløse teknologi optimalt. Men det er langt fra tilfældet hos Jensen Seeds, der for mere end 10 år siden, tilbage i 2009, tog RFID-teknologi, fra it-virksomheden Delfi Technologies, i brug til kvalitetssikring og procesoptimering.

Bedre kontrol og øget sporbarhed med RFID

Mere end 3.000 RFID-tags sikrer i dag fuld sporbarhed hos Jensen Seeds. Der er sat tags på de store trækasser, som frøene opbevares i, så hver eneste kasse har sin egen unikke identitet, der opdateres, når kassen er tømt for det ene parti frø og bliver fyldt med det næste. Der er også støbt tags i gulvet foran lagerreoler og rensemaskiner, så man altid registrerer præcist, hvor enhver kasse med frø befinder sig.

Samtidig er de trucks, som medarbejderne bruger til at flytte de store kasser med frø rundt fra rensning og sortering og oplagring, udstyret med en RFID-læser og en tablet med tilhørende dockingstation, hvorfra alle arbejdsprocesser kan håndteres. Her registrerer man også alle flytninger af frøkasser i det centrale ERP-system (Microsoft Dynamics NAV), i samme sekund de er udført.

- Alle vores trucks fungerer som mobile arbejdsstationer. Her kan medarbejderne håndtere dagens opgaver. RFID-læserne scanner automatisk alle tags og sender data videre til de mobile tablets og vores ERP-system, forklarer Michael Olesen, der er IT & systemmedarbejder hos Jensen Seeds.

Bedre kontrol og øget sporbarhed med RFID

I arbejdet med kvalitetssikring er Jensen Seeds den første frøleverandør i verden, der i sin tid tog den trådløse RFID-teknologi i brug. I dag er Jensen Seeds ejet af DLF, som er en global frøvirksomhed, der afsætter frø til fodergræs, samt privat og professionelt plænegræs, i mere end 80 lande verdenen over. Også her er Jensen Seeds first mover, og mange andre producenter kigger derfor denne vej når det kommer til inspiration til procesoptimering, bedre kontrol og øget sporbarhed.

- Ingen andre i branchen benytter RFID til procesoptimering, som vi gør, men flere begynder nu at få øjnene op for potentialet og kigger derfor vores vej, siger Michael Olesen.

Jensen Seeds’ produktionsfaciliteter er placeret i Birkum sydøst for Odense. Virksomheden ejer 26.000 m2 jord, og fabrikken dækker 8.000 m2, der bruges til behandling og opbevaring af frø samt kontor. Når Jensen Seeds modtager frø fra avlerne, sikrer et fuldautomatisk system med syv frøbehandlingslinjer, at man opnår de bedste resultater og en ensartethed i kvalitet og udbytte.

Kvalitetssikring og eliminering af fejl

For at opnå den højeste kvalitet og renhed af frøene anvender Jensen Seeds den mest avancerede teknologi og udstyr i produktionen. RFID-systemet fra 2009 er for nyligt blevet opgraderet med nyt udstyr fra Delfi Technologies, så man har fremtidssikret sporbarhedsprocessen med ny teknologi.

Frøene modtages fra avlerne i meget store portioner, ofte 40-60 tons ad gangen fra den enkelte avler. Produktionen foregår efter kundens krav. Under frørensningsprocessen kontrollerer Jensen Seeds konstant kvaliteten. Når kvaliteten opfylder virksomhedens høje standarder, og renheden er mindst 99,9%, pakkes frøene til kunderne, der er store havefrøfirmaer i Europa, Nordamerika og Fjernøsten.

- I arbejdet med kvalitetssikring, sørger RFID-systemet for, at der ikke sker fejl. Samtidig opnår vi fuld sporbarhed, da vi ved hjælp af RFID-tags altid kan spore præcist, hvor en bestemt kasse frø befinder sig, fortæller Michael Olesen.

Sparer mange penge

Konsekvensen af fejl er en omkostningsfuld affære, og det er der helt enkelt ikke plads til. Michael Olesen fortsætter:

- RFID-systemet eliminerer risikoen for, at to forskellige frøsorter bliver blandet sammen. Det er en klar gevinst, som man ikke kan komme udenom. Der er simpelthen ikke plads til at lave fejl, da det vil betyde tab i størrelsesordenen på 100.000 kroner eller mere, når man risikerer at skulle kassere hele kasser med frø. Vigtigst af alt, så sikrer systemet at kunderne altid får det rigtige produkt.

Et af kravene til løsningen og RFID-udstyret var, at det skulle være ekstremt robust, fordi lager- og produktionshallerne kan være støvede, og der kan forekomme rystelser. Truckterminalerne er særligt egnet til industri og er især ideel til lager og varehuse, hvor de ofte bliver udsat for tab på gulv, støv, snavs, m.m.

Mange fordele ved RFID

Hos Jensen Seeds nævner man følgende fordele ved RFID-systemet:

Om Jensen Seeds

Jensen Seeds er et velkonsolideret og moderne frøproduktionsfirma, der kunne fejre sit 50-års jubilæum den 10. maj 2012. Virksomheden har siden 2017 været ejet af DLF, som er en global frøvirksomhed, der afsætter frø til fodergræs, samt privat og professionelt plænegræs, i mere end 80 lande verdenen over. Jensen Seeds er verdens førende producent af spinatfrø, der udgør 80 procent af virksomhedens produktion.

Om Delfi Technologies

Delfi Technologies er en europæisk it-virksomhed, der udvikler og sælger stregkodeløsninger i forbindelse med vareregistrering og elektroniske hyldeforkanter - primært til detail-, lager og logistikbranchen, samt sundhedsvæsnet. Delfi Technologies er vokset markant de senere år og råder i dag over 100 medarbejdere med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Italien og Vietnam.

Da coronakrisen rasede, var behovet for værnemidler i sundheds- og plejesektoren ekstra stort. Med en officiel anerkendelse fra Lægemiddelstyrelsen trådte Lemvigh-Müller til og aktiverede sit leverandørnetværk i hele verden.

I forbindelse med at Danmark lukkede ned den 11. marts, og COVID-19 begyndte at florere herhjemme, blev regionernes normale indkøbsaftaler suspenderet. Det var nødvendigt at få sat flere leverandører i spil for at dække sundheds- og plejesektorens enorme behov for f.eks. mundbind, filtermasker, visirer og engangshandsker samt håndsprit. En af de leverandører, der trådte til under krisen, var Lemvigh-Müller.

"Det er rart med en leverandør og samarbejdspartner som Lemvigh-Müller, der leverer som lovet, og som man kan stole på, også i denne specielle tid vi pt. befinder os i”, siger Claus Willamar Ehlers, der er indkøbscontroller i Kerteminde Kommune.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det kræver blåstempling i form af en officiel anerkendelse af Lægemiddelstyrelsen, hvis man skal levere værnemidler til det offentlige, og dét fik Lemvigh-Müller kort tid efter nedlukningen af Danmark.

Læs også: SAS Cargo har fragtet millioner af værnemidler under coronakrisen

”Vi havde en del værnemidler på lager, som kunne leveres med det samme, og så gik vores Marked-Indkøb-team ellers i gang med at aktivere vores store leverandørnetværk i hele verden og source alt det, vi overhovedet kunne via vores eksisterende leverandører og samtidig få sat nye leverandører i spil”, siger Allan Mikkelsen, der er salgschef med ansvar for B2G, Lemvigh-Müller.

Kun godkendte værnemidler
Selvom behovet for værnemidler var nærmest umætteligt, var det for Lemvigh-Müller ikke et spørgsmål om at tage så mange nye leverandører ind som muligt. Fokus var på at samarbejde med de rigtige leverandører, der kunne leve op til kravene i sundheds- og plejesektoren, understreger Allan Mikkelsen.

”Vi rykkede meget hurtigt, men selvfølgelig uden at vi gik på kompromis med produktkvalitet og -sikkerhed. For at sikre at produkterne opfyldte alle krav var vi i tæt dialog med leverandørerne, og vi sendte datablade via Regionerne forbi Sundhedsstyrelsen og fik godkendt alle produkter på forhånd, før vi købte. Vi har kun solgt godkendte værnemidler”, siger han.

Læs også: Lemvigh-Müller styrker indkøbsafdeling med ny ansættelse

Salgschefen fortæller endvidere, at efterspørgslen på værnemidler er blevet mere normaliseret i takt med den gradvise åbning af Danmark, men at der er en opmærksomhed i den offentlige sektor på at ruste sig til en eventuelt 2. bølge af COVID-19. Det er der også hos Lemvigh-Müller.

”Vi leverer fortsat værnemidler til den offentlige sektor og har samtidig fokus på, at vi skal være klar til at levere, hvis der kommer en bølge to, så vi er i tæt, løbende dialog med vores store leverandørnetværk og udvider fortsat netværket, så vi har så mange strenge at spille på som muligt”, siger Allan Mikkelsen.

- HCL

Sider

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere