Aviva Investors og den internationale logistik- og ejendomsudvikler, Verdion, åbner dørene for lejer nummer to i den første færdigbyggede del af den nye logistikpark E20 Park Copenhagen.

Det går godt med udlejningen af nye logistikkvadratmeter i Danmark for tiden – i hvert fald, hvis man spørger Aviva Investors og den europæiske ejendomsinvestor og- udvikler Verdion. Sammen står de bag det meget store logistikbyggeri, E20 Park Copenhagen, langs E20-motorvejen ved Solrød.  

På under en måned efter færdiggørelsen af byggeriets første fase er den første bygning i E20 Park Copenhagen nu allerede fuldt udlejet. Først flyttede børnetøjsbrandet, Molo A/S, ind, og denne gang gælder det den nordiske dækimporter, NDI Group, som nu flytter ind i den færdigbyggede del af E20 Park Copenhagen. Her får den sydjyske virksomhed en 6.302 kvadratmeter stor logistikcentral at boltre sig på. 

Med E20 Park Copenhagens topmoderne faciliteter og placering klos op ad E20 motorvejen kan NDI Group nu tilbyde sine kunder hurtigere levering og et udvidet produktsortiment.  

Læs også: Første lejer flytter ind i Solrøds nye logistikcenter

”De nye logistikfaciliteter i E20 Park Copenhagen vil sikre os profitabel vækst og effektiv drift i overensstemmelse med vores 2024-strategi samt optimeringen af vores lagerbygninger, som er et stort fokusområde for os i øjeblikket på tværs af Danmark, Norge og Sverige”, siger Allan Pedersen, som er NDI Groups CCO, og fortsætter:  

”Samtidig er faciliteterne i E20 Park Copenhagen energieffektive, og forventningen er, at bygningen får bæredygtighedscertificeringen DGNB Gold, da den er bygget i henhold til strenge miljøstandarder. På den måde kan vi kombinere en rentabel drift med at tage hensyn til miljøet, hvilket er utrolig vigtigt for os. Vi ser frem til at tage de nye faciliteter i brug, blive en del af E20 Park Copenhagen og tage det næste skridt på vores vækstrejse”.

Moderne faciliteter og en strategisk placering              

Også hos Verdion er der glæde at spore i forhold til den nye underskrift. Verdions danske Commercial Manager, Daniel Carstens, siger: 

”Vi kan helt sikkert mærke, at efterspørgslen på moderne logistikkvadratmeter er stigende, og vi er naturligvis glade for interessen for E20 Park Copenhagen. Begge virksomheder blev tiltrukket af den stærke ESG-profil, vi bygger efter, samt af den høje kvalitet af bygningsmaterialer, vi anvender, såvel som muligheden for at kunne flytte ind hurtigt”.

Udviklingen af E20 Park Copenhagen fortsætter støt, og et større distributionscenter på 37.000 kvadratmeter er også undervejs med mulighed for spekulativt byggeri og enhedsstørrelser fra cirka 7.000 kvadratmeter og opefter. Det vil stå klar til indflytning i første kvartal næste år.  

- KCP

Analysefirmaet Gartner udpeger IFS som den stærkeste leverandør på Enterprise Asset Management-markedet. IFS har den største markedsandel og vækst sammenlignet med konkurrenterne SAP, IBM, Infor og Oracle.

IFS indtager førstepladsen i Gartners netop offentliggjorte analyse af EAM-markedet (Enterprise Asset Management). Med en markedsandel på 18 procent og en årlig vækst på 29.1 procent lægger IFS sig i spidsen af markedet foran tunge konkurrenter som SAP, IBM, Infor og Oracle. En væsentlig årsag til IFS’ stærke markedsposition er et dybt branchekendskab, virksomhedens Cloud-løsning og smidige integration.  

Rapporten The Gartner Market Share: Enterprise Resource Planning Worldwide, 2021 giver et overblik over markedsandele og vækst på ERP-markedet, herunder også underkategorier af ERP som EAM, der analyseres separat.  

IFS’ EAM-løsning er en fleksibel cloud-løsning, der er designet til at håndtere komplekse aktiver i energisektoren, byggeriet, produktionsindustrien, serviceindustrien, luftfart og militær. Løsningen automatiserer administration og kontrol af vedligehold og performanceoptimering af anlægsaktiver på en fælles platform, som kan tilgås offline og online via en app.  

nShifts transportørbibliotek runder nu 1.000 transportører, så kunderne kan tilbyde endnu flere leveringsmuligheder og øge deres geografiske rækkevidde.

nShift har forstærket sin kapacitet, fleksibilitet og geografiske rækkevidde ved at føje nye samarbejdspartnere til deres transportørbibliotek. nShift kan nu sætte kunderne i forbindelse med over 1.000 transportører gennem verdens største transportørbibliotek. 

Virksomheder bør sikre, at de tilbyder leveringsmuligheder, som både passer til deres forretning og til kunderne. Med nShifts løsninger til delivery management får kunderne adgang til et stort udvalg af transportører og kan hurtigt oprette nye transportører i deres system og automatisere book- og printprocessen. 

nShift gennemgår og udvider hele tiden udbuddet af transportører for at tilbyde de bedst mulige løsninger til deres kunder.  Den seneste udvidelse omfatter også transportører, som bidrager med ægte innovation på markedet og giver kunderne mulighed for at: 

Biblioteket forbinder stort set alle større transportører i Europa med mange lokale transportører. De har også for nylig tilføjet transportører i både USA og Canada. 

Læs også: DI: Transportører kan ikke løfte klimainvesteringer alene

"De rette leveringsmuligheder er afgørende for at skabe den bedst mulige kundeoplevelse.  Ved at føje endnu flere transportører til vores bibliotek kan vi give vores kunder mulighed for at tilbyde flere leveringsmuligheder og øge deres geografiske rækkevidde”, siger Johan Hellman, der er Vice President for Product & Carrier hos nShift.

"Et bibliotek med over 1.000 transportører handler dog ikke kun om størrelsen.  Mange af de nye transportører, vi samarbejder med, bidrager med yderligere leveringsmuligheder til vores kunder og giver dem mulighed for at yde en bedre service til forbrugerne.  Uanset hvad der er behov for, kan nShift give kunderne færre bekymringer og en smartere måde at håndtere levering på". 

- KCP

Carlsberg Group is one of the leading brewery groups in the world today, with almost 700 global and local brands. Carlsberg selected Blue Yonder’s transport management system (TMS) to manage outbound transport to customer sites in Western Europe.

Carlsberg made the decision to move the TMS from on-premises to the cloud. Taking only 3 months, the move was a complete success.

Hear from Samantha Scott, Sr. Director, Carlsberg Global Business Services, on why they migrated to cloud, how they went about it, and the benefits and the lessons learned. This is a key market for Carlsberg, making up 46% of group volume and contributing 53% of group profit.

Watch the video >> here

POPL – en burgerbar der oprindeligt startede som et Noma pop-up koncept tilbage i 2020. Et pop-up der, mildt sagt, gik over alt forventning eftersom de trak lange køer og begejstrede anmeldelser til sig. Deres burgere blev hurtigt kendt som ’’Noma-burgere

I maj 2022 åbnede POPL officielt deres nye Takeaway Bottleshop, og i den forbindelse fik de installeret nye elektroniske hyldeforkanter, som skulle gå ind og skabe blikfang på sin helt egen måde.

FRA MANILAMÆRKER TIL ELEKTRONISKE HYLDEFORKANTER

Lige så snart man åbner døren ind til POPL burgerbar, så får man hurtigt øje på et skilt hvorpå der står ’’Byens Bedste Takeaway 2021’’. Et velfortjent skilt, som hurtigt indikerer, at man næsten må være landet rette sted. Hvis man drejer blikket lidt til højre i POPLs takeaway-afdeling, så bliver man helt automatisk trukket ind i et mindre vinshow, hvor man ikke er i tvivl om, at der også her er kræset med udvalget. De åbne vinkølere består af naturvine af høj kvalitet til en fair pris. Vinene er anskaffet fra Nomas vinkælder og andre importører i København. Flere af vinene får de kun hjem i en håndfuld eksemplarer, derfor bliver der ofte skiftet ud i sortimentet, derved er en dynamisk og nem skilteløsning en god hjælp i hverdagen.

Kristian Rise som kommer frem bag disken og introducerer sig selv som POPLs Beverage Manager, han er hurtigt fremme for at vise deres færdigimplementeret elektroniske hyldeforkanter, som giver lige præcis det blikfang han havde håbet på.

- Drømmen var at give vores Bottleshop et udtryk der gik væk fra de almindelige manilamærker, som oftest bliver brugt i lignende tilfælde. Inden åbningen stod vi derfor og manglede et kvalitetsprodukt, der kunne arbejde sammen med vores egne specialudvalgte kvalitetsprodukter. Det er vigtigt for os med at godt blikfang og en nem tilgang til integrationen i hverdagen, fortæller Kristian.

HURTIG IMPLEMENTERING

- Jeg gik faktisk rundt i supermarkedskæden, MENY, hvor jeg fik øjnene op for hyldeforkanterne de har på deres hylder, og det var faktisk dér jeg fik tanken omkring elektroniske hyldeforkanter til vores nye Bottleshop. Jeg var dog lidt nervøs for, om det blot var noget der blev forhandlet og installeret til større kæder med flere tusinde varer, eller om vi hos POPL kunne være med i gamet, med vores mindre men vigtige installation. Heldigvis var der ikke langt fra tanke til handling, så da jeg tog dialogen med Delfi Technologies, gik der lige omkring en tre ugers tid, så havde vi vores elektroniske hyldeforkanter implementeret og var derfor helt klar til vores åbning af butikken, fortæller Kristian Rise.

Integrationen hos POPL er oprettet igennem Delfi Technologies, så personalet hos POPL hurtigt igennem et Excel-ark kan tilføje, slette og ændre deres informationer på hyldeforkanterne, så de besøgende altid er opdateret omkring varens navn, årgang, land og pris. Det hele sker via en Breece Cloud Plug & Play løsning, hvor de har fået tilkoblet en enkelt trådløs antenne i butikken, som er tilsluttet et internetstik - simpelt og let.

OM POPL BURGER

På Christianshavn i et hyggeligt industrielt miljø, der finder du POPL Burger, hvor folkene bag Noma står bag den populære burgerbar. 
I det fine hjørnehus kan du glæde dig til økologiske og veltilberedte burgere og håndlavede vegetariske burgere samt specieludvalgte vin og øl, som du kan nyde som take-away eller endnu bedre, i deres flotte restaurant indenfor eller udendørs, hvor du får udsigten til havnen. Navnet POPL er delvist inspireret ordet populus i betydningen mennesker og så poppeltræet som et symbol på deres kærlighed og respekt for naturen.

Logimatic bliver nu en del af Axcels nye nordiske automationsgruppe og fusionerer samtidig med gruppens andet danske selskab Picca Automation. Axcel styrker derved sin udviklingsstrategi om at skabe Nordens førende automationshus.

Axcels nye gruppe består derved af de to fusionerede danske virksomheder Picca og Logimatic samt af svensk-norske Acobia, som Axcel købte i marts. Logimatic fastholder sine nuværende aktiviteter i Aalborg og Værløse og ejere og ledere fortsætter som hidtil med en betydelig ejerandel.

“Vores vision er at bygge Nordens største og bedste leverandør af komplekse automationsløsninger, hvorfor partnerskabet med Logimatic Engineering er et helt naturligt skridt på rejsen. Vi ser frem til at få Logimatic Engineering med i gruppen og skabe en endnu stærkere virksomhed for både kunder og medarbejdere”, siger Christoffer Müller, der er partner i Axcel.

Logimatic har siden 1987 lavet design og leveret komplette el- og SRO-anlæg, SCADA-systemer, PLC-styringer og kommunikationsnetværk. Gennem mangeårige kunderelationer har Logimatic etableret sig, som en af markedets fortrukne automationspartnere indenfor marine, spildevand, fjernvarme, energi og forsyning.

Læs også: Strategisk opkøb samler tre fryseteknologier i én virksomhed

”I Logimatic ser vi frem til at blive en del af automationsgruppen og ikke mindst til den tætte relation til Picca, der betyder, at vi nu tilbyder en bredere pallette af kompetencer. Fusionen er det rigtige sted at videreudvikle de systemer og produkter Logimatic har installeret hos vores kunder”, siger Troels Severinsen, Logimatic’s adm. direktør, der til dagligt leder virksomheden i Aalborg.

I Værløse er Per Ghodt bag roret. Med fusionen vil den samlede stab fremover bestå af 150 medarbejdere fordelt mellem Aalborg, Værløse, Søborg, Silkeborg, Troldhede, Thisted og Randers. 

”Vi glæder os over, at vi sammen kan styrke både vores kapacitet og kompetencer markant. Logimatic har gennem flere årtier haft succes med innovative projektløsninger og sammen kan vi øge ambitionerne for vores fremtidige udvikling af ny teknologi. Vi vil fremover være stærkt placeret både i forhold til vores kunder, men også i forhold til rekruttering”, tilføjer Henrik Jensen, som er adm. direktør hos Picca.

Alle Logimatics aktiviteter i Aalborg og Værløse samt arbejds- og projekttilgange fortsætter som hidtil.

- KCP

Produkter findes i alle former, størrelser og vægtklasser - og hvis de skal lagerføres - skal de opbevares sikkert, samtidig med at pladsen skal udnyttes.

Hvis godset er pladskrævende og tungt, er det fristende simpelthen at opbevare det på paller direkte på gulvet, men det er ikke den bedste udnyttelse af lagerets kvadratmeter. Derimod kan det udgøre en sikkerhedsrisiko for personale og trucks.

Heldigvis har pallereoler alsidigheden til at opbevare stort set ethvert produkt, inklusiv tungt og pladskrævende gods der kan stå på alle palletyper – uanset om det er euro-, chep-, genbrugspaller eller netkasser.

Hvad består pladskrævende og tunge artikler af? Det kan være alt fra stakke af mursten til længder af stål, tønder til metalcontainere med føldder. Alle har de brug for at blive opbevaret, men samtidig skal de ikke hindre at din lagerlogistik er velfungerende.

Uanset produkttype er der altid en passende lagerløsning. Herunder ses forskellige systemer med pallereoler der alle kan opbevare pladskrævende gods.

Pallereoler

Standard pallereoler der består af vertikale gavle med horisontale bjælker, hvorpå godset hviler.

Dette er en af de mest almindelige og effektive løsninger, da den kan opbevare gods i forskellige længder, bredder, højde og vægtklasser. Fordelene er:

Pallereoler er ideelle, når du ønsker hurtig, regelmæssig og let adgang til lagergodset. Imidlertid er der behov for en plukkegang mellem hver reolrække, og derfor er denne lagerløsning ikke lige så kompakt som andre alternativer.

Dybdestablingsreoler

Den reelle fordel med dybdestablingsreoler ligger i den kompakte opbevaringsform. Håndtering med gaffeltrucks sker fra systemets ene side.

Lagring og pluk af paller sker på en specifik måde, hvor de øvre niveauer anvendes først. Med denne lagerløsning kan dette system opbevare op til 75 procent mere, sammenlignet med konventionelle pallereoler.

For at forebygge skader forårsaget af påkørsel af gaffeltrucks kan systemet udstyres med sikkerhedstilbehør som stolpebeskyttere.

Gennemløbsreoler

Denne lagerløsning betjenes af gaffeltrucks fra begge sider af reolerne. Pallerne lagres i den ene side og ruller ved hjælp af rullebaner og tyngdekraften ned i den anden ende, hvorfra de plukkes.

Dette system kan også udstyres med flere former for sikkerhedsudstyr for at forebygge skader på reolerne.

Push back reoler

Push back reoler er en glimrende løsning, hvis du håndterer dit gods efter Last In, First Out (LIFO) princippet. De fungerer således: en gaffeltruck placerer pallen på en vogn der hviler på skinner eller ruller. Når den næste palle placeres i systemet, vil den først anbragte palle blive skubbet baglæns på skinnerne eller rullerne, der har en let skråning (3-4 grader). Gaffeltrucken skal derfor være i stand til at skubbe den akkumulerede pallevægt.

Når en palle plukkes vil den bagvedliggende palle rulle fremad og være klar til pluk. Den kan ikke køre udover fronten (så længe den bevæger sig forsigtigt) takket være bremse- eller stopklodser.

Pushback pallereoler udgør en kompakt lagerløsning, med op til 90 procent større kapacitet end udvalgte alternativer.

Reolerne giver hurtigere adgang til pallelokationer end dybdestablingsreoler, fordi lagring og pluk sker uden for systemet. Dermed reduceres risikoen for påkørselsskade fra gaffeltrucken.

Så tilbage til spørgsmålet om opbevaring af pladskrævende og/eller tungt gods. For det første skal du nøje overveje dit lagerlayout samt de produkter du har behov for at opbevare. Sidst men ikke mindst skal du tage hensyn til behovet for andet udstyr, for eksempel gaffeltrucks.

Har du brug for at opbevare gods med hurtig omsætning? Eller skal du vælge mere kompakt lagring men så gå på kompromis med adgangsfrekvensen?

Svarene på disse spørgsmål vil hjælpe dig til at finde den lagerløsning, der passer bedst til din lagerlogistik.

Mindre stress i ruteplanlægningen, mere overskud på dine ruter.

I vores logistikplatform har vi nu indbygget ruteplanlægnings algoritmer.
Funktionen er meget enkel at bruge. Med et klik på knappen producerer vi optimerede ruteforslag til dine planlæggere, som herefter kan tilpasse ruterne til eventuelle specielle ønsker eller specielt gods.

Der er en stribe fordele ved at bruge integrerede algoritmer til at optimere ruteplanlægningen.

 1. kortere planlægningstid
 2. bedre kundeservice og -tilfredshed
 3. mindre stress
 4. bedre ruter
 5. mindre brændstofforbrug
 6. mindre Co2 udstød
 7. reducer udgifter til planlægning og ture
 8. bedre belægningsgrad
 9. Skarp ETA beregning
 10. integreret med ordrer – dvs ingen import
 11. multiple stops
 12. vidensdeling
 13. klare arbejdsprocesser

Reducer dine omkostninger og dit Co2 aftryk sammen med os.

Læse mere på: https://solutionweb.dk/autorouteplanner/

CF MATIC i Thisted fortsætter under nyt ejerskab. Det bliver Danmarks største automationshus BILA GROUP med hovedkontor i Nykøbing Mors, der pr. 20. maj 2022 overtager konkursboet og således sikrer en fortsættelse af aktiviteterne i virksomheden.

Mandag 23. maj kunne de 20 medarbejdere i automatikfirmaet CF MATIC igen møde ind på deres arbejdsplads på Vilhelmsborgvej 8 i Thisted efter en uvis periode. Det nye er, at ejeren og ledelsen nu befinder sig 26 km derfra. Som ejer af CF MATIC har BILA A/S således til hensigt at fortsætte CF MATICs aktiviteter og færdiggøre de igangværende projekter, hvoraf størstedelen er til større kunder i medico- og fødevareindustrien.

”Det er vigtigt for mig at understøtte udviklingen i lokalområdet her i Thy, hvor jeg selv stammer fra, og hvor ideen til BILA oprindeligt opstod. På den måde har vi allerede solide rødder i Thy”, siger Jan Bisgaard Sørensen, der er CEO i BILA Group, og fortsætter:

”Vi kender mange af medarbejderne i CF MATIC, så derfor ved vi, at det er meget dedikerede og kompetente medarbejdere med værdier, der passer godt til BILA’s virksomhedskultur, så vi glæder os meget til at samarbejde med vores nye kolleger i Thisted”.

Læs også: KILDE Automation bliver en del af BILA Group

De enkelte virksomheder i BILA Group specialiserer sig i automatisering rettet mod forskellige produktionsformer og kundesegmenter. Med CF MATIC udbygges kompetencerne primært indenfor medico-industrien.

Samtidig udvikler BILA Group best practice på alle relevante områder som projektstyring, systematik i maskin- og løsningsudvikling, softwareudvikling og meget mere. Målet er at kunne levere de bedste løsninger til kunderne, have tilstrækkelig kapacitet samt at kunne tilbyde service internationalt. Men opkøbet betyder ekstra fokus på medico-branchen, hvor BILA allerede har en del aktiviteter.

”Ambitionen er at blive den førende leverandør til medico-branchen, hvor de kompetencer CF MATIC har opbygget de seneste år kan bidrage til at øge hastigheden i den udvikling. Vi ser frem til at indgå i tætte og langvarige relationer med CF MATICs hidtidige samarbejdspartnere, og så glæder jeg mig meget til at byde teamet i Thisted velkommen i BILA-familien”, siger Jan B. Sørensen.

- KCP

Implementering er uden tvivl den mest udfordrende – og mest risikable – fase af et WMS-projekt. Enhver i branchen har enten hørt eller kan dele en WMS-implementeringshistorie, der var forsinket eller massivt over budget… og nogle gange begge dele.

Når du vælger et WMS til din webshop, skal du sikre dig, at du har en klar forståelse af leverandørens implementeringsproces, før du underskriver en kontrakt.

Hos Tecsys har vi et specifikt webshop WMS, der er designet til at gå fra indledende scoping-interview til live på 28 dage. Når kunderne hører den tidsramme, bliver vi altid spurgt: “Hvordan er det muligt?”

Bill Denbigh fra Tecsys gennemgår de trin og processer, Tecsys bruger til at implementere WMS på 28 dage.

Implementeringsplan for webshop WMS
Hos Tecsys deler vi implementeringen op i fire faser. Hver fase er syv hverdage og har et kontrolpunkt i slutningen for at sikre, at projektet er på rette spor. Fasen skal afsluttes med succes, før du går videre til næste fase.

Fase 1: Forstå din virksomhed og projektets omfang
Ved starten af ​​et implementeringsprojekt er det meget vigtigt for Tecsys at lære om jeres virksomhed og i samarbejde med jer at definere, hvordan systemet vil understøtte jeres lagerstyring. Nedenfor er de trin, vi gennemgår i fase et:

Fase et markeres som afsluttet, når begge parter er blevet enige om en SOP (Standard Operating Procedures) for lageret og en implementeringsplan med foreløbige datoer og navne tildelt hver opgave.

Fase 2: Byg systemdata, konfiguration og grænseflader
Ved at bruge al den information, vi indsamlede i fase et, bygger Tecsys din webshop WMS, mens du eller din systemintegrator bygger ERP/webshop-integrationen. Her er trinene til fase to:

Fase to er markeret som afsluttet, når begge parter er blevet enige om, at alle data bæres korrekt over, og mastertabellerne er korrekt indlæst.

Fase 3: Test systemet og processerne, træn nøglemedarbejdere
Nu er webshop WMS’er bygget, og dataene er på plads. Næste trin er at teste og uddanne lagerets nøglemedarbejdere til superbrugere. Nedenfor er trinene i fase tre:

Fase tre markeres som afsluttet, når begge parter godkender go-live-planen.

Fase 4: Udrulning og oplæring af resterende personale
Selve webshop WMS go-live er den sidste fase af implementeringsplanen. Nedenfor er de trin, der er involveret i fase fire:

Forberedelse er nøglen til succes
Min bedste anbefaling er at I skal være forberedt, før I begynder fase et af denne implementeringsplan. Alt det hårde arbejde, I gør på forhånd, vil virkelig hjælpe med at gøre implementeringen så smidig som muligt for din virksomhed.

Den vigtigste fordel ved hurtig implementering er, at den reducerer risikoen og forkorter time-to-value. Tecsys har haft mange succesfulde go-lives for vores WMS, når de fulgte denne 28-dages implementeringsplan. Tecsys WMS er designet til hurtigt at få din virksomhed op at køre på et fuldt integreret e-handels lagerstyringssystem, så du kan reducere dine omkostninger og begynde at spare penge.

Læs mere om Tecsys WMS til webshop.

Besøg Tecsys blog side, og find flere relevante indlæg.

Sider

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere