Med fem nye projekter og en bevilling på lige knap 40 millioner kroner styrker Industriens Fond nu danske virksomheders arbejde med gøre deres værdikæder cybersikre. Projekterne skal aktivere over 250 primært små og mellemstore virksomheder i forløb, der med forskelligt afsæt skal løfte den digitale sikkerhed i virksomhedernes kontaktflader og derigennem styrke konkurrenceevnen.

Projekterne har alle fokus på at skabe ny, praktisk anvendelig viden til gavn for dansk erhvervsliv - både for virksomheder, der i forvejen arbejder med cybersikkerhed, og dem, der kun lige er kommet i gang.

”Virksomheder indgår i utallige partnerskaber som led i handel og samarbejde på tværs af industrier og kontinenter – især digitalt. Derfor skal cybersikkerhed selvfølgelig også tænkes bredere end virksomhedens egne it-systemer. Sikkerhed i værdikæderne er et forholdsvist underbelyst emne - og det skal de her projekter ændre på, mens de gør en forskel for virksomhederne”, siger Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond. 

”Vi vil rigtig gerne understøtte, at forskning om henholdsvis cybersikkerhed og værdikæder bliver tænkt sammen og omsat til ny viden, som virksomhederne kan implemente. Den tværfaglighed bliver bragt i spil i projekterne “Cybersikkerhed og forretningskontinuitet” og “Cybersecurity of supply chains”, siger Malene Stidsen. 

To af projekterne tager udgangspunkt i henholdsvis robot- og fødevareindustrien, der er særligt følsomme i forsyningskæderne på hver deres måde. Her er det forventningen, at der skal skabes viden og erfaringer, der kan bruges i lignende brancher. Derudover skal projektet "Styrket Cybersecurity for SMV” med Erhvervshus Midtjylland nå de mindre virksomheder, hvor modenhedsniveauet er lavt. 

Læs også: Grønt lederskab i it-industrien

”Vi har lagt vægt på, at der er en god synergi mellem projekterne, og at de samtidig dækker forskellige målgrupper. Lige nu er der stor forskel på, hvor langt virksomhederne er i arbejdet med cybersikkerhed. Men uanset om man er en større eller mindre virksomhed, vil det kun blive vigtigere for konkurrenceevnen, at man har styr på cybersikkerhed - både inden for sin egen digitale matrikel og i værdikæderne”, slutter Malene Stidsen.  

Om de fem projekter: 

Læs mere her.


- PiB

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få viden og inspiration direkte på mail.

Vil du gerne blive klogere på hvordan din virksomhed kan blive mere effektiv, mere konkurrencedygtig og mere tilpasset til den moderne forretningsverden? Svaret på det spørgsmål kan muligvis besvares gennem vores nyhedsbrev om EDI, digitalisering, ERP og meget mere!

5 gode grunde til at tilmelde sig vores nyhedsbrev

  1. Du holder dig opdateret: Teknologien og forretningslandskabet ændrer sig konstant. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev får du de seneste opdateringer om EDI, digitaliseringstrends og integrationsteknologier, der kan forme din virksomheds fremtid.
  2. Du får inspiration til hvordan du kan effektivisere din virksomhed: Lær hvordan løsninger som EDI og B2B-webshops kan hjælpe dig med at effektivisere dine forretningsprocesser, gøre samhandlen med kunder og leverandører nemmere, og optimere dine forsyningskæder med koncepter som 3PL, konsignation og dropshipping.
  3. Skarpt fokus på Tax Compliant E-Invoicing: Hold dig ajour med de seneste ændringer inden for tax compliant e-invoicing på landeplan. Vi holder dig opdateret på nye og kommende krav samt deadlines, så du kan sikre, at din virksomhed forbliver i overensstemmelse med de gældende regler og undgår potentielle sanktioner.
  4. Du kan læse praktiske cases: Læs om succesfulde cases fra vores kunder, der har oplevet fordele ved at implementere vores løsninger. Find inspiration til at løse dine egne udfordringer og udnytte mulighederne for vækst.
  5. Du får invitationer til webinarer og events: Vores nyhedsbrev giver dig adgang til spændende webinarer og events, hvor du kan interagere med eksperter og branchefolk, og få hands-on viden om de seneste tendenser og bedste praksis.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du kan også til enhver tid melde dig fra igen, hvis du ikke længere ønsker at modtage vores opdateringer.

According to the United Nations, unsustainable patterns of the world’s consumption and production are the main causes of climate change, biodiversity loss, and pollution. Governments and citizens should work together to improve resource efficiency, reduce waste and pollution, and shape a new circular economy for a sustainable future.

But what exactly is the circular economy? How can supply chains adapt to this new model? How will it impact warehousing, and what can we do ‘here and now’ to improve supply chain sustainability? 

Our guest speaker, Joakim Kembro, Associate Professor at Lund University, and our Product Manager, Mikael Brorsson, will give insight into these topics.

In this 30-minute webinar, you will learn:

Can’t join us on this date? Don't worry, we've got you covered! Register anyway, and we’ll send you the recording, so you won't miss out on the valuable insights shared during the webinar.

Read more here.

Kalundborg Havn

portofkalundborg.dk/

Branche/Sektor:

Fragt + distribution

Microsoft's Release Wave 2 2023 byder på ny funktionalitet og optimerede arbejdsprocesser i Dynamics 365 Supply Chain Management.

Ændringer af indkøbsordrer koster tid, og det kan være svært at beslutte, hvordan man bedst reagerer på forstyrrelserne og afbøder følgerne.

Nu er der snart hjælp at hente, idet Microsoft introducerer AI-funktionalitet, som guider til den bedste løsning, når et eller andet påvirker en indkøbsordre.

Funktionen hedder Dynamics 365 Copilot, og den tilbyder rådgivning af medarbejderen, når der kommer nye oplysninger. Copilot hjælper med at filtrere og organisere ændringerne og foreslår handlinger, basereret på en analyse af deres følger længere nede i systemet. Den viser, hvilke planlagte salgs-, produktions- og vedligeholdelsesordrer, der bliver påvirket af ændringerne.

Copilot og de øvrige nyheder i Release Wave 2 lanceres efter planen mellem oktober i år og marts 2024. Microsoft understreger dog, at der kan ske ændringer undervejs.

Brugere af Dynamics 365 Supply Chain Management kan også glæde sig over nye funktioner og forbedringer, som gør hverdagen nemmere og optimerer processer:

Automatisk følgeseddelsopdatering: Lagermedarbejderen får mulighed for at opdatere følgesedlen på håndterminalen, så han/hun sparer turen hen til PC’en for at taste følgeseddelsnummeret og kalde den frem.

Automatisk dannelse af returlabel og automatiseret returproces via håndterminalen: To gode nyheder; Returlabelen dannes automatisk, når varen plukkes, og returordren kan også oprettes på håndterminalen.

Avanceret eksportkontrol: Det bliver nemmere at være compliant og overholde regler og politikker, når man handler internationalt. En ny avanceret eksportkontrolfunktion administrerer, sporer og bekræfter overholdelse af eksportkontrolrestriktioner.

Bedre styring af oversøiske leverandører: De fleste, der køber varer i eksempelvis Kina, kender udfordringerne, når der opereres med forskellige leveringsterminer. Nu kommer der en standardfunktion, som styrer netop det.

Hold-koder med automatisk frigivelse af salgsordre: Ved modtagelse af salgsordren kan der være behov for at kontrollere for eksempel kreditværdighed og betalingsoplysninger, før ordren frigives. Snart kan man lægge hold-koder ind, så den automatisk først frigives, når kontrollen er udført.

Avanceret attributsøgning på produkter: En nye feature gør det muligt at søge bredt på attributter, så man har langt flere produktdata lige ved hånden og sparer en tur i PIM-systemet.

Der er mange flere features på vej i de kommende måneder. Microsoft forventer at frigive de nye features fra oktober 2023 og frem mod marts 2024.

Har du spørgsmål til Release Wave 2 eller generelt til Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management, er du velkommen til at kontakte os.

Skriv eller ring til Thomas P. Frantsen, COO og partner i Bredana Axcite.

Tags: Bredana Axcite A/S

Skanlog og Hillebrand Gori har indgået en aftale, hvor Skanlog overtager hele Hillebrand Goris indenlandske lager- og distributionsvirksomhed for alkoholholdige drikkevarer i Sverige. Alle berørte medarbejdere vil blive tilbudt ansættelse hos Skanlog. Hillebrand Gori vil fortsat operere i Sverige og vil i fremtiden fokusere på sine internationale logistiknetværks services.

Efter en gennemgang af det nuværende forretningsmiljø og dets strategiske positionering har Hillebrand Gori - et DHL-selskab - besluttet at frasælge sin indenlandske lager- og distributionsvirksomhed for alkoholholdige drikkevarer til Skanlog, den største uafhængige alkoholiske logistiktjenesteudbyder i Norden. I den forbindelse overtages lageret og kontorerne i Jordbro, Stockholm, af Skanlog ved udgangen af oktober 2023. Skanlog vil overholde alle forpligtelser over for kunder og leverandører, og alle berørte medarbejdere vil blive tilbudt jobmuligheder hos Skanlog.

"Når vi tager dette store og vigtige skridt, er det en fornøjelse at byde et team af yderst kompetente og dedikerede fagfolk velkommen i vores Skanlog-familie. Hillebrand Goris medarbejdere har en lang tradition for at levere topkvalitet, og deres ekspertise er uvurderlig for os. Sammen vil vi bygge videre på det stærke fundament af tillid, kompetencer og kundefokuserede værdier, som både Skanlog og Hillebrand Gori har, velvidende at vi kombinerer styrker og kompetencer fra to velrenommerede virksomheder. Vores ambition om at levere høj brancheekspertise forbliver urokkelig, og vi ser frem til at sætte nye standarder og skabe endnu mere værdi for vores kunder og markedet", siger Mona Zuko, administrerende direktør hos Skanlog Sverige.

Opkøbet er et stort skridt i Skanlogs ambition om at opbygge en stærk markedsposition som markedsleder og full-service leverandør inden for logistikydelser til kunder af alkoholiske drikke i Sverige.

"Hillebrand Gori – en DHL-virksomhed gennemgår regelmæssigt sin strategiske positionering på de forskellige markeder, hvor vi opererer. Efter en af disse regelmæssige strategiske gennemgange fokuserede vi mere på vores kernekompetencer i Sverige ud over indenlandsk oplagring og distribution af alkoholholdige drikkevarer. I Skanlog har vi fundet en meget velpositioneret og erfaren partner på markedet, der er præget af en kunde- og menneskecentreret virksomhedskultur. Med Skanlogs fokus på at levere førende lager- og distributionstjenester til BWS-segmentet i Skandinavien er vi overbeviste om, at de vil tage virksomheden til nye styrker og højder", siger Søren Nymann, Area Director BWS Nordics & Baltics, Hillebrand Gori – en DHL-virksomhed.

Læs også: Poolingnetværk genbruger cirka 10 millioner paller

Hillebrand Gori vil fortsætte med at drive forretning i Sverige, men fokusere på international logistik af drikkevarer, øl, vin og spiritus, som er virksomhedens kernekompetencer. Internationale kunder vil derfor forblive upåvirkede af opkøbet og vil fortsat opleve logistik- og transporttjenester af høj kvalitet fra Hillebrand Gori.

- PiB

LÆS OGSÅ

Branchenyt

Sammen mod madspild af Selina Juul | Bureau Veritas temadag om Food Waste & Loss

Mød Selina Juul, Stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, og bliv klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer.

Indhold fra partner

Tags: SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden, DHL, Skan.Log

Pandemien sparkede for alvor gang i e-handlen for IKEA. Det har sat skub i transformation af forsyningskæden for at skabe en omnichannel, der kan det hele på én gang. Sammen med klimakrisens konsekvenser for driften, udgør det to af de største udfordringer for Ikeas forsyningskæde.

”Vi er i dag nået dertil, hvor forbrugerne kan finde på at købe selv en sofa på nettet”, fortæller Peter Langskov. Han er Country Customer Fulfilment Manager hos IKEA Danmark og har ansvaret for lager, services og levering til kunden i Danmark.

E-handelsudviklingen har været i gang i mange år, men IKEA oplevede for alvor et spring i efterspørgslen under covid-19. ”Vi er nu for alvor gået ind i kampen om at udvikle os til det, man kalder en omnichannel forretning, hvor vi både tilbyder fysiske og digitale varehuse. Det er en stor udfordring rent logistisk at finde ud af, hvordan vi organiserer det?”, fortæller Peter Langskov.

LÆS OGSÅ

Branchenyt

Sammen mod madspild af Selina Juul | Bureau Veritas temadag om Food Waste & Loss

Mød Selina Juul, Stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, og bliv klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer.

Indhold fra partner

Han peger på, at omnichannel byder på en lang række afvejninger: Hvilke varer skal kunderne kunne købe online? Hvor hurtigt skal leveringen foregå? Skal leveringen ske til en butik, dropsted eller til dørtrinnet? Skal kunden kunne vælge en lavere pris for eksempelvis syv dages leveringstid, levering til butik/dropsted eller levering af flere varer/større volumen per ordre? Skal vi tilbyde levering på tre timer visse steder eller alle steder i landet?

”Der er utrolig mange afbalanceringer at foretage, fordi plukning og last-mile-levering er relativ omkostningsfuld. Vi forventer derfor, at vi i den kommende periode vil prøve os frem for at finde frem til de rette løsninger, der både imødekommer kundernes forventninger og de omkostningsmæssige faktorer. USA er blevet disruptet af Amazon, det har været og er en lang rejse for mange at omstille forsyningskæden til omnichannel”, fortæller han.

CO2-neutral transport i 2025
I samme åndedrag fremhæver han en tredje faktor, nemlig bæredygtighed eller klimaaftryk:

”Transport repræsenterer en meget stor del af vores klimaaftryk, og vi er meget seriøse med at sænke CO2-udledningen. Vores transport skal faktisk være CO2-neutral i 2025, og det er altså lige om lidt”.

Èn af Peter Langskovs bæredygtighedsudfordringer, er forskellen på, hvor langt et køretøj kan køre på henholdsvis en dieseloptankning og en batteriopladning. Diesel giver cirka 800 og el giver cirka 200 kilometer. ”Det betyder, at vi skal organisere os smartere. Vi skal præstere flere drops per tur, og vi skal køre færre kilometer på vejen med mindre tom loft i lastrummet. Det skal vi blive bedre til, og det skal vi fordi, vi ønsker at fjerne klimabelastningen og også bidrage til mindre trængsel i vores byer”, fortæller han.

Læs mere om, hvordan Peter Langskov opfordrer til at tænke ud af transport-boksen for at løse klima- og trængselsudfordringerne i artiklen Tænk ud af leverings-boksen kære supply chain kollegaer.

Tags: SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden, Ikea

Sidste chance for at tilmelde sig!

Så er det næste uge, at vi deltager til Logistik & Affärssystem i Sverige, og du kan stadig nå at tilmelde dig!

Eventet afholdes i Värnamo, og dagens tema er "Framtidens systemstöd".

Dato: 10. oktober 2023

På dagen kan du blandt andet høre vores to oplæg:

Leverandørsamhandel med EDI – Opnå fordelene ved digitalisering

Bliv klogere på, hvordan du kan udveksle elektroniske forretningsdokumenter med dine leverandører automatisk – herunder afsendelse af ordrer og modtagelse af fakturaer og ASN (Advanced Shipping Notice). Du kan også høre om, hvordan du sender elektroniske ordrer til leverandører, der ikke er EDI-parate.

Automatiser dit ordreflow – En effektiv og korrekt håndtering sikrer glade kunder

Du får to cases med visualisering af dokumentflows. Den første case sætter fokus på detailbranchen, herunder hvordan det foregår med modtagelse af elektroniske ordrer og afsendelse af ASN (Advanced Shipping Notice) og fakturaer. Den anden case omhandler 3PL, og hvordan dokumentflowet typisk foregår, når du anvender et 3PL-lager.

Målgruppen for eventet er:

Beslutningstagere og nøglepersoner inden for fremstillings-, handels-, service-, installations-, bygge- og detailvirksomheder.

Det er gratis for alle, der tilhører målgruppen.

Du kan læse mere og tilmelde dig her!

Tags: TrueCommerce Denmark ApS, ERP

Anders Tagmose Goor, projektleder hos Atkins Danmark, er en blandt mange studerende, som hvert år vælger at supplere sin eksisterende uddannelse med en diplomefteruddannelse på DTU.

Her kan du læse om Anders’ erfaringer med diplomuddannelsen, som han har været så venlig at dele med os:

”Diplomuddannelsen i Projektledelse var for mig en mulighed for at udvikle mig personligt, men også for at afsøge muligheden for et karriereskift ved at supplere min lidt specialiserede uddannelse inden for Emergency and Risk Management med kompetencer i projektledelse.

I de tre år uddannelsen tog mig, havde jeg et fleksibelt forløb med højt fagligt niveau, hvor jeg selv kunne tilrettelægge uddannelsen ud fra mine interesser. DTU sørgede for et godt læringsmiljø med gode cases og faglige diskussioner, og så var der ikke mindst respekt for arbejdsliv og privatliv”, udtaler Anders.

”Rent fagligt fik jeg en sammenhængende og hel uddannelse i projektledelsesværktøjer fremfor at sammenstykke diverse projektledelseskurser og certificeringer i enkelte systemer. I undervisningen fik jeg indsigt i andre brancher – og det gav mig et rum, hvor jeg kunne lufte mine daglige overvejelser. Det har lært mig at reflektere over flere vinkler i mine projekter”, fortsætter Anders.

Samlet har det givet mig større selvtillid i rollen som projektleder, da det har udviklet min horisont og givet mig en faglig ballast – ikke bare på CV’et”, slutter Anders.

Er du også interesseret i at styrke dine kompetencer og få brugbare værktøjer til projektledelse?

Så læs om DTU's forskellige diplomkurser og -efteruddannelser. Klik her.

Tjek også, om du kan få finansieret din diplomefteruddannelse. Klik her.


#Projektledelse #Diplomiprojektledelse #Ledelse #DTUEngineeringTechnology #DiplompåDTU #efteruddannelse #DTULearnForLife #dtudk

Tags: DTU Learn for Life, Efteruddannelse, Projektledelse, Projektleder, Uddannelse, Uddannelsesinstitutioner, Videreuddannelse

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Som vores nye Software Developer bliver du en del af vores udviklingsteam, hvor du kan udnytte din erfaring med T-SQL og gerne C# (.Net).

Arbejdsopgaverne, du skal varetage.

Din vigtigste opgave er at lave ændringer til vores eksisterende løsning, hvilket indebærer vores standard- og kundetilpasset lagerstyringssystem, der er installeret hos vores mange kunder.

Dertil skal du teste og sparre med dine kollegaer, konsulenten, arkitekten såvel som kunden af lagerstyringssystemet, for at holde udviklingen i gang og yde support til den eksisterende kunde. 

Lad os liste opgaverne lidt mere konkret:

Er du vores kollega?

Vi har et par forventninger til dig, og dem har vi herunder kogt det ned til bulletpoints.
Personlige kvalifikationer:

Faglige kvalifikationer:

Vi tilbyder dig.

Vi går op i vores medarbejders velvære. Hver dag er der lækker frokostbuffet og frisk frugt. Vi har en aktiv personaleforening, der arrangerer events lige fra julefrokost og ølsmagning til små hurtige dagsquiz og -konkurrencer. Er du den aktive type, har vi Apport Padel-klubben, og hver fredag samles vi alle til morgenmad og fællesinfo. Som ansat hos Apport, vil du være omfattet af en firmastyret pensionsordning og sundhedsforsikring.

Derudover indeholder jobbet også: 

Apport Systems: Din fremtidige arbejdsplads.

Apport Systems A/S arbejder målrettet efter at skabe stærke, interne logistik fordele hos vores kunder. Vi er en af Nordens førende WMS udbydere, og med vores selvudviklede lagerstyringssystem er vi kendt for at effektivisere varelagre i Europa. Vi fokuserer nemlig på mennesker og forandringsprocesser, og arbejder ud fra mantraet Lagerstyring med et menneskeligt ansigt. 

Hos Apport arbejder vi med IT-udviklingsopgaver og konsulentydelser, som giver værdi til vores kunder. Målet er at optimere og automatisere de daglige processer med Apports lagerstyringssystem, samtidig med vi skaber muligheder for vækst i den fremadrettede forretning.

Du bliver en del af vores virksomhed på 60+ medarbejdere, hvor vi er at finde i nyindrettede lokaler tæt på hjertet af Aarhus. Derudover har vi også kontor i central Oslo, og en udviklingsafdeling tilknyttet i Polen og Pakistan. 

Vi søger dig, der vil tage del i vores organisation og de tilhørende værdier: People over systems, process over technology, and results above all.

Det formelle og kontakt.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning her på LinkedIn eller på recruitment@apportsystems.com med titlen ”Software Developer 2023”.
Vi holder løbende samtaler og tager opslaget ned, når vi har fundet den rigtige kandidat. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Head of Development, Niklas Solvang på mail nso@apportsystems.com.

Lær Apport at kende: https://apportsystems.com/da/karriere/

Tags: Apport Systems A/S

Sider

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere