13.12.2019  |  Branchenyt

Indspark: Mareridt at have udsolgte varer!

At have udsolgte varer er ethvert lagers mareridt! Hvis kundetilfredsheden skal højnes, skal dette problem undgås!

Stockouts er som vildledende dyr

Problemer med tilgængeligheden af varer lusker op, når du mindst venter det. Hvis stockouts ikke bliver kontrolleret, har de muligheden for at fortære overskuddet på bare få sekunder. Så hvad kan du gøre for at undgå dem?

I denne blog vil jeg fremhæve de 7 dødbringende synder, som du skal passe på. Ved at tage skridt til at afværge faldgruberne ved dårlig lagerstyring, kan du afværge lagerbeholdninger for, at sikre en mere rentabel fremtid for din virksomhed. Lad mig uddybe...

Graverende fejl

1.Dårlig forecasting

Forecasting danner grundlaget for al beslutningstagning. Og alligevel er mange virksomheder afhængige af grundlæggende forecasting, der mangler raffinement til virkelig at afspejle den fremtidige efterspørgsel. Uden en robust forecasting er lagerudviklinger uundgåelige. Hvordan kan du trods alt håbe, at opnå den optimale lagerbeholdning for at tilfredsstille dine kunder, med en forecast, som du ikke kan stole på?

2. Problemer med leverandørens ydeevne

Bliver du gang på gang svigtet af dine leverandører? Eller har du fundet ud af, at de altid er for sent på den? Eller leverer dine leverandører ikke præcist det, der blev aftalt? Problemer med leverandørens ydeevne kan ikke ignoreres. Og de burde bestemt ikke accepteres!

3. Flygtig efterspørgsel

Flygtig efterspørgsel er ingen undskyldning for tilgængelighedsproblemer. Du skal gøre alt for at lukke kløften mellem den forventet og faktiske efterspørgsel. Når alt kommer til alt, så betyder en forkert justering mellem udbud og efterspørgsel, at det bliver en omkostning for virksomheden. Hvis efterspørgslen overstiger udbuddet, er omkostningerne et tabt salg. Hvis udbuddet overstiger efterspørgslen, er omkostningerne spild. Vær derfor på vagt og forbliv lydhør over for skift i efterspørgsel!

4. Upålidelige data

Betydningen af gode stamdata kan ikke undervurderes! Men hvor ofte fortæller dit system, at du har masser af lager til rådighed, mens hylderne forbliver tomme? Et fyldt lager, hvor ordrevolumen er intakt, de mindste ordremængder og leveringstiden opfyldes, samt alle andre nøglemasterdata er korrekte og opdaterede, er altsammen vigtige beslutninger, som du tager på forkant.

5. Brandslukning

Finder du dig selv i at skulle løse nogle problemer, der aldrig burde være opstået i første omgang? Dette kan nemlig resultere i en suboptimal måde at arbejde på. Når alt kommer til alt, betyder det, at når du agerer brandslukker, bliver du distraheret fra at gøre andre ting. Resultatet er i sidste ende: Flere udsolgte varer!

6. Ødelagt kommunikation

Hvor mange lagerproblemer kunne have været undgået, hvis alle havde kommunikeret lidt bedre? Mens drift, salg, økonomi og ledelse alle har en finger med i spillet omkring lageret, taler de ofte kun, når der er et problem. Hvis alle i processen var involveret i en åben dialog, ville mange af de faktorer, der forårsager lagerproblemer, blive fjernet.

7. Menneskelige fejl

Selv de mest kompetente lagerbeholdere laver fejl. Uanset om der er tale om koncentrationsfejl eller mangel på viden, så skal der kun et øjebliks uopmærksomhed til, at fejlen kan påvirke hele lageret!

Den latente virkning af stockouts er ekstra omkostninger. Det er alt for let at bukke under for den store kompleksitet i moderne forsyningskæder. Du skal dog undgå disse 7 synder for enhver pris.

Når alt kommer til alt, har lagerbeholdninger ikke kun en direkte indflydelse på salget, de er ofte pakket ind i skjulte ekstraomkostninger. Som det fremhæves af foreningen for styring af forsyningskæder, slutter disse konsekvenserne af en lagerudvikling ikke her:

"Der er ikke kun omkostningerne ved at tabe et salg, men der er også ofte en ekstra omkostning forbundet med at skulle behandle en restordre såvel som en administrationsomkostning for at gennemgå varen og placere en anden ordre."

Pletfri lagerstyring vil være din eneste frelser. Men hvad kan du gøre for at mindske risikoen for stockouts?

I virkeligheden vil det aldrig være muligt at undgå stockouts helt. Der vil altid være nogle faktorer, som du ikke kan forudse. Der er dog trin, du kan tage for drastisk at reducere dem.

Med udgangspunkt i, at dårlig lagerstyring er den fælles faktor i alle 7 af disse dødbringende synder, er dette dit udgangspunkt på din optimeringsrejse. Målet her handler om at finde den perfekte balance mellem driftskapital, driftsomkostninger og det optimale serviceniveau.

Men for at holde stockouts i skak, har du ikke kun brug for robuste procesbaserede værktøjer, der understøtter effektiv beslutningstagning, men dit team skal også have en fuldstændig forståelse af, hvordan disse beslutninger vil påvirke den bredere forretning.

Slim4: redder dig for stockouts

Her ved Slimstock hjælper vi tusinder af virksomheder med at maksimere deres kundetilfredshed og rentabilitet. Ved at tilbyde den komplette løsning til forecastning, efterspørgselsplanlægning og lageroptimering, hjælper vores avancerede lagerløsning, Slim4, forsyningskædeteams med at tage mere informerede lagerbeslutninger.

Vi forstår imidlertid, at forsyningskædeteam har brug for mere end bare rettighedsværktøjer: de har brug for den rette viden og erfaring. Med vores akademi og strukturerede træningsprogrammer sikrer vi, at vores kunder forstår, hvad tallene betyder.

Af denne grund reducerer vores kunder typisk deres lagerbeholdninger med op til 50%!

Mere fra Sandro

Sandro Spasojevic

Marketing Ansvarlig

Se profil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere