Mærsk

Branchenyt

Regulatoriske benspænd bremser Maersks containerforretning

Sidste år meddelte Mærsk, at man ville frasælge Maersk Container Industry til kinesiske CIMC. Denne handel er nu opgivet på grund af bøvl med de regulatoriske myndigheder.

IT

Mærsk moderniserer sine betalingssystemer

Som en del af sin moderniseringsstrategi var Mærsk nødt til at finde den rigtige partner til en kritisk del af sin forretning: internationale betalinger. Virksomhedens globale aktiviteter er komplekse af natur med bankkrav, valutaer og foretrukne betalingsmetoder, som alle varierer fra region til region. En komplet løsning ville ikke fungere, hvilket var årsagen til, at Mærsk henvendte sig til Stripe.

Branchenyt

2021 blev rekordår for Mærsk

A.P. Møller - Mærsk leverer rekordindtjening for 2021, som var et ekstraordinært år med fokus på at afbøde risici for kunderne i deres forsyningskæde og samtidig styrke det integrerede logistikudbud. I 2021 steg omsætningen med 55 procent til 61,8 milliarder dollars.

Strategi & ledelse

Mærsk er bannerfører: End-to-end logistikløsninger vinder frem

Siden 2016 har Mærsk sat ind for at kunne tilbyde globale end-to-end logistikservices. Coronanedlukningerne har sat turbo på efterspørgslen af netop disse løsninger, som flere og flere nu arbejder imod at kunne tilbyde.

IT

Hacker-sikre oliefiltre er lige om hjørnet for dansk industri

C.C. Jensen, der producerer oliefiltre til tungt maskineri, har udviklet digitale opkoblede produkter, der kan være en gamechanger i industrien. Hvis produkterne består pilottesten i foråret 2021, kan de fjerne risikoen for at blive udsat for hackerangreb på et så centralt område som oliesystemerne for virksomheder som Mærsk og Vestas.

Lager & distribution

Mærsks jernbane-eventyr når ny milepæl

Med sin AE19-service vil Mærsk forbinde Asien og Europa gennem et samspil mellem sø- og jernbanefragt. Nu har Mærsk for første gang transporteret et ’block train’ fra Japan til Storbritannien over den transsibiriske jernbane. På den måde opliver transportvirksomheden gamle transportruter.

Branchenyt

Mærsk opkøber Martin Bencher Group for 450 millioner

Mærsk styrker sit udbud indenfor projektlogistik gennem et nyt opkøb af den danske specialist Martin Bencher Group.

Lager & distribution

Mærsk vil lancere 300 elektriske lastbiler i partnerskab med Einrede

Bæredygtige forsyningskæder opnår man ikke med luftige løfter. Det kræver konkrete handlinger. Derfor bestiller Mærsk nu 300 el-lastbiler gennem sin dattervirksomhed Performance Team til det nordamerikanske marked.

Strategi & ledelse

Danske Havne: God grøn ambition fra rederierne

Det Blå Danmark har en særlig forpligtelse til at gå foran med grøn omstilling, så det gør vi og rederiernes nye strategi skubber fornemt på, mener Danske Havne.

Strategi & ledelse

Fagorganisation: Seksuelle overgreb i søfartsbranchen bør undersøges til bunds

Historier om seksuelle overgreb på danske rederiers skibe er kommet op til overfladen i 2021. Omfanget er langt større end branchen er interesseret i at indse, og derfor bør arbejdsmiljøet blive undersøgt til bunds, mener skibsofficernes fagorganisation, Lederne Søfart. Men rederier tøver.

Innovation

Dansk projekt kan bane vej for markant CO2-reduktion i den globale søfart

Et nyt EUDP-støttet projekt med deltagelse fra stærke danske maritime aktører som Maersk Drilling, DFDS, Hafnia og Alfa Laval i Aalborg skal nu afdække brændselscelle-teknologiens potentiale som et reelt alternativ til forbrændingsbaseret hjælpekraft til skibe, der kan udgøre op til 15 procent af et skibs samlede energiforbrug.

Lager & distribution

Fundamental kulturændring er under opsejling i søfartsindustrien

Stærkere forhold til kunderne og langsigtede kontrakter skal udgøre grundstenen hos Mærsks fremover. Opgøret med de gamle dynamikker mellem rederier og shippere er mere end en ny forretningsmodel. Det har potentiale til at ændre hele kulturen i skibsfragtsindustrien, hvis flere hopper med på vognen.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere