03.07.2017  |  Branchenyt

Månedens karriereprofil: Thomas Vejle, Kræftens Bekæmpelse

Thomas Vejle, logistikchef i Kræftens Bekæmpelse, der jævnligt har landsdækkende kampagner og desuden en hastigt voksende webshop.

Hvorfor har du valgt SCM-vejen?
Det er faktisk lidt et tilfælde at jeg kom ind i branchen. Jeg ville egentlig gøre karriere i militæret efter skolen, men så kom en sportsskade i vejen, og så fik jeg et lagerjob hos Forbrugerkontakt i stedet. Her fandt jeg ud af, at kunne lide opgaven med at koordinere og det skabte en bredere interesse for logistikfaget som helhed i takt med at jeg blev produktionschef. Så jeg har ikke noget formel uddannelse på området, men har dog løbende taget nogle lederkurser og andre ad hoc-forløb og fået noget teori ind.

Hvad er det bedste ved at arbejde inden for SCM?
Det er helt klart, at man hele tiden er tæt på beslutningsprocesserne og at man er nødt til konstant at være løsningorienteret for at kunne videreudvikle i en branche, hvor udviklingen går rigtig stærkt. Det her med at have mange bolde i luften hele tiden er enormt spændende, eksempelvis når vi kører kampagner eller som nu her, hvor vi arbejder med et nyt bestillingssystem til de frivillige og de materialer, de bruger. På den måde af mit job meget afvekslende, og det holder jeg meget af.

Fakta

Thomas Vejle, logistikchef i Kræftens Bekæmpelse siden 1. maj 2013.

Uddannelse:
Udvidet afgangseksamen fra 10. klasse, ledelse af forandringsprocesser, AMU, lederuddannelse, Rambøll

Tidligere job:
Driftsleder og lagerkoordinator, Kræftens Bekæmpelse, produktionsleder, Forbrugerkontakt.

Hvilket job har du om fem år?
Jeg regner bestemt med, at jeg stadig er i branchen, selvom det måske ikke er i Kræftens Bekæmpelse. Vores organisation skulle jo gerne blive overflødig på et tidspunkt, men tidshorisonten i den forbindelse er selvfølgelig lidt svær at definere. Som nævnt er udviklingen i sektoren rigtig spændende, og der er hele tiden rigtig meget at gøre for at sikre optimering i arbejdet, så det ser jeg frem til at være beskæftiget med mange år fremover. Hvis jeg skulle nævne et drømmejob på langt sigt, så kunne det være rigtig spændende at arbejde med langsigtet innovation på den måde eksempelvis DHL gør.

Hvad er dit bedste karriereråd?
Det er nok at være tro mod sig selv. Man skal kunne se sig selv i spejlet, når man kommer hjem og huske, at man også skal have tid til at være menneske og prioritere sit liv ved siden af arbejdet. Da jeg var i Forbrugerkontakt havde jeg en periode, hvor jeg brugte for meget tid på arbejdet, og det sled unødvendigt på kræfterne. Så vær tro mod dig selv.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere