01.09.2017  |  Branchenyt

Månedens karriereprofil: Peter Herlin, ABA Skol A/S

Peter Herlin, Logistics Manager på ABA Skol A/S i Malmö, der sælger undervisnings- og legemateriale samt inventar til børnehaver og skoler i hele Sverige, og eksporterer til resten af Norden.

Hvorfor har du valgt SCM-vejen?
At jeg havnede inden for SCM-området var egentlig mest en tilfældighed. Efter gymnasiet, hvor jeg havde fokus på økonomi, og et kortere job inden for administration blev jeg indkøbsassistent på et agenturfirma. Det var i starten af 1980’erne, hvor vi begyndte at anvende et begreb som MA (materialeadministration), et tankesæt, der udviklede sig til dagens SCM-filosofier.

Jeg blev hurtigt grebet af idéerne og har siden da arbejdet med at udvikle mine kundskaber og erfaringer på forskellige dele af området. Det føles enormt spændende at kunne bidrage til grænseoverskridende løsninger i en organisation, både internt og sammen med leverandører. Jeg elsker stadig mit arbejde efter mange år i mange positioner.

Hvad er det bedste ved at arbejde inden for SCM?
Der er udfordringer på så mange forskellige områder, og udviklingen går rasende hurtigt. Se fx handelens udvikling med e-commerce og omni-channel. Her bliver der i dag stillet helt andre krav til logistikken i forhold til for bare tre til fem år siden. Der kræves ofte en stor indsats for at omstille en organisation til en ny arbejdsmåde, og tit i kombination med ny teknologi både hvad angår IT-systemer og anden automation. Flere og flere organisationer indser behovet for at satse på SCM-kompetencer som et konkurrenceparameter. Fremtidsudsigterne for SCM er vældigt lyse, specielt fordi virksomheder i stigende grad også fokuserer på bæredygtighed.

Hvilket job har du om fem år?
Jeg arbejder sikkert i en seniorposition i et handelsfirma, formentlig på kontrakt eller som konsulent. Forhåbentlig spænder mit ansvarsområde over hele SCM-kæden fra leverandør til slutbruger. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde internationalt, hvilket jeg gjort tidligere og trives rigtigt godt med.

Om Peter

Uddannelse:
Certificeret European Senior Logistician ESLog, SILF Sveriges Inköps och Logistikförbund.

Tidligere job:
Homeenter AB, Lagerstedt & Krantz AB

Hvad er dit bedste karriereråd?
Det handler meget om at være åben for nye arbejdsmetoder og at tage hjælpemidler i form af ny teknik til sig. En god teoretisk uddannelse i kombination med praktik giver et godt grundlag. Vær ikke bange for at prøve dig af i forskellige positioner inden for både lager, transport og indkøb - og gerne i flere brancher. Det giver et bredt helhedssyn, som giver valgmuligheder i fremtiden. Og sidst men ikke mindst: sørg for at udvikle dit personlige netværk.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere