03.01.2018  |  Branchenyt

Månedens karriereprofil: Lars Kjær Johansen, Nordic Sugar

Lars Kjær Johansen, Category Manager (Contracting Logistics), Nordic Sugar. Tidligere vinder af Best HD-SCM Business Project-prisen på Supply Chain Leaders Forum.

Hvorfor har du valgt SCM-vejen?
I dag bruger jeg en stor del af mit arbejde på at udvikle og optimere logistiske processer hos kunder og internt, hvilket foregår på tværs af organisationer og landegrænser. Her giver SCM mig værktøjer til at forstå og udfordre de tankegange, der bliver brugt, samt fremlægge løsninger med forståelse for alle i værdikæden. Samtidig synes jeg SCM giver indsigt i alle grene af en virksomheds value chain og dermed mulighed for at være en del af arbejdsgange/projekter og beslutninger fra råvarer til slutkunder.

Hvad er det bedste ved at arbejde inden for SCM?
Fordi SCM i dag spænder bredt i virksomheder, har du mulighed for en stor berøringsflade internt, hos kunder, medarbejdere og kunders kunder. Det giver dig mulighed for at skabe løsninger, som ikke kun har effekt på én afdeling, men som faktisk kan have indflydelse på den enkelte slutkunde worldwide.

Jeg vil også påpege de bredtfavnende muligheder der ligger inden for SCM, hvor du kan agere som specialist i ét enkelt projekt, eller som beslutningstager på globale optimeringsopgaver inden for alle dele af en virksomheds organisation.

Hvilket job har du om fem år?
Et arbejde, der favner bredt indenfor SCM. Selve området (purchasing, logistics eller production) er underordnet. Vigtigheden ligger i muligheden for at bruge min analytiske forståelse for hele værdikæden, samt min ledererfaring til at få optimeringen på plads.

Om Lars

Uddannelse:
Speditør med projektimplementering (Niels Brock) og HD i SCM (CBS)

Seneste job:
Neptun Transport 2003-2007. Freja Transport og Logistik 2007 til dec. 2016, Category Manager (Contracting Logistics) for Nordic Sugar siden jan. 2017

Hvad er dit bedste karriereråd?
Jeg har altid haft interesse for logistik og transport og har efterfølgende arbejdet 110 procent målrettet inden for denne kategori. Her har jeg lært at netværk, samarbejde, forståelse og efteruddannelse er essentielt for at skabe en karriere, der giver muligheder globalt. Derfor er det vigtigt, selv i starten, at have fokus på disse fire punkter – det kommer dig helt sikkert til gode senere hen.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere