27.08.2012  |  Lager & distribution

Luftskib skal revolutionere 3PL

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et nyt luftskib, Aeroscraft, der skal kunne lande og lette vertikalt og have en lastekapacitet på 66 ton, kan ændre 3PL afgørende. Det siger Shenny Yao, der er VP i Worldwide Aeros, som står bag udviklingen af Aeroscraft.

Eftersom Aeroscraft hverken kræver adgang til en lufthavn eller hangar, er det velegnet til en række særlige transportopgaver.

”Man skal forestille sig et luftfartøj, der kan lande og lette overalt, flyve godt 4.800 kilometer med fuld last og levere godset hvor som helst. Det kan omgå alle trafikale flaskehalse og endda samle gods op over vand”, siger Shenny Yao til supplychainbrain.com.

Luftskibet kan for eksempel komme olie- og gasindustrien til gavn. I vanskeligt tilgængelige områder, som det nordlige Alaska, er vejene vinterlukkede en stor del af året og umuliggør dermed transporten af nødvendigt boreudstyr. Den begrænsede tilgang betyder, at der p.t. kun kan bores en oliebrønd om året, men med Aeroscraft kan transportkapaciteten og dermed antallet af olieboringer forøges kraftigt, lover firmaet bag Aeroscraft.   

En ny teknologi gør, at luftskibet har et internt kontrolsystem, der gør det i stand til at losse uden brug af ballast, hvillet ifølge Yao har været dér, hvor tidligere luftskibe har svigtet.

- JKK

Tags:

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere