07.09.2016  |  Lager & distribution

Luftskib skal fragte varer til Alaska

En logistikvirksomhed fra USA’s nordligste stat vil fra 2019 levere varer med hybridluftskibet LMH-1.

De har været undervejs i mange år, men snart bliver de gigantiske, luftbårne skibe en realitet.

Fragtvirksomheden PLR Logistics, med hjemstavn i Alaska, har nemlig bestilt Lockheed Martins hybridluftskib LMH-1 gennem den britiske forhandler og operatør Straightline Aviation, skriver Ingeniøren. Og ifølge planen skal de første luftskibsleverede varer allerede lande i affolkede og kolde områder i staten i år 2019.

”Det vil virkelig ændre spillereglerne”, slår PLR Logistics stifter og leder, Ron Hyde, fast i en pressemeddelelse. ”Det åbner op for mange projekter på steder, som hidtil ikke har været til at nå uden at anlægge dyr infrastruktur til de traditionelle transportformer”.

Den dyre infrastruktur Ron Hyde henviser til, er blandt andet de forgængelige isveje. Nogle veje koster over 100 millioner kroner at anlægge – hvert år. I år 2014 blev der, ifølge avisen Alaska Dispatch, anlagt over 600 kilometer isvej i Alaska til en pris på cirka 330.000 kroner pr. kilometeren. Der er med andre god grund til at søge efter andre løsninger.

Læs også: Verdens største luftfartøj letter snart

LMH-1 hybridluftskibet er en videreudvikling af prototypen P-791, som Lockheed Martin allerede tilbage i 2006 gennemførte bemandede flyvninger med.

Ud over at den benytter sig af luftvejene, er en fordel ved LMH-1, at det kan lette og lande på alle steder, der er ryddet en 730 meter lang, relativ plan, flade. Lockheed Martin er pt. i gang med at få luftskibet godkendt af luftfartsmyndighederne i USA, Europa og Canada.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere