13.09.2018  |  Branchenyt

Kom til EKFT-arrangement om juridiske udfordringer med told

Indhold fra partner Hvad er dette?

Toldkrigen mellem USA og Kina raser. Britisk EU-exit nærmer sig. EU har lagt antidumping told på eksempelvis elcykler fra Kina. Der kan være mange grunde til, at toldsatserne bliver højere end man lagde til grund, da man indgik sine kontrakter.

Hvordan håndterer du og din virksomhed det, når toldsatsen pludselig bliver højere, end du lagde til grund, da du indgik kontrakten.

Det har EKFT besluttet at stille skarpt på ved et netværksmøde for medlemsvirksomhederne mandag den 29. oktober 2018 kl. 16.30 - 19.00 i Børsbygningen i det indre København. Adressen er Slotsholmsgade, 1217 København K.

De uventede toldstigninger kan skyldes

a)    Toldkrigen
b)    Pålagt anti-dumpingtold
c)    Myndighederne i importlandet anerkender ikke oprindelsesdokumentation, og derfor kan handlen ikke foregå til reduceret told i henhold til en frihandelsaftale.

 

Ved arrangementet i Børsbygningen er der faglige oplæg fra:

Advokatfuldmægtig Søren Nicolai Edsen Johansen, Momentum-advokaterne: Generel introduktion.

Specialkonsulent Søren Rinder fra Udenrigsministeriets handelspolitiske kontor: Toldkrigen.

Fuldmægtig Sebastian Rogaczewski, Erhvervsstyrelsen: Anti-dumpingtold.

Kontorchef Ole Morsing, Toldstyrelsen: Håndtering af oprindelsesdokumentation.Netværksmødet sluttes af med et let aftentraktement.

Arrangementet henvender sig eksklusivt til EKFT’s medlemsvirksomheder. Hver medlemsvirksomhed må deltage med op til fem repræsentanter. Deltagelse er gratis, og kræver forudgående tilmelding på info@ekft.dk

Oplys deltagernes navne samt virksomhedens navn og skriv ”Tilmelding Børsbygningen 29. oktober” i emnefeltet. Eftersom der er et begrænset antal pladser til rådighed, tilråder vi hurtig tilmelding.Tid og sted:

Mandag den 29. oktober 2018

Kl. 16.30-19.00

Børsbygningen, Slotsholmsgade, København K

Alle medlemsvirksomheder under Danske Speditører er automatisk med i EKFT, og stadig flere virksomheder fra andre brancher melder sig ind i EKFT.  Læs mere på www.ekft.dk 

Mere fra Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

www.ekft.dk

EU-toldkodeksen vil de næste 5-6 år vende op og ned på hele toldadministrationen i Danmark -  alt bliver digitaliseret. Når alle dele af EU-toldkodeksen er fuldt ud IT-understøttet og digitaliseret, bliver nemmere at drive virksomhed. Spørgsmålet er blot, hvor meget vi skal igenem får at nå dertil?   For at dansk erhvervsliv kan stå stærkt i samarbejdet og kommmunikationen med toldmyndighederne er…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere