01.05.2018  |  Branchenyt

Case: KNI kundecase

Indhold fra partner Hvad er dette?

Elektronisk status i alle bygder

KNI – tidligere Den Kongelige Grønlandske Handel – har et centralt it system, der bygger på Microsoft Dynamics AX. KNI leverer varer til selv de fjerneste grønlandske bygder, og købmændene har gennem mange år været nødt til at foretage en manuel status med regneark og håndskrevne lister, når de skulle gøre deres varelager op. Hos KNI kontaktede man Datacon for at finde en elektronisk løsning.

HVILKEN LØSNING BLEV VALGT?

Købmændene overfører data til hovedkontoret via en webapplikation. KNI ønskede en 100 procent elektronisk løsning, der kunne spare yderligere tid og reducere fejlkilder. Derfor udviklede Datacon en applikation med en håndterminal, så den tidskrævende manuelle status kunne undgås. Løsningen omfattede en Motorola håndterminal, der via webapplikationen kunne “snakke” direkte med det centrale system.

HVORDAN GIK PROJEKTET?

Den nye applikation er implementeret i organisationen med stor succes. Datacon har i mange år udviklet løsninger til KNI og var på forhånd fortrolig med udfordringerne. Derfor blev der også valgt specielle Motorola terminaler, der fungerer ned til minus 17 grader, for mange steder bliver varerne opbevaret udendørs. Den implementerede applikation sørger nu for automatisk overførsel af data.

HVAD VAR UDBYTTET?

Købmændene skal ikke længere foretage manuel status og varetælling. De scanner varerne med deres håndterminal, tjekker tallene på skærmen og overfører dem til KNI med tryk på en knap. Det sparer utrolig meget tid for alle parter og reducerer fejlraten dramatisk. Fra centralt hold har man samtidig fordelen af at have langt mere opdaterede tal, så man bedre kan tilpasse sig de faktiske forhold mht. indkøb og levering.

HVORFOR LIGE DATACON …

Takket være et mangeårigt samarbejde er Datacon helt fortrolige med kravene hos KNI. Eksperterne kender systemerne ud og ind, og derfor er udviklingsarbejdet foregået på kort tid. Datacon ved også på forhånd, at terminaler i det klima skal have indbygget opvarmning, så batterikapaciteten bevares. Det er bare ét eksempel på det forspring, kunden har ved at bruge en erfaren partner på opgaven.

Læs mere her.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere