ITD - Brancheforening for den danske vejgodstransport

Branchenyt

Dansk vejgodstransport: EU har grund til bekymring over PostNord-tilskud

ITD har længe ment, at PostNord har modtaget ulovlig støtte fra den danske og svenske stat. Derfor er adm. direktør, Carina Christensen, også tilfreds med, at EU-Kommissionen nu har indledt en tilbundsgående undersøgelse.

Branchenyt

EU-kommissionen undersøger PostNord for ulovlig statsstøtte

Danmark og Sverige er kommet i EU’s søgelys efter at have overført millioner til PostNord. Nu skal det undersøges, om der er tale om ulovlig statsstøtte. Undersøgelsen vækker glæde hos brancheorganisationen for dansk vejgodstransport, ITD, der selv henvendte sig til EU-Kommissionen.

Innovation

”Vi skal forbedrede os på en usikker fremtid”

Transportorganisationen ITD har nedsat et vækstpanel, som skal klarlægge de udviklingstendenser, der vil få indflydelse på fremtidens vejgodstransport. Der er både digitalisering, automation og ukendte scenarier på dagsordenen, og målet er konkrete anbefalinger, så Danmark ikke falder bagud.

Branchenyt

Jyske elever lærer om transportbranchen

Der er for mange negative fordomme om at arbejde i transportbranchen, mener blandt andre brancheorganisationen ITD. Derfor skal jyske 10. klasseelever i nyt projekt blive klogere på fordelene ved et job i transport.

Lager & distribution

ITD: Danske særregler vil hæmme transportbranchen

Danske særregler vil ikke sikre en fair konkurrence i transportbranchen, men i stedet hæmme både den danske og europæiske vækst, mener brancheorganisationen ITD.

Branchenyt

”Jeg ser frem til at arbejde løsningsorienteret”

Carina Christensen har netop tiltrådt stillingen som adm. direktør for ITD og lagde i den forbindelse kursen for sit fremtidige arbejde, der vil have fokus på problemløsning og innovation.

Branchenyt

Ny transportminister på plads

Benny Engelbrecht er udpeget som transportminister i regeringen Mette Frederiksen. Både ITD, DTL og DI Transport byder ham velkommen og ser frem til samarbejdet. Transportens rolle i den grønne omstilling er en af de store opgaver, lyder det fra alle tre parter.

Lager & distribution

Pressede lastbilchauffører får ikke flere p-pladser i ny infrastrukturaftale

Siden 2010 er trafikken steget med 11 procent, men rastepladsernes parkeringspladser for lastbiler er ikke blevet udvidet i takt med udviklingen. Transportbranchen er skuffede over, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke har afsat penge til nye p-pladser i den nye infrastrukturplan. Vi afventer resultatet af en ny regel, lyder det fra transportministeren.

Branchenyt

ITD klager til EU-Kommissionen: ”PostNord får ulovlig statsstøtte”

PostNord Danmark har fået og får stadig ulovlig støtte fra både den danske og svenske stat. Det mener danske vognmænd, der gennem deres brancheorganisation ITD nu har klaget til EU-Kommissionen over det de betegner som ”favorable vilkår, der giver en ulige konkurrence”.

Lager & distribution

ITD: Transportbranchen skal på Disruptionsrådets dagsorden

Når Disruptionrådet inden længe begynder sit arbejde, bør transport- og logistikbranchen være øverst på dagsordenen, mener ITD’s adm. direktør.

Branchenyt

Akut mangel på lastbilchauffører truer transportbranchen

Gennemsnitsalderen på lastbilchauffører bliver højere, og manglen på arbejdskraft bliver et stort problem. Det vækker bekymring i transportbranchen.

Branchenyt

Tidligere minister bliver direktør for ITD

Den tidligere transportminister Carina Christensen bliver ny adm. direktør for transportorganisationen ITD.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere