25.05.2020  |  IT

Indspark: IT udfordringer man skal overveje, når man rejser til skyen

Flere og flere virksomheder flytter op i skyen på grund af de mange fordele den har, så som forretningseffektivitet, skalerbarhed og rentabilitet.

Af: Kom Lykke Schytt, Service Delivery Manager, Columbus.

Da en migration til skyen er en vigtig begivenhed, der påvirker din virksomhed, er det fornuftigt at overveje flere faktorer for at høste de maksimale fordele.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I denne blog vil vi diskutere de fire vigtigste spørgsmål der relaterer sig til IT hosting, som du skal besvare, før du formulerer din cloud plan:

 1. Krav til lovgivning og sikkerhed

  De fleste sikkerheds- og regeloverholdelsesproblemer vedrører dine data. Afhængig af datakriterierne, har du strenge krav til sikkerhed, backup, og gendannelse. Hvis du flytter dine data fra at ligge lokalt til skyen, skal du overholde branchens regler og love.

  Derfor skal du sikre dig, at din leverandør overholder de relevante sikkerhedsstandarder, som for eksempel ISO 27001 (primært EU) eller SOX (hovedsageligt USA).

 2. Privat vs. Offentlig

  En privat sky tilbyder høj kontrol, sikkerhed, fleksibilitet og skalerbarhed, men den kan være meget dyrt. I en offentlig sky deler du ressourcer med andre virksomheder. Det er skalerbart, pålideligt og kan hjælpe med at reducere omkostninger. Med dine data flyttet til en offentlig sky kan du desuden give dine medarbejdere mulighed for at fokusere på mere forretningskritiske opgaver.

 3. Hybrid mulighed

  Når du har besluttet dig for at flytte dine data til skyen, kan du vælge mellem en 'on-premise' og en cloud hostet af en leverandør eller du kan få det bedste ud af begge på en hybrid platform. En hybrid sky tilbyder mere fleksibilitet ved at give dig lov til, at beholde noget af det sensitive data lokalt og flytte resten til skyen.

 4. Omkostningsvurdering

  Det kan være udfordrende at estimere omkostningerne af cloud computing tjenester, da de typisk er skalerbare og tilgængelige efter behov. Derudover kan det gøre det svært for IT afdelingen at sikre sig, at budgettet er stort nok til at dække cloud udgifterne. Derfor skal du have en præcis eller mere detaljeret omkostningsevaluering for at tage kontrol over dine udgifter.

  Alle virksomheder har unikke krav. Den primære ting, når du flytter til skyinfrastrukturen er at identificere din virksomheds specifikke udfordringer, når du vælger en tjenesteudbyder af skyinfrastruktur. Med den rigtige udbyder kan du med succes skræddersy dit cloud computing-miljø til at nå dine mål.

  For at forberede os bedre på overgangen til Cloud-infrastruktur skal du downloade vores guide.

Mere fra Dorothea

Dorothea Gam

Ballerup

 • Columbus Danmark

Columbus er en global IT service- og konsulentvirksomhed med mere end 2.000 medarbejdere på verdensplan. Vi tilbyder forskellige former for løsninger, og vi er kendt for at besidde stor forståelse for forretninger og processer kombineret med en stor viden om de nyeste teknologier og løsninger Vores forretning står på tre ben: Digital transformation…

Se profil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere