Innovation

Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter

Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.

Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring

In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.

Innovation

Alvorlige fejl på køretøjer håndteres på få timer

Brugen af digitalisering i transportsektoren skaber vedvarende og forbedrede betingelser for vognparksejere, der stræber efter at optimere deres totale ejeromkostninger og styrke chaufførernes sikkerhed. Nye data fra IVECO viser, at deres digitale platform, IVECO ON, muliggør håndtering af hele 92 procent af alle alvorlige fejl på køretøjer inden for blot fire timer i IVECO's nordiske region.

Innovation

Nyt AI-opkøb styrker IFS markant

Med opkøbet af Falkonry AI sætter IFS sig for alvor på brugen af kunstig intelligens i komplicerede industrielle miljøer. Det nye AI-værktøj giver IFS Cloud-platformen endnu et gear og gør det muligt at opspore uregelmæssigheder og fejl i produktionslinjer og -processer ved hjælp af kunstig intelligens.

Innovation

Folkelig opbakning til solceller på industritage

Solceller på industritage bliver positivt modtaget af mere end 9 ud af 10 borgere, der har deltaget i en undersøgelse om accept af grønne teknologier.

Innovation

Fremtidens containerskibe er snart på havet

DB Schenker og Kongsberg Maritime gennemførte for nylig en fuldskala-simulering af skibet i autentiske omgivelser mellem havnen i Ikornes og havnen i Ålesund. Det er en del af en forundersøgelse i aftalen mellem Kongsberg Maritime, Ekornes, Massterly og DB Schenker. En vigtig milepæl i projektet om at erstatte traditionelle skibe med moderne autonome skibe uden emissioner.

Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale

Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.

Innovation

Kunstig intelligens forventes at ændre mange jobs

84 procent af danskerne i arbejdsstyrken forventer, at deres job vil blive påvirket af kunstig intelligens inden for de næste 5 år, men kun 8 procent er bekymrede for at miste deres job til kunstig intelligens. Hver fjerde peger dog på omskoling eller videreuddannelse som en nødvendighed for at kunne beholde sit job. Det viser en ny undersøgelse fra PwC om danskernes holdning til kunstig intelligens.

Innovation

Mød fremtidens teknologier på Technomania

Der kommer fuldt blus på digitalisering, grøn omstilling og fremtidens teknologier på årets store teknologi-event Technomania, som løber af stablen i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober.

Innovation

Fokus på Tech-giganter og kunstig intelligens

Regeringens tech-ekspertgruppe har præsenteret 13 anbefalinger til bedre håndtering af de problemstillinger, der er forbundet med tech-giganternes forretningsmodeller.

Innovation

Langvarige relationer muliggør satsning på el

Siden februar 2023 har Dachser Denmark leveret emissionsfrit til udvalgte postnumre i København. To ellastbiler forsyner nu dagligt virksomheder i Hovedstaden med varer, men hvad er fremtiden inden for grøn transport? Ifølge logistikleverandøren må den grønne omstilling i transportbranchen ske gradvist for virkelig at være bæredygtig.

Indhold fra partner

Innovation

Forskningsprojekt vil sikre grøn og sikker digital fremtid

Et nyt, unikt dansk forskningssamarbejde vil skabe en avanceret innovationsplatform, der på samme tid sikrer langt mere intelligent og sikker digitalisering i alle hjørner af samfundet samt en væsentligt grønnere og mere energieffektiv brug af digitale løsninger. Innovationsfonden investerer 40 millioner kroner i projektet.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere