Innovation

Innovation

Banebrydende projekt med havmøller og fødevarer

Hvordan kan man producere fossilfri havmøllestrøm og bæredygtige fødevarer – og samtidig forbedre havmiljøet og biodiversiten i ét og samme havområde? Det skal det nye samarbejde ”Win@Sea” mellem danske universiteter, virksomheder og Vattenfall undersøge.

Innovation

Løvinde fra TV blev opsøgt af 3D-print virksomhed

Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med i deres virksomhed, der 3D-printer produkter. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skoler.

Innovation

Mere kunstig intelligens til produktionen

Danmark og resten af det europæiske produktionsapparat skal gøres mere modstandsdygtigt, bæredygtigt og digitalt ved at udnytte mulighederne inden for kunstig intelligens. Teknologisk Institut skal være den danske EU-spydspids til at levere test- og forsøgsfaciliteter til robot- og teknologivirksomheder, som skal indføre kunstig intelligens, AI, i produktionen.

Innovation

Vækstplatforme kan skabe tusindvis af danske jobs

Tre år med en række historisk skelsættende begivenheder - herunder global pandemi, energikrise, hastigt stigende inflation og krig i Ukraine, indikerer at vi står på randen af en ny global æra. I den nye rapport ”Danmark i morgen” ser vi på betydningen for Danmark, de udfordringer vi står over for, og hvilke muligheder der kan skabes.

Innovation

DHL Express er første globale ekspresleverandør til at give kunderne muligheden for at tilvælge bæredygtigt flybrændstof

Danmark er blandt de første lande i verden, når DHL Express åbner op for, at virksomheder kan vælge at reducere deres CO2-aftryk på forsendelser via SAF (Sustainable Aviation Fuel). Det sker som et led i kurervirksomhedens målsætning om at være CO2-neutral i 2050.

Indhold fra partner

Innovation

Lagring af vindenergi kan snart være en mulighed

Virksomheden SAN Electro Heat er nået meget langt med at udvikle et varmeelement til lagring af grøn energi.

Innovation

Danmark skal op i gear på robotområdet

Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet efter et par år, hvor andre lande er begyndt at kravle over de rød-hvide på robotranglisterne. Teknologisk Institut og DIRA inviterer danske virksomheder til at besøge ROBOTBRAG den 3. og 4. maj 2023 for at lade sig inspirere til igen at blive frontløbere på robotområdet.

Innovation

DM i 3D-print kan opleves live på messe

Vinderen af DM i 3D-print skal i år findes på hi Tech & Industry Scandinavia i området 3D TECH, der også byder på udstillere og konference inden for netop 3D-teknologi. Dermed afholdes konkurrencen, der henvender sig til elever på landets erhvervsskoler, for første gang med fysisk fremmøde. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober 2023.

Innovation

5 ting AR kan styrke i din værdikæde

Skal din virksomhed investere i Augmented Reality eller ej? Der er allerede mange succesfortællinger om AR projekter i industrien. Mød en håndfuld industrivirksomheder, der på hver sin vis har integreret brugen af AR i organisationen.

Indhold fra partner

Innovation

Danske virksomheder trækker kraftigt mod grønne løsninger

Knap hver femte dansk patentansøgning er grøn, hvilket sikrer Danmark en europæisk topplacering i grøn innovation. Det fremgår af en ny rapport, der også viser, at grønne patenter er blevet mere værd.

Innovation

Ny elforsyningslov skal sætte fart på elektrificeringen

Ændring af elforsyningsloven skal skabe bedre rammer for produktionen af nye grønne brændstoffer og en bedre og mere fleksibel brug af vores elnet. Det skal blandt andet gøre det nemmere og mere attraktivt at placere for eksempel PtX-anlæg og nye varmepumper tæt på ny elproduktion fra vindmøller og solceller.

Innovation

Fyn er tossede med robotter og modtager millioner til undervisning

Folkeskoleelever på hele Fyn kan nu få robotter på skoleskemaet. Det bliver muligt, efter at Novo Nordisk Fonden har bevilget 6 millioner kroner til at udbrede det gode arbejde, der hidtil er blevet bedrevet i Robothus Fyn på Langeskov Skole. Fyn tager hermed et vigtigt skridt på vejen til at sikre sin position som internationalt kraftcenter for fremtidens autonome teknologier.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere