Innovation

Innovation

Djurslands virksomheder kan få superkræfter

Det gælder om at digitalisere og automatisere sig ud af nogle af krisens mange udfordringer – men også at fokusere på opgradering af robot- og teknologikompetencer i produktionsvirksomhederne.

Innovation

Danmark i nyt samarbejde om robotteknologi

Nyt samarbejde samler alle førende laboratorier inden for kunstig intelligens og robotteknologi på tværs af landegrænser. Formålet er at dele ideer på tværs og sikre, at Europa kan konkurrere i det globale AI-kapløb.

Innovation

Dansk robotteknologi skal hente prøver på Mars

Teknologisk Institut træder ind i et internationalt teknologikonsortium, der skal udvikle robotteknologi til opsamling af jord- og klippeprøver fra Mars for at afsøge beviser på liv i rummet.

Innovation

Fart på udvikling af robotter til sundhedsvæsenet

En ny undersøgelse, lavet af Teknologisk Institut, viser, at udviklingen af robotter til sundhedsvæsenet tager fart i mange lande og deriblandt også Danmark. Men samtidig er der en række barrierer, som skal tages i betragtning, inden de mekaniske hjælpere kan nå ud til borgerne i sundhedsvæsenet.

Innovation

DACHSER tager sine første brintdrevne lastbiler i brug

DACHSERs planer skrider støt frem med praktiske tests af emissionsfri drevteknologier til lastbiler. Virksomheden planlægger at sætte to lastbiler med brændselsceller til brint, såkaldte FCEV-lastbiler (Fuel-Cell Electric Vehicle), i drift i Tyskland i 2023.

Indhold fra partner

Innovation

13 gram plast redder liv

To små danskdesignede plastdele er afgørende for en af verdens største producenter af redningsveste til professionelle. Danske virksomheder er eksperter i innovation. De kompetencer skal udnyttes endnu mere, mener ekspert.

Innovation

Ny type årsrejseforsikring gør det nemmere for mindre virksomheders ansatte at have verden som arbejdsplads

Det er slut med at registrere rejsedage, når du har købt den nye årsrejseforsikring fra Europæiske ERV. Forsikringsløsningen er specielt udviklet til mindre virksomheder med rejsedage.

Indhold fra partner

Innovation

Skibsfarten kommer til at mangle grøn strøm til Power-to-X

Der skal mere fart på udbygningen af grønne strømkilder, hvis ambitionerne om grøn skibsfart herhjemme skal indfries i 2030. Det viser studie fra Danske Rederier og Green Power Denmark.

Innovation

Automatiserede AGV-løsninger baner vej for bæredygtig forretning

Potentialet for at energioptimere driften i logistikbranchen er stort ved konvertering over til førerløse truck. Sådan lyder budskabet fra Toyota Material Handling, der er førende leverandør af gaffeltruck, lagerudstyr og logistikløsninger.

Indhold fra partner

Innovation

Ny undersøgelse: Smarte stregkoder minimerer madspild

Undersøgelse belyser positiv madspildseffekt ved implementering af smarte stregkoder (2D-stregkoder)

Indhold fra partner

Innovation

Forskere og industrigigant leverer afgørende brik til grøn omstilling

SDU, Aalborg Universitet og Danfoss bag afgørende forskningsprojekt om effektiv konvertering af grøn energi. Projektet er del af Erhvervsfyrtårn Sydjylland, som har fokus på grøn energi og sektorkobling.

Innovation

BarTender 2022 er kommet

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere