02.07.2012  |  Sourcing

Indspark: Indspark: Innovation – en vigtig del af ansvarlig leverandørstyring

Et ansvarligt leverandørudviklingsprogram uden en professionel innovationskultur risikerer at miste markedsandele. Læs hvorfor.

Begrebet innovation er et ord, der bliver flittigt brugt i disse tider og måske godt kan virke lidt ”slidt”. Men der er chance for, at hvis ikke man får etableret en professionel innovationskultur som en del af et ansvarligt leverandørstyringsprogram, risikerer man at miste markedsandele. Hvorfor? Fordi verden som altid er i forandring, og kundernes miljømæssige holdninger ændrer sig.

Innovation – det 3. ben i ansvarlig leverandørstyring
Det har indtil nu været mest naturligt, at man som en del af et ansvarligt leverandørstyrings-program kiggede på, hvor i virksomhedens leverandørkæde risiciene lå. Netop for at undgå skade på brandet eller unødvendige afbrydelser i forsyningskæden. Ligesom det også har været naturligt at kigge på de omkostninger både socialt, økonomisk og miljømæssigt, der følger med et produkt eller en produktionslinje. Og som man ved hjælp af en struktureret tilgang enten kan nedbringe eller helt eliminere.

Men innovation er også en vigtig faktor, når man skal opbygge et ansvarligt leverandørstyringsprogram. Verden er som altid i forandring, og kundernes miljømæssige holdninger ændrer sig. Der er en stigende globalisering og en hurtig distribution af information og uddannelse. Det stiller store krav til virksomhedens og leverandørernes evne til at udvikle nye produkter, der er bæredygtige fra starten. Derfor skal man tænke innovation ind som en naturlig del af forsyningskæden. Især i samarbejdet med leverandørerne.

Tre vigtige detaljer
Når man skal opbygge en innovationskultur er der tre ting, som er vigtige:

  • Man må ikke betragte innovation som en midlertidig, ekstraordinær handling.
  • Alle i virksomheden skal være involveret i innovation. Det er således ikke kun R&D eller Marketing afdelingen, som beskæftiger sig med innovation. Men også Procurement og øvrige organisatoriske dele af forsyningskæden er vigtige spillere.
  • Man må ikke anskue arbejdet med innovation ud fra en projekttankegang. Man bør i stedet se det som en integreret del af virksomhedens professionelle kompetencer.

Innovation er en vigtig del af et ansvarligt leverandørstyringsprogram. Sørg for at få det tænkt ind når du planlægger din tilgang.

Mere fra Alis

Alis Hemmingsen

Owner Collaboration Growers

Se profil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere