23.04.2018  |  Innovation

Case: Hydratech Industries: Lasernet gør Hydratech Industries meget mere effektiv

Indhold fra partner Hvad er dette?

For Hydratech Industries har Tabellaes digitale dokumentløsning Lasernet betydet et markant fald i papirog tidsforbrug. Det er især arbejdsgangen omkring ordrer og indkøb, der er blevet kortere og mindre papirtung.

Da Hydratech Industries, som producerer vindmøllekomponenter og hydrauliske cylindre, stod overfor implementeringen af Microsoft Dynamics AX fra Columbus A/S, var det helt afgørende for dem at supplere systemet med en professionel dokumentløsning: ”Vi havde brug for at effektivisere og forsimple vores dokumenthåndtering, så vi kunne bruge vores ressourcer bedre”, fortæller Jesper Bangsgaard, Logistics Manager hos Hydratech Industries og Projektleder på den samlede IT løsning.

Alt i en arbejdsgang

Før Lasernet var arbejdsgangen omkring ordrer og indkøb meget tung, fortæller Jesper: ”Alting blev skrevet ud på papir, hvilket var dyrt og tidskrævende. Samtidigt brugte vi en masse tid på at scanne dokumenter ind. I dag foregår disse processer elektronisk. Arbejdsgangene er ganske enkelt blevet kortere, og vores dokumenter ser meget mere professionelle ud.” Også opbevaringen af dokumenterne er ændret: ”Tidligere gemte vi alt i mapper, noget der optog en masse plads. Det gør vi ikke længere. I dag ligger det hele digitalt i systemet.”

Derfor Lasernet

At Hydratech Industries valgte Lasernet og Tabellae som samarbejdspartner var ikke nogen tilfældighed: ”Fra min tid som konsulent vidste jeg, hvor dyrt det var at få lavet individuelle rapporter og dokumentopsætninger. Derfor var det vigtigt for os, at få en løsning, der spillede godt sammen med Microsoft Dynamics AX. Jeg vidste, at Lasernet var et effektivt værktøj med flere anvendelsesmuligheder og havde hørt godt om Tabellae. Valget var derfor ikke så svært.”

Vellykket implementering

Implementeringen af Lasernet betegner Jesper som vellykket: ”Det hele er forløbet tilfredsstillende. Vi har godt nok brugt flere konsulenttimer, end vi havde forventet. Men det skyldes kun, at vi fandt ud af, at Lasernet kunne anvendes til langt mere, end vi havde regnet med. Det er især muligheden for at vedhæfte tegninger og skærefiler i mails, der har været en stor gevinst for os. Den del kan vi slet ikke undvære.”

Dygtige konsulenter

Om samarbejdet med Tabellae fortæller Jesper: ”Tabellaes konsulenter er dygtige og reagerer hurtigt, når man henvender sig. Det oplevede vi bl.a., da vi havde udfordringer med scanningen af fakturer. Her slap de simpelthen, hvad de havde i hænderne og kiggede på det med det samme. Det gør, at man føler sig taget alvorligt som kunde.”

Værd at investere i

Jesper har valgt at bruge tid på at lære Lasernet at kende: ”Det giver god mening at sætte sig ind i systemet. Det er især en fordel, hvis man ønsker at implementere Lasernet i andre dele af virksomheden. Samtidigt er det vigtigt, at administratoren har gode IT-kundskaber. På den måde opnår man det bedste resultat.”

For vores vedkommende skal Lasernet også rulles ud i vores fabrikker i Kina og USA, hvilket gør implementeringen attraktivt som en langsigtet investering, selvom der er nogle initialomkostninger.

Support på distancen

Hydratech Industries ligger i Vrå i Nordjylland, og det har derfor haft stor betydning for Jesper, at support og evt. spørgsmål kunne tages pr. telefon: ”Vi har begrænset antallet af konsulenttimer ved at bruge Skype til rådgivning og undervisning. Tabellae har supporteret dette behov meget effektivt, så vi ikke har brugt flere penge end højst nødvendigt”, lyder det fra Jesper.

Økonomiske besparelser

De økonomiske besparelser ved Lasernet har Hydratech Industries ikke opgjort endnu: ”De viser sig på den lange bane”, forklarer Jesper. ”Des mere vi bruger systemet, vil investeringen tjene sig hjem. Løsningen har frigjort tid til andre opgaver og medarbejdere er glade for, at arbejdsgangene er blevet kortere. Det er et plus i sig selv.”

Den helt rigtige løsning

I dag bruger vi både Lasernet internt og eksternt”, fortæller Jesper. ”Den interne brug er noget nyt, men det virker super godt for os. Driftsmæssige udfordringer har vi ikke oplevet. Alt kører fint, og vi har fået en komplet sammenhængende løsning fra Columbus A/S med Lasernet Input og Output, Microsoft Dynamics AX og Blue Star, hvilket jeg er ualmindelig glad for”, slutter Jesper, der kun kan anbefale andre at samarbejde med Tabellae.

Det hele er forløbet tilfredsstillende. Vi har godt nok brugt flere konsulenttimer, end vi havde forventet. Men det skyldes kun, at vi fandt ud af, at Lasernet kunne anvendes til langt mere, end vi havde regnet med. Jesper Bangsgaard - Logistikchef, Hydratech Industries

Mere fra Columbus Danmark

Columbus Danmark

http://www.columbusglobal.dk

Columbus hjælper virksomheder i den digitale transformation af deres forretning ved at øge værdien af deres ERP-investering. Vi udvikler og implementerer vores løsninger baseret på innovative platforme der accelererer digital transformation og ROI. Vi minimerer risici forbundet med at implementere, opgradere og udskifte eksisterende ERP-systemer. Vi leder vores kunder med best practice services og…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere