04.12.2017  |  Produktion

Hvordan bliver din virksomhed påvirket af fremtidens produktion?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Industri 4.0 er svaret på fremtidens produktion. Hvordan påvirker denne nye tænkning min virksomhed og hvorfor er det et ”buzz word” jeg skal forholde mig til?

Verden bliver mere og mere kompleks
Industri 4.0 handler grundlæggende om den fundmentale forandring der er ved at ske i vores samfund. Den virkelige verden er ved at smelte sammen med den virtuelle verden – for herefter at vækste sammen. Det er en stille revolution der er drevet af den kompleksitet vi omgiver os med, en kompleksitet der bliver større og større.

I slutningen af det 18. århundrede havde vi den mekaniske produktion (Industri 1.0) som var drevet af vand og damp kraft. Det blev i begyndelsen af det 20. århundrede afløst af industrialiseringsbølgen hvor masseproduktion kom i fokus. I starten af 1970’erne begyndte man at se en større digitaliseret automation fordi man kunne gøre brug af nye teknologier, såsom IT og elektronik. Idag står vi så overfor industri 4.0 som er opstået, fordi vi i cyberspace har en række systemer der er koblet sammen i netværk.

Sammenkoblede netværk
Forestil dig at du (igen) holder for rødt lys i et lyskryds. Det er noget man har opfundet fordi man af sikkerhedsmæssige årsager ikke ”bare” kan køre når man får lyst. Forestil dig en verden hvor det, at man kan sammenkoble netværk, kan skabe helt nye tekniske løsninger.

Eksempler:

  • Energi effektivitet: Dine bremser bremser når det er mest optimalt.
  • Planlægning i forhold til de ydre forhold: Bilen vælger selv en ny rute
  • Forretningsmodel: Hvor meget vil du betale for at få din ”egen” grønne bølge?
  • Netværk: Alle trafik lysene tilpasser sig de trafikale forhold.

Nye muligheder
Industri 4.0 giver os helt nye muligheder både i forhold til bæredygtighed, kunder, teknologier og som samfund. Nedenfor er nævnt nogle eksempler.

  • Kunder: Kunde specifikke løsninger/produktion, større diversitet i kunder og markeder helt nye typer af services.

  • Bæredygtighed: Energi effektivitet og reduceret emmision, recycling af maskiner og udstyr

  • Teknologier: Et digitalt netværk af produktions faciliteter og forsyningskæder, decentraliseret intelligens, innovative teknologier, digitale og virtuelle produktioner

  • Samfund: Større interaktion mellem mennesker og teknologier

HVAM
Hvam, som er en dansk producent af miljøvenlige brændeovne, har allerede erfaring med at arbejde med en del af Industri 4.0 mulighederne. Således har de indarbejdet en elektronisk sensor der måler temperaturen og oxygen indholdet. Den samarbejder med en ekstern sensor der måler rum temperaturen. CREADIS var ansvarlig for designet, software, hardware og har udviklet en smartphone app så du som ejer, kan styre forbrændningen.

CREADIS Business Consulting har vi, med udgangspunkt i teknologier, i mere end 20 år hjulpet virksomhederne med at skabe simple løsninger på komplekse udfordringer. Skal vi også tage et kig på dine udfordringer? Kontakt Nik Grewy Jensen ngj@d-i-s.dk eller på telefon +45 23897511

Mere fra Creadis Business Consulting

Creadis Business Consulting

http://d-i-s.dk

Om Creadis Business Consulting.  Vi har i mere end 20 år skabt resultater for vores kunder fordi vi er gode til at sætte viden i spil. Vi arbejder blandt andet med følgende services indenfor operations: Produktivitetsforbedringer Kompleksitetsreduktion Skabelsen af agile og digitale forsyningskæder Value engineering Cost out Det der gør os succesrige er vores medarbejdere. De er istand til at kobl…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere