16.07.2018  |  Branchenyt

Første sejltur med Maersk Line

I dag udgør Maersk Line en central rolle for handel mellem producenter og leverandører verden over. Det hele startede i 1928 med én rute og månedlige afgange.

Maersk Line binder i dag store dele af verdenshandlen sammen. Det startede for 90 år siden, hvor det første dieselmotorfartøj Leise Mærsk blev en del af en fast linieservice, der forbinder USA og Fjernøsten.

Læs også: Maersk Tankers sætter farten ned i svagt marked 

Den første Maersk Line-rejse startede den 12. juli i 1928, hvor Leise Mærsk sejlede ud fra Baltimore. Efter et stop for mere fragt i New York og Savannah i Georgien passerede Leise Mærsk gennem Panamakanalen med kurs mod San Pedro. 

Leise Mærsk ankom i Yokohama den 10. september og forsatte til Kobe og Moji, før skibet ankom til Manila og Iliolo i Filippinerne i slutningen af september.

Returrejsen indebar stop i San Pedro og Philadelphia, inden fartøjet igen ankom til New York den 9. december.

I mellemtiden var Maersk Lines anden rejse startet den 8. september, og fra da af gik Maersk-skibe næsten hver måned fra USA's østkyst. 

-JJK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere