11.10.2019  |  Branchenyt

Første ordre sendt afsted fra ny pakke-robot til 80 millioner kroner

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fredag 11. oktober var en milepæl i DKI Logistics A/S’ historie, da virksomheden tog et kvantespring ind i fremtiden.

Bestyrelsesformand Preben Borregaard fra DKI Logistics A/S pakkede fredag lige over middag den første kommercielle ordre i virksomhedens nye Knapp automatiske kasselager.

Ordren er nu på vej til Regionshospitalet Horsens, som er den første institution i Region Midtjylland, der modtager varer fra det nye lager.

Det automatiske kasselager er en samlet investering på ca. 190 millioner i selve pakkerobotten og en ny lagerhal på 15.200 kvm. I de kommende måneder fyldes lageret dels af ordrer fra Region Midtjylland, dels fra en lang række webshops, som den nye lagerløsning er perfekt for.

Preben Borregaard stiftede DKI Logistics A/S i 2001 og var direktør, indtil han i 2016 blev bestyrelsesformand og ansatte Thomas Haber Borch som direktør.


Et kvantespring ind i fremtiden

Fredag den 11. oktober 2019 var således en stor dag i virksomheden, der begyndte med to ansatte, som stadig er med. I dag er der ca. 150 ansatte i Horsens og knap 100 ansatte i Køge.- Det er jo et kvantespring. Det er helt nyt, og der ingen andre i vores branche, der har sådan noget her. Det tog mig 20 sekunder pr. ordre at pakke, og det er jo ingen tid, lyder det fra Preben Borregaard.


Mens traditionel 3PL er bygget på princippet ”man to goods”, vil det nye kasselager betyde at princippet ændres til ”goods to man”, og det betyder, at der kan pakkes meget hurtigere end hidtil.

De nye muligheder er attraktive for mange typer kunder, men i særlig grad for dem, hvor enhedsprisen har en relativ stor betydning.

Baggrunden for investeringen i anlægget er, at DKI Logistics A/S sidste år vandt et udbud fra Region Midtjylland. Opgaven går ud på at forestå den samlede vareforsyning til samtlige sygehuse, sundhedshuse, institutioner, praktiserende læger samt fodterapeuter i Region Midtjylland.

Det er første gang, regionen lægger den samlede lager-drift ud i et offentligt-privat samarbejde, og den 15-årige kontrakt har en samlet værdi på mere end en halv milliard kroner.

FAKTA OM DKI LOGISTICS A/S

DKI Logistics A/S er grundlagt 1. april 2001 og er i dag blandt de førende inden for 3PL i Danmark. Virksomheden er kendetegnet ved en flad organisation med kort vej til beslutninger og en fleksibel og forandringsvillig kultur med fokus på kunderne.

Virksomheden er kendt som pålidelig og velkonsolideret med en AA-rating fra Soliditet A/S. DKI Logistics A/S er økonomisk uafhængig.

DKI Logistics A/S har hovedkontor og ca. 85.000 kvm. lager i Horsens – direkte til E45 – samt ca. 90.000 kvm. lager i Køge ved E20. Virksomheden tilbyder også dansk distribution og bruger kun dansktalende chauffører.

Mere fra DKI Logistics

DKI Logistics

www.dki-logistics.dk

Vi vil være de bedste til tredjepartslogistik (3PL). Vi vil være de bedste til at give kunden det, som kunden har behov for uanset, om det er lagerhotel i Horsens eller Køge, lagerhåndtering eller logsitik og distribution. Det gør vi blandt andet ved at arbejde under mottoet »Hvad kan vi gøre for dig?« . Vi tror på, at de bedste løsninger bliver til igennem et samarbejde mellem kunden,…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere